Radno vrijeme školske knjižnice

Dragi učenici i poštovani roditelji,

radno vrijeme školske knjižnice radnim danom je:

ponedjeljak, utorak, petak  8,00 – 14,00 h;

srijeda, četvrtak  12,00 – 18,00 h.

Svaki prvi utorak u mjesecu knjižnica ne radi zbog sudjelovanja knjižničarke na stručnom skupu u Knjižnici Grada Zagreba.


Pretraživanje fonda školske knjižnice

Naša škola  omogućuje svojim učenicima pretraživanje fonda knjižnice putem mrežne stranice škole.
Naime, nudimo Vam mogućnost da u polje "Upiši..." upišete naziv knjige, dio riječi ili riječ iz naslova
te za iste dobijete broj trenutno dostupnih, slobodnih primjeraka izdanja koje ste odabrali.
Pretraživanje započinjete klikom na sljedeći link:

Pretraživanje fonda školske knjižnice

 

Zagreb - moj grad

Lektira u vrećici

Učiteljice hrvatskoga jezika Ana i Mateja na vrlo zanimljiv način pristupaju lektirnim djelima. Učenici 7.a razreda izradom plakata prezentirali su lektiru Dobri duh Zagreba, a učenici 7. b donijeli su vrećice u kojima su prikupili predmete kojima će prezentirati knjigu Smogovci na malo zanimljiviji i drugačiji način. Potrudili su se, angažirali roditelje, prijatelje, bake i djedove kako bi pronašli što više zanimljivih detalja kojima su podsjetili na davno čitanu lektiru i vratili nas u neka prošla, nama lijepa vremena. Ovaj nastavni sat zaokružili su i ružom od krep papira koju su darovali profesorici na kraju sata.

Ovim radionicama obilježili smo i dan našega grada!

Kreativnost u nastavi - Blackout poezija

Kako bi učenike potaknula na kreativnost i probudila u njima umjetničke crte koje su pomalo utonule u san u ovo vrijeme koje nas trenutno okružuje, učiteljica hrvatskoga jezika Mateja Šlogar motivirala je svoje učenike na izradu radova ovom zanimljivom umjetničkom idejom spoja likovnih i pjesničkih elemenata.

 

Moja knjiga - moj izbor

Učiteljica Ljubica Sigur i učenici 2.a razreda s veseljem su i ove godine prihvatili ideju vezanu uz projekt Moja knjiga-moj izbor . Za vrijeme produženoga boravka u školi, svaki dan nakon ručka, odmarali su 15-ak minuta čitajući djela iz dječje književnosti koja nisu na popisu obvezne lektire. Učenici su rado prenosili pouke koje su zapamtili i poticali ostale učenike neka pročitaju knjigu koja ih se dojmila. Krajem ove nastavne godine nacrtali su radove vezane uz najbolje djelo koje su pročitali i zalijepili ih na zajednički plakat koji smo istaknuli u hodniku škole.

 

Radionica: Socioemocionalne kompetencije

Tijekom ove nastavne godine s učenicima prvih razreda provodila sam projekt Socioemocionalne kompetencije. Čitala sam priče vezane uz odgovornost, samopouzdanje, samokontrolu i asertivnost. Cilj mi je bio potaknuti učenike na razvoj tih kompetencija, utjecati na emocije, razvijati vještine iskrenog izražavanja vlastitog mišljenja, potaknuti ih na preuzimanje obveza i izvršavanje svakodnevnih zadaća, vjerovati u sebe, u svoje sposobnosti, vrijednosti i znanja. Učenici su rado sudjelovali u realizaciji ovog projekta uz želju da i iduće godine imamo nešto slično.

 

 

 

Razredni časopis 2.a

Učiteljice Marita Škanata i Ljubica Sigur marljivo su cijele godine prikupljale radove svojih vrijednih učenika 2.a razreda te su izradile razredni časopis. Jedan primjerak nalazi se i u našoj školskoj knjižnici. Dođite i prolistajte!

 

Dani medijske pismenosti

U tjednu obilježavanja Dana medijske pismenosti, 21.4.2021., u suradnji s Knjižnicom Savica u online okruženju poslušali smo predavanje gđe Asje Macanović o informacijskoj pismenosti. Učenici osmoga razreda na zanimljiv su način ponovili kako pretraživati informacije, kako se snalaziti u katalogu Knjižnica grada Zagreba te na primjerima uočili razliku između lažnih i istinitih vijesti.

 

Susret s književnicom Željkom Horvat Vukelja

 

Projekt Svakodnevno čitanje


 

Dan pripovijedanja

Svjetski dan pripovijedanja obilježili smo u 1. razredu. Učenici su pažljivo poslušali priču o sloniću Elmeru.
Razgovarali smo o pripovijedanju, o priči koja govori o  tome kako se svi razlikujemo i kako trebamo poštivati različitosti.

Nakon čitanja priče i razgovora  o sloniću Elmeru, učenici 1.a razreda izradili su plakat koji smo izložili pred knjižnicom.
Nadamo se da će veseli i razigrani dječji crteži potaknuti i ostale učenike da zavire u šarene slike slikovnica.

 

Godina čitanja

Dragi učenici i učenice,

2021. godina je proglašena Godinom čitanja.
Tijekom ove godine provodit ćemo neke vama već poznate,
ali i neke nove aktivnosti vezane uz promociju knjige i čitanja.
Uživajmo u čitanju!

                               Knjižničarka Anita

  Čitajmo da ne ostanemo bez riječi!

 

 

Povratak na početnu stranicu