OŠ Marina Držica

 

 

Jelovnik

Dragi učenici i poštovani roditelji,

objavljujemo tjedni jelovnik naše kuhinje:

4.10. - 8.10.

11.10. - 15.10.

18.10. - 22.10.

25.10. - 29.10.

 

Termini informacija 2021./2022.

Poštovani roditelji,

termine informacija učiteljica/učitelja, razrednica/razrednika i predmetnih nastavnica/nastavnika
za školsku godinu 2021./22. možete pronaći klikom na link:

termini informacija

 

Sufinanciranje prehrane

Ostvarivanje prava na sufinanciranje školske prehrane ostvaruju svi učenici/korisnici prava, na sljedeće načine:

Sufinanciranje prehrane

 

Brini o sebi, budi dobro, proživi Covid

Poštovani roditelji i dragi učenici,

od Agencije za odgoj i obrazovanje dobili smo brošuru izdanu u sklopu projekta "BRINI O SEBI, BUDI DOBRO, proŽIVI COVID". Projekt ima za cilj pružanje psihološke podrške mladima u Hrvatskoj i očuvanje mentalnog zdravlja mladih za vrijeme pandemije koronavirusa, koju su pokrenuli Središnji državni ured za demografiju i mlade i Hrvatska psihološka komora.

Brošura

 

 

Podrška djeci nakon teškog događaja

Letak za roditelje osnovnoškolaca

 

Umanjenje računa za produženi boravak i školsku prehranu

Prema uputi Gradskog ureda za obrazovanje od 18.03.2020. godine obavještavamo Vas da roditelji neće morati plaćati punu cijenu programa produženog boravka  te da će se iznos plaćanja umanjiti za one dane koje učenici neće provesti u školi. Budući su računi-uplatnice za program produženog boravka za mjesec OŽUJAK 2020. godine podijeljene roditeljima i već se vrše plaćanja, umanjenje će se izvršiti na sljedećem obračunu, tako da molimo da platite račun po već dobivenoj uplatnici.

Navedeni ispravak mora se još informatički odraditi. Isto vrijedi i za plaćanje školske prehrane. Obračun zbog toga još nije izvršen.

Zahvaljujemo, s poštovanjem

 Ravnatelj

 

Zvukoterapija i osobe s ADHD poremećajem

Udruga Buđenje nastavlja s nizom Savjetovališta za roditelje djece s ADHD-om. Mr.sc. Koraljka Janeković, mag.rehab.edu., izlagat će o primjeni zvuka u terapijske svrhe, osobito u radu s osobama s ADHD poremećajem.

Što je zvukoterapija? Zvukoterapija je očaravajuće, potpuno neinvazivna metoda nezamjenjive podrške zdravlju, prevencije mnogih oboljenja i izvanredna potpora oficijelnim metodama liječenja bolesti i ublažavanja simptoma kroničnih stanja. Provodi se terapijskim zvučnim zdjelama, gongovima i drugim tradicionalnim instrumentima veoma ugodna zvuka. Sve što klijent treba učiniti je – prepustiti se blagotvornom djelovanju zvuka i vibracije.
Na ovom ćete predavanju saznati kako zvuk i vibracija djeluju na ukupnost čovjekova funkcioniranja, odnosno što se tijekom provođenja terapije zvukom događa u našem tijelu, u našem mozgu, na emocionalnoj i na koncu na duhovnoj razini.
Kada i gdje: 07.03. (subota) od 17 do 19 sati na adresi Trg Francuske Republike 11. Ulaz je slobodan.

http://budenje.hr/2020/02/19/savjetovanje-za-roditelje-zvukoterapija/

 

 

Obavijest iz CISOK-a

Poštovani roditelji,

zbog velikog interesa roditelja za tematiku upisa u srednje škole, u CISOK centru Zagreb 1 (Trg hrvatskih pavlina 4, Malešnica) tijekom drugog polugodišta planiramo provoditi informiranja za roditelje učenika 8. razreda. Informiranja su planirana s početkom u 16:30 i očekivanim trajanjem 45 min u sljedeće dane: 12.2., 26.2., 11.3. i 25.3. Za sudjelovanje je nužna prijava zbog ograničenog broja sudionika.

Prijava je moguća putem telefona ili e-maila:

6449-627, cisok-zagreb1@hzz.hr

 Sve usluge su besplatne.

                                                                                                             Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri

 

Tribina "(Ne)učinkoviti odgojni stilovi"

Poštovani roditelji,

budući da roditeljski odgojni stilovi značajno utječu na kasniji djetetov razvoj i njegovo ponašanje, potrebno je osvijestiti važnost obiteljskog okruženja u kojem dijete stječe prva iskustva, uči na temelju roditeljskog ponašanja, formira mišljenje i stavove te razvija potencijale i društvene odnose.

