OŠ Marina Držića

 

 

Vraćanje knjiga u školsku knjižnicu - 2020.

Od ponedjeljka 1. lipnja svi učenici mogu vratiti knjige koje su posudili u školskoj knjižnici, tako da ih odlože u kutiju koja će se nalaziti u holu škole, blizu ulaza.

                            knjižničarka Anita Radišić 

 

Nadoknada neodrađenih radnih dana do kraja školske godine - 2020.

Poštovani roditelji i dragi učenici,

prema izmijenjenom kalendaru školske godine nastavna godina 2019./2020. završava 19. lipnja. Preostala su nam za nadoknaditi još 4 neodrađena radna dana iz prvog polugodišta - 27.11. (srijeda), 28.11. (četvrtak), 29.11. (petak) i 2.12. (ponedjeljak), kako bi ova školska godina imala propisani broj nastavnih dana. Nadoknadu ćemo održati prema sljedećem rasporedu:

Dan u kojem se nadoknađuje Dan koji se nadoknađuje
28.5.2020. četvrtak (izlet) 28.11.2019. četvrtak B
13.6.2020. subota 27.11.2019. srijeda B
18.6.2020. četvrtak 2.12.2019. ponedjeljak A
19.6.2020. petak 29.11.2019. petak B

Dakle, u četvrtak 28.5.2020. bio je planiran izlet za sve učenike škole. Umjesto toga, imamo nastavu po rasporedu upravo za taj dan (četvrtak B).

 

Preporuke MZO i upute HZJZ za organizaciju razredne nastave od 25.5. - 2020.

Preporuke MZO

Upute HZJZ

Dodatne preporuke za uprave škola od HZJZ

Savjeti za roditelje od HZJZ

 

Upis učenika u 1. razred - dokumenti i izjava potrebni za program produženog boravka - 2020.

Mole se roditelji/staratelji da na upis djeteta za potrebe plaćanja produženog boravka donesu dokumente prema navedenom u dokumentu:

Dokumenti potrebni za PB

 

Upis učenika u 1. razred - termin pregleda - 2020.

 Od četvrtka 21.05.2020. godine možete dogovoriti termin pregleda u školi za vaše dijete na telefon 6158302.

Prilikom dolaska molimo vas da se pridržavate svih uputa i predloženih epidemioloških mjera: održavanje fizičke udaljenosti, higijena ruku (dezinfekcija  ruku kod ulaska i izlaska iz ustanove), odgoditi dolazak (djece i roditelja) s povišenom tjelesnom temperaturom i/ili respiratornim smetnjama te osoba sa sumnjom na zarazu COVID-19. U pratnji djeteta neka bude samo jedan roditelj. Molimo vas da dolazite u točno dogovoreno vrijeme kako se ne bi nepotrebno stvarala gužva.

                               Stručna služba

 

Organizacija nastave u školi od 11. svibnja

Poštovani roditelji i dragi učenici,

prema preporuci MZO i uputama HZJZ organiziramo nastavu u našoj školi od ponedjeljka 11. svibnja na sljedeći način:

Organizacija nastave od 11.5.

Napominjemo da dežurstva u školi neće biti, jer djeca moraju uvijek biti u istoj grupi s istom učiteljicom.

 

Preporuke MZO i upute HZJZ za organizaciju razredne nastave od 11.5. - 2020.

Preporuke MZO

Upute HZJZ

 

Odluka o načinu korištenja dječjih igrališta i otvorenih sportskih igrališta od 4.5. - 2020.

Odluka o igralištima III

 

Dan škole - 28.4. - 2020.

Dragi učenici, djelatnici, roditelji!

Iako ove godine proslavljamo Dan škole na  malo drugačiji način to ne znači da se ne trebamo veseliti što smo dio ove naše "školske obitelji". Mnoge generacije sazrijevale su, zaljubljivale se i jačale u snažne ljude unutar ovih naših hodnika. Rođendan je vrijeme da se prisjetimo i svih djelatnika koji su radili ovdje jer to je važan dan za sve nas. Vrijedni đaci i učitelji  škole svojim trudom stvarali su školu kakva je ona danas. Iako nismo  u školskim klupama, knjižnici, zbornici to ne znači da ne stvaramo i dalje. Školu ne čine samo hodnici, predivan voćnjak, stabla trešanja koje su isto nekad davno posadili neki drugi đaci... sada odrasli i vrijedni ljudi...činimo ju mi sami. Čine ju svi oni koji su utkali dio sebe na stranice knjige koja nosi ime ove škole.
Sretni smo što stvarate i dalje unutar svojih domova, što marljivo učite i radite i veselimo se brzom povratku nazad i zajedničkom druženju.