Odnos roditelja najznačajniji je čimbenik razvoja pojedinca i njegove cjelokupne ličnosti, a svaki roditelj bira koji će roditeljski stil primjenjivati u odgoju svog djeteta. Nažalost, u pokušaju da postignu pozitivne rezultate, roditelji često griješe i nehotice postižu upravo suprotno. Kako bi se to spriječilo, iznimno je važno da su roditelji pravovremeno informirani i educirani te svjesni svojih uloga i odgovornosti. Stoga nam je zadovoljstvo pozvati Vas na tribinu „(Ne)učinkoviti odgojni stilovi“, koja obuhvaća pregled najčešćih neučinkovitih odgojnih stilova. Tribinu organizira Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ u suradnji sa Gradskim uredom za zdravstvo i Gradskim uredom za obrazovanje Grada Zagreba, a održat će se u srijedu, 19. veljače 2020. godine, s početkom u 18 sati u Centru za mlade, Heinzelova ulica 62a.

 

 

Kako učiti lako

Pozivamo učenike na radionicu „Kako učiti lako“ koja će se održati u Centru Sunce 29.11.2018. u 16.00 sati u trajanju od 60 minuta u Albaharijevoj 2.
Više o samom pozivu nalazi se u prilogu:

KAKO UČITI LAKO

 

 

Udruga Hrabri telefon organizira besplatne radionice

Poštovani roditelji,

udruga Hrabri telefon započinje s upisima u radionice za osnaživanje roditelja koji su u procesu razvoda ili su razvedeni
te u radionice za osnaživanje djece razvedenih roditelja.

Opširnije

 

 

Obrazovanje na jeziku i pismu nacionalnih manjina

Poštovani roditelji,

iz Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba (VPNMGZ)  dobili smo Upitnik o interesu učenika osnovnih škola za obrazovanje na jeziku i pismu nacionalnih manjina. Pravo na odgoj i obrazovanje na svom jeziku i pismu pripadnici nacionalnih manjina ostvaruju u skladu s Ustavom Republike Hrvatske, Ustavnim zakonom o pravima nacionalnih manjina te Zakonom o odgoju i obrazovanju na jeziku i pismu nacionalnih manjina.
Pripadnici nacionalnih manjina imaju mogućnost obrazovati se na materinskom jeziku na svim stupnjevima obrazovanja od predškolskog do visokoškolskog, stoga iz VPNMGZ ističu potrebu upoznavanja roditelja i učenika na jedinstvenom upitniku s ovom mogućnošču u svim osnovnim školama na području Grada Zagreba, kako bi se utvrdio interes istih. Molimo roditelje koji su zainteresirani za ovaj oblik nastave za svoje dijete da se jave pedagoginji škole S. Vujadinović.
Opširnije u prilogu:

Koordinacija VPNMGZ

 

 

Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati

 

U listopadu 2017. godine u organizaciji Ureda za suzbijanje zlouporabe droga održan je godišnji sastanak Radne skupine za Sustav ranog upozoravanja u slučaju pojave novih psihoaktivnih tvari u Republici Hrvatskoj. Rezultat rada Radne skupine je brošura pod nazivom “Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati“ koja ima za cilj informiranje roditelja o problemima konzumacije novih psihoaktivnih tvari. Brošuru donosimo u elektronskom obliku:

 

Brošura

 

 

Obrazovanje na jeziku i pismu nacionalnih manjina

Poštovani roditelji,

iz Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba (VPNMGZ)  dobili smo Upitnik o interesu učenika osnovnih škola za obrazovanje na jeziku i pismu nacionalnih manjina. Pravo na odgoj i obrazovanje na svom jeziku i pismu pripadnici nacionalnih manjina ostvaruju u skladu s Ustavom Republike Hrvatske, Ustavnim zakonom o pravma nacionalnih manjina te Zakonom o odgoju i obrazovanju na jeziku i pismu nacionalnih manjina.
Pripadnici nacionalnih manjina imaju mogućnost obrazovati se na materinskom jeziku na svim stupnjevima obrazovanja od predškolskog do visokoškolskog, stoga iz VPNMGZ ističu potrebu upoznavanja roditelja i učenika na jedinstvenom upitniku s ovom mogućnošču u svim osnovnim školama na području Grada Zagreba, kako bi se utvrdio interes istih.
Molimo roditelje koji su zainteresirani da popune upitnik te da isti predaju razredniku.

UPITNIK

 

Ruka podrške

Projekt Ruka podrške (učenicima koji trpe nasilje) u organizaciji Psihološkog centra TESA
namijenjen je prevenciji vršnjačkog nasilja kroz nekoliko projektnih aktivnosti.
Glavni cilj projekta je doprinos smanjivanju nasilja među učenicima te povećanje sigurnosti i dobrih odnosa.

Psihološki centar Tesa vas poziva na besplatne radionice:

Projekt Ruka podrške

 

 

Produženi boravak i sufinancirana prehrana

Poštovani roditelji,

izdvojili smo za vas dijelove Službenog glasnika grada Zagreba
vezane uz naslov:

Produženi boravak i sufinancirana prehrana

Blagdanski duh ...

 

 

 

Povratak na početnu stranicu