Uz čestitku koju je izradila učenica prvog razreda Ema Radišić

fotografije prof. Gržinčića

film našeg sedmaša Patrika Ivičića 

Proljetno cvijeće

i

pjesme naših učenika

želimo vam svima sretan Dan škole!

Himna OŠ Marina Držića

Napomena: 28.4. je nastavni dan!

ravnatelj Zvonimir Bićanić

 

Izvješće o evaluaciji nastave na daljinu - 2020.

Prema preporuci MZO proveli smo evaluaciju nastave na daljinu u prva tri tjedna provođenja iste. Evaluaciju smo osmislili u obliku online anketa za četiri skupine sudionika: učenici razredne nastave, učenici predmetne nastave, roditelji učenika razredne nastave i roditelji učenika predmetne nastave.

Analizirali smo rezultate anketa te analizu za vas pripremili  u sljedećem dokumentu:

Rezultati anketa

 

Uskršnja čestitka - 2020.

Dragi učenici i poštovani roditelji,

pred nama je Uskrs, blagdan nade i mira. Obiteljski blagdan, koji ove godine provodimo većinom u krugu uže obitelji i u nemogućnosti da budemo zajedno s mnogim nama bliskim i dragim ljudima. Jer smo odgovorni i ostajemo doma, čuvajući tako sebe i druge. Vrijeme je ovo u kojem nam je posebno bitna vaša povezanost s nama, puna međusobnog razumijevanja, potpore, tolerancije i suradnje.

Ravnatelj i svi djelatnici škole žele vam ugodne i mirne Uskršnje blagdane u nadi da će nam se tužne školske klupe što prije razveseliti.

 

Proljetni učenički praznici - 2020.
10.4. - 13.4.

Proljetni učenički praznici traju od petka 10.4. do ponedjeljka 13.4. Nakon ta četiri dana odmora, nastava kreće od utorka 14.4. prema sljedećem rasporedu:

Dan proveden u štrajku Dan kada se nadoknađuje Turnus
19.11.2019. utorak 14.04.2020. utorak B
20.11.2019. srijeda 15.04.2020. srijeda B
21.11.2019. četvrtak 16.04.2020. četvrtak B
22.11.2019. petak 17.04.2020. petak B
25.11.2019. ponedjeljak 18.04.2020. subota B

Dakle, u utorak radimo po rasporedu utorka, srijeda je srijeda, četvrtak je četvrtak, petak je petak, a u subotu radimo po rasporedu ponedjeljka. Prošli tjedan ponavljanja radili smo po rasporedu (turnusu) A, ovaj poslije proljetnih praznika radimo po rasporedu B, sljedeći je po rasporedu A...

 

Tjedan ponavljanja i evaluacije - 2020.
6.4. - 9.4.

Tjedan ponavljanja i utvrđivanja gradiva traje od ponedjeljka 6.4. do četvrtka 9.4. (to će biti raspored A). Slijede proljetni učenički praznici od petka 10.4. do ponedjeljka 13.4. Nakon ta četiri dana odmora, nastava kreće od utorka 14.4. prema rasporedu koji objavljujemo idući tjedan.

Također, prema preporuci MZO provodimo evaluaciju nastave na daljinu u protekla tri tjedna.

Evaluaciju smo osmislili u obliku online anketa za četiri skupine sudionika: učenici razredne nastave, učenici predmetne nastave, roditelji učenika razredne nastave i roditelji učenika predmetne nastave. Peta skupina su svi učitelji i nastavnici koji svoju anketu provode u suradnji s pedagoginjom i knjižničarkom škole.

Za ispunjavanje online ankete potrebno vam je oko 2 minute. Za roditelje učenika razredne nastave (od 1. do 4. razreda) poveznica je

 Anketa za roditelje razredne nastave

a za roditelje učenika predmetne nastave (od 5. do 8. razreda) poveznica je

 Anketa za roditelje predmetne nastave

Razrednici učenika predmetne nastave postavit će link učenicima u njihovoj virtualnoj učionici. Razrednici učenika razredne nastave postavit će link učenicima preko grupa kojima surađuju s učenicima i roditeljima.

 Molimo vas da anketu ispunite. Pri ispunjavanju budite iskreni. Vaša povratna informacija nam je uvijek važna, a sada osobito. I nama je ovo potpuno nova situacija. I mi učimo. Navedite i prijedloge za poboljšanje. Prihvaćamo i pohvale, ako ih imate. 

Sve molimo da anketu ispune do četvrtka, 9.4.2020. u 12 sati kako bismo prije proljetnih praznika mogli prikupljene podatke analizirati.

Hvala vam na svoj dosadašnjoj suradnji i strpljenju!

Sve učitelje i nastavnike podsjećamo da je virtualna sjednica UV u četvrtak u 17 sati.

 

Knjižnica u mom domu - 2020.

Drage učenice, učenici, roditelji i kolege učitelji,

kako bih vam omogućila lakše snalaženje u učenju na daljinu ovdje ćete pronaći linkove za e-lektire, digitalne dječje časopise, e-knjige Knjižnica grada Zagreba koje su u slobodnom pristupu, prošetati virtualnim muzejima, pristupiti  Međunarodnoj dječjoj digitalnoj knjižnici...

Do susreta u našoj školskoj knjižnici marljivo čitajte, pišite dnevnike, pjesme, stvarajte svoj maleni umjetnički svijet.
"Per aspera ad astra"
("Preko trnja do zvijezda")

Opširnije

                                                  vaša knjižničarka Anita

Obavijest o aktivnostima vezanim za upis učenika u 1. razred osnovne škole - 2020.

 Prema obavijesti Ministarstva znanosti i obrazovanja obustavljene su sve aktivnosti vezane za upis djece u 1. razred osnovne škole.

Osnovne škole i zdravstvene ustanove neće do 4. svibnja 2020. godine provoditi postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djece radi upisa u prvi razred osnovne škole.

Roditelje školskih obveznika obavijestit će se o novim rokovima rasporeda pregleda.

Upis u 1. razred osnovne škole za školsku godinu 2020./21. provest će se nakon završetka provedbe postupaka utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta radi upisa u 1. razred osnovne škole prema utvrđenom ili novom rasporedu kojeg će utvrditi nadležno tijelo u Gradu Zagrebu temeljem dogovora s osnovnim školama te će o tome obavijestiti roditelje.

                                                        Stručno povjerenstvo za upis u prvi razred

 

Podrška djeci nakon teškog događaja - 2020.

Poštovani roditelji,

Tim za krizne intervencije Društva za psihološku pomoć (Zagreb, Kneza Mislava 11) pripremio je za vas Letak za podršku djeci nakon teškog događaja. Možete ga pronaći na linku u

Kutku za roditelje.

 

Obavijest roditeljima o dovođenju djece u školu - 2020.

Poštovani roditelji,

kako smo već ranije objavili, prema naputku MZO samo roditelji koji nemaju mogućnost ostaviti dijete pod nadzorom doma dovode ga u školu. Ako Vam se to dogodi u nekom od narednih dana, molimo da o tome prethodno obavijestite razrednicu/ka. Oni će obavijestiti ravnatelja škole, koji će onda organizirati čuvanje djece.

Zahvaljujemo na razumijevanju i suradnji.

 

Zabrana korištenja školskog igrališta i dvorišta - 2020.

Sukladno preporuci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Odluci Gradskog ureda za obrazovanje (klasa: 600-01/20-001/17, urudžbeni broj: 261-10-12-20-1) od 20. ožujka 2020., a vezano uz mjere zaštite od epidemije koronavirusa COVID-19

ZABRANJENO JE KORISTITI ŠKOLSKO IGRALIŠTE I DVORIŠTE OŠ MARINA DRŽIĆA!!

Ova odluka vrijedi do opoziva preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Gradskog ureda za obrazovanje. Svako kršenje ove odluke podliježe sankcijama.

Molimo vas, čuvajte sebe i svoje bližnje.

 

Organizacija nastave na daljinu - od 20.3.2020.
Upute učenicima od 1. do 8. razreda

Dragi učenici i poštovani roditelji,

imali smo u prvom tjednu nastave na daljinu različitih problema, najviše tehničke prirode. Za uspjeh ovog procesa, koji je je pripreman vrlo kratko obzirom na njegovu kompleksnost, potrebno je puno strpljenja i dobre volje svih sudionika, počevši od nadležnog ministarstva, ljudi u Carnetu koji pokušavaju ojačati i stabilizirati sve sustave, prosvjetara koji na televiziji pripremaju i vode nastavne programe te pripremaju video sadržaje na Youtubeu, učenika, roditelja i učitelja.

Nadamo se kako ćemo u drugom tjednu biti okrenuti nastavnom gradivu, a ne problemima pri radu. Budući da Carnet Webmail (skole.hr) nije funkcionirao neko vrijeme školski administrator nije dobivao upite učenika, roditelja i učitelja. Upite smo dobili s zakašnjenjem (možda još uvijek sve nismo) i trudili se riješiti ih što brže. Prema povratnim informacijama koje imamo riješili smo sve tehničke probleme i probleme s prijavama.

Od ponedjeljka 23.3. učenici nižih razreda prate emisiju Škola na trećem (na HTV 3)  prema sljedećem rasporedu:

od 8.00 ili 14.00 - 1. razred
od 9.00 ili 15.00 - 2. razred
od 10.00 ili 16.00 - 3. razred
od 11.00 ili 17.00 - 4. razred.

Svi materijali Škole na trećem bit će dostupni i na Youtubeu kanalu:

Youtube - Škola na trećem

Poveznice za prijave učenika viših razreda u virtualne učionice su:

Razredni odjel 5.A

Razredni odjel 5.B

Razredni odjel 5.C

Razredni odjel 6.A

Razredni odjel 6.B

Razredni odjel 7.A

Razredni odjel 7.B

Razredni odjel 8.A

Razredni odjel 8.B

Svako dobro svima, čuvajte se, čuvajte svoje ukućane, brinite za svoje i njihovo zdravlje. To je sada najvažnije.

 

Organizacija nastave na daljinu - 19.3.2020.
Upute učenicima od 5. do 8. razreda

Dragi učenici i poštovani roditelji,

jučerašnji prvi dan nastave u našim virtualnim učionicama protekao je uz određene tehničke poteškoće. Prije svega, postojao je problem s prijavom na sustav za učenje na daljinu. Carnet webmail (skole.hr) bio je potpuno zablokiran, tako da nismo mogli primati nove poruke preko tog službenog kanala komunikacije te nismo imali mogućnost odgovarati na iste.

 Danas smo uspjeli riješiti problem tableta koji nisu mogli prepoznavati i čitati datoteke postavljene od strane predmetnih nastavnika. Učinili smo to pomoću školskog ProMDM sustava za upravljanje mobilnim uređajima škola. Pokušali smo postaviti na tablete i programski jezik Python, no nažalost nema Python.apk datoteke za instaliranje na Android. Uspjeli smo poslati jedino upute za rad u Pythonu 3.7.

Sustavi bi, prema našim saznanjima, trebali raditi sve bolje iz dana u dan. Iako će uvijek biti nekih poteškoća, uz dobronamjernu suradnju i međusobno razumijevanje sigurno možemo prebroditi novonastalu i svima nam dosad nepoznatu situaciju.

 

Organizacija nastave na daljinu - 18.3.2020.
Upute učenicima od 5. do 8. razreda

Dragi učenici i poštovani roditelji,

za učenike 1., 2., 3. i 4. razreda ne navodimo nove obavijesti, jer se upute za njihov rad ne mijenjaju.

Od 18.3. nadalje učenici 5., 6., 7. i 8. razreda ne moraju pratiti program Sportske televizije, a mogu ako žele. U svojoj virtualnoj učionici prate zadane aktivnosti koje postavljaju predmetni nastavnici. Naziv svake aktivnosti počinje datumom koji označava kada se od učenika očekuje da čitaju, pišu u bilježnicu zadano ili rješavaju zadatke. Aktivnosti prate naš školski raspored, tako da će datumi aktivnosti odgovarati u potpunosti tom rasporedu. 

Ako učenici koriste školski tablet za praćenje nastave na daljinu mogu naići na problem da ne mogu otvoriti neku datoteku npr. dokument u Wordu ili prezentaciju u PowerPointu. Pokušavamo riješiti taj problem u čemu nas usporava rad sustava.

Učenici mogu bilo kada tijekom dana odrađivati aktivnosti zadane za taj dan. To je vezano za mogućnost da u određenom dijelu dana postoje problemi s internetom, problemi sa sustavom u kojem izvodimo nastavu na daljinu ili učenici dijele uređaj za rad s braćom i sestrama.

Mi ne možemo utjecati na rad sustava za organizaciju nastave na daljinu. Vjerojatno će opterećenje sustava biti najveće u jutarnjim satima (od 8 sati). Trudimo se biti ažurni, odgovarati na vaše upite u što kraćem roku, rješavati probleme koje imate pri radu - u okviru naših mogućnosti. Pri tome nas usporavaju problemi u radu sustava.

Molimo vas za strpljenje i suradnju. Sva vaša pitanja i prijedloge ozbiljno razmatramo i trudimo se reagirati u što kraćem roku. Ovo je prvi dan rada  u našim virtualnim učionicama i naravno da će se pojaviti problemi u radu. Nadamo se da će idućih dana problema biti sve manje.

Hvala na razumijevanju i želimo vam uspješan rad!

 

Organizacija nastave na daljinu - 17.3.2020.
Upute učenicima od 5. do 8. razreda

 Većina učenika predmetne nastave prijavila se 16.3. u svoju virtualnu učionicu. Budući da je bilo problema u radu online sustava za izvođenje nastave, nisu se svi učenici prijavili u predviđenom roku od 8.15-9.55. Naravno, učenici za to ne snose odgovornost, a niti idućih dana nitko nam ne može garantirati da će sustavi raditi savršeno. Molimo sve sudionike ovog procesa - učenike, roditelje i učitelje za strpljenje i međusobnu potporu u ovim posebnim uvjetima rada.

Ponavljamo, učenici mogu bilo kada tijekom dana odrađivati aktivnosti zadane za taj dan. Svi učenici obvezni su komunicirati primjereno u virtualnim učionicama prema pravilima pristojnosti koja vrijede i u stvarnim učionicama. Uz to, komunikacija treba biti vezana isključivo za izvođenje nastave.

U utorak 17.3. učenici prate nastavu na Sportskoj televiziji. Raspored prikazivanja nastavnih sadržaja:

5.razred - od 8.00 do 9.30 - Mat, Lik, Inf, Pov

6.razred - od 9.30 do 10.45 - Mat, Hrv, Gk, Geo

7.razred - od 10.45 do 11.50 - Mat, Fiz, Gk, Ej

8.razred - od 11.50 do 12.45 - Fiz, Mat, Gk, Pov .

  Također, učenici mogu pratiti i nastavu na

Youtube kanalu Škola za život

pri čemu petaši počinju od 9.00, šestaši od 9.15, sedmaši od 9.30, a osmaši od 9.45.

Koristimo ovu priliku za još jednu napomenu. Učenici petih razreda dobili su uz tablete i SIM kartice. Postignut je dogovor da će ih na nastavi informatike zajedno s predmetnim nastavnikom umetnuti u uređaje i aktivirati na propisani način. Nažalost, trenutna situacija odgodila je provedbu tog dogovora do povratka učenika u školu. Molimo i ovim putem za poštivanje dogovora te da učenici ne pokušavaju samostalno umetnuti SIM karticu u tablet.

Dobili smo i SIM kartice za učenike sedmih razreda i bit će im dodijeljene, umetnute i aktivirane na nastavi kada se vrate u školu.

 

Organizacija nastave na daljinu - 16.3. - 2020.
Upute učenicima od 5. do 8. razreda

Prenosimo upute MZO o izvođenju nastave za više razrede osnovne škole. U ponedjeljak 16.3. učenici prate nastavu na Sportskoj televiziji. Raspored prikazivanja nastavnih sadržaja:

5.razred - od 8.00 do 9.30 - Mat, Hrv, Pri, Eng, Njem

6.razred - od 9.30 do 10.45 - Pov, Mat, Pri, Eng, Njem

7.razred - od 11.50 do 12.45 - Mat, Hrv, Bio, Geo

8.razred - od 12.45 do 14.00 - Mat, Hrv, Bio, Eng, Njem.

 Isti dan učenici testiraju virtualni razred sa svojim razrednikom. Svaki učenik treba u vremenu od 8.15 do 9.55 (to su prva dva nastavna sata u našoj školi) napraviti prijavu u svoj razred u Loomenu, drugim riječima "treba ući u svoj razred". Poveznice za prijave u razrede su:

Razredni odjel 5.A

Razredni odjel 5.B

Razredni odjel 5.C

Razredni odjel 6.A

Razredni odjel 6.B

Razredni odjel 7.A

Razredni odjel 7.B

Razredni odjel 8.A

Razredni odjel 8.B

Oko 10 sati razrednici će pregledati posljednje prijave svih učenika. One učenike koji se nisu prijavili u zadanom roku (8.15-9.55) trebaju kontaktirati i pokušati riješiti problem, samostalno ili u suradnji sa školskim administratorom.

Ako učenik nije  bio aktivan cijeli dan u svome razredu, roditelj treba opravdati razredniku "izostanak s nastave" za taj dan. Roditelji kontaktiraju razrednike preko službene mail adrese (skole.hr) koju je MZO u suradnji s Carnetom dodijelilo svima u odgojno obrazovnom sustavu i naveo kao službeno sredstvo komuniciranja svih sudionika tog sustava. Službena mail adresa razrednika navedena je u e-dnevniku i dostupna učenicima i roditeljima.

Učenici mogu bilo kada tijekom dana odrađivati aktivnosti zadane za taj dan. To je vezano za mogućnost da u određenom dijelu dana postoje problemi s internetom, problemi sa sustavom u kojem radimo ili dijele uređaj za rad s braćom i sestrama.

Svi učenici obvezni su komunicirati primjereno u virtualnim učionicama prema pravilima pristojnosti koja vrijede i u stvarnim učionicama.

Iz MZO mole sve predmetne nastavnike i učenike da ne koriste interaktivnu konferenciju (video kontakt u stvarnom vremenu), jer bi se sustav mogao preopteretiti. Preporučuju korištenje poveznica na video materijale, u čemu će oni pomoći objavljivanjem velikog broja istih.

 

Organizacija nastave na daljinu - 2020.
Upute učenicima od 1. do 4. razreda

Prenosimo upute MZO o izvođenju nastave za niže razrede osnovne škole. Od ponedjeljka 16.3. učenici prate emisiju Škola na trećem (na HTV 3)  prema sljedećem rasporedu:

8.00 - 1. razred
10.00 - 2. razred
13.00 - 3. razred
15.00 - 4. razred.

Svi materijali Škole na trećem bit će dostupni i na Youtubeu kanalu:

Youtube - Škola na trećem

 Samo roditelji koji nemaju mogućnost ostaviti dijete pod nadzorom doma, dovode ga u školu. Ako je termin za prikazivanje Škole na trećem tijekom boravka djece u školi učitelji će osigurati da djeca to mogu gledati. Izvan tog termina učitelji će organizirati aktivnosti kao u produženom boravku.

 

Organizacija nastave na daljinu - 2020.
Upute učenicima i roditeljima

Prema uputi Ministarstva znanosti i obrazovanja naša škola izvodi pripremne aktivnosti vezane uz organizaciju nastave na daljinu uz pomoć informacijske tehnologije. Molimo da pratite obavijesti na mrežnim stranicama, jer će nas u slučaju eventualne promjene sigurnosne situacije MZO obavijestiti o početku učenja i poučavanja na daljinu.

Pomoću Carnetovog sustava Loomen osigurana je protočnost točnih i cjelovitih informacija između MZO-a i ravnatelja škole te između ravnatelja i odgojno-obrazovnih djelatnika naše škole (u obliku virtualne zbornice). Slijedi organiziranje virtualnih učionica za učenike viših razreda. Za učenike nižih razreda planirano je izvođenje online nastave pomoću televizijskih i radijskih programa.

U školi već dvije godine postupno uvodimo i sve više koristimo Loomen kao alat za izvođenje kombinirane nastave uživo i na daljinu. Radi toga, nastavljamo koristiti upravo taj alat za najavljeno izvođenje online nastave u 5., 6., 7. i 8. razredima. Kako bismo mogli uspostaviti protočnost informacija između škole i učenika te na taj način i između škole i roditelja potrebno je ispuniti nekoliko preduvjeta.

Prvi preduvjet je da svi učenici moraju imati ispravan AAI identitet. To je elektronički identitet koji se sastoji od korisničkog imena i lozinke i s kojim učenici pristupaju e-dnevniku, upisivat će se u srednju školu, pristupaju Loomenu... Za provjeru ispravnosti AAI identiteta učenika možete koristiti link:

https://provjera.skole.hr/

Ako ste zaboravili korisničko ime i lozinku možete se obratiti u tajništvo škole ili školskom administratoru na mail vladimir.maric@skole.hr . Odgovor ćete dobiti u najkraćem mogućem roku, što naravno ovisi i o broju upita.

Drugi preduvjet je da se učenici prijave u sustav Loomen na sljedećoj poveznici:

https://loomen.carnet.hr/auth/saml/login.php

Nakon prijave mogu se odmah i odjaviti iz sustava. Prijava učenika bitna je radi toga da ih sustav prepozna i upamti, kako bi ih administrator škole mogao upisati u njihov virtualni razred. Mnogi učenici već koriste Loomen određeno vrijeme i ne moraju se prijavljivati radi formiranja učionica. Napominjemo da je Carnet najavio radove na svojim sustavima, tako da povremeno postoji mogućnost otežanog pristupa njihovim uslugama (Loomen, Carnet Webmail...).

Treći korak je prijava učenika u svoj virtualni razred i početak učenja na daljinu. Dok ne ispunimo prva dva koraka ovaj neće biti moguće ostvariti u potpunosti. Molimo da nam pomognete u pripremi online oblika nastave ispunjavanjem dva navedena preduvjeta.

Poveznice za svaki razredni odjel postavit ćemo na ovu stranicu čim sve učenike upišemo u njihove odjele. Nadamo se dobroj suradnji i stojimo vam na raspolaganju putem kontakata škole.

 

Organizacija nastave na daljinu - 2020.
Upute učiteljima, nastavnicima i stručnom osoblju

Ministarstvo znanosti i obrazovanja poslalo je školama upute za pripremne aktivnosti vezane uz organizaciju nastave na daljinu uz pomoć informacijske tehnologije, kako bi u slučaju eventualne promjene sigurnosne situacije učenicima i nastavnicima osigurali učenje i poučavanje na daljinu.

Za organizaciju nastave na daljinu potrebno je napraviti određene tehničke pripreme. U tom procesu svi imaju određene uloge. Prioritet je osigurati protočnost točnih i cjelovitih informacija i to između MZO-a i ravnatelja škola, između ravnatelja škola i odgojno-obrazovnih djelatnika i između škole i učenika te roditelja.

Svi ravnatelji uključeni su u virtualnu učionicu MZO-a za ravnatelje na Loomenu. Loomen je Carnetov sustav za upravljanje učenjem, odnosno programski alat za izradu e-kolegija, održavanje nastave na daljinu i kombinirane nastave uživo i na daljinu. U našoj školi, također na Loomenu, organizirali smo virtualnu zbornicu za učitelje i nastavnike. Link za pristup zbornici je:

Zbornica

U slučaju bilo kakvih nejasnoća ili poteškoća članovi zbornice mogu se obratiti školskom administratoru V. Mariću. Napominjemo da je Carnet najavio radove na svojim sustavima, tako da povremeno postoji mogućnost otežanog pristupa njihovim uslugama (Loomen, Carnet Webmail...).

 

Podjela tableta učenicima 5. i 7. razreda - 2020.

Podjela tableta učenicima 5. i 7. razreda osnovne škole jedan je od koraka u digitalnoj transformaciji škola. Učenici dobivaju tablet koji mogu nositi kući. Tableti koje smo dobili u sklopu projekta "Podrška provedbi cjelovite kurikularne reforme" dolaze s unaprijed instaliranim različitim računalnim programima i aplikacijama koje su dio operativnog sustava Android 10. Imaju zaštitni oklop i zaštitu od oštećenja pri padu, veličine su udžbenika, imaju mogućnost povezivanja s internetom, veliki prostor za pohranu podataka i ugrađenu kameru.

 Prema uputi koju smo dobili, oštećenja na uređajima koja nisu predviđena garancijom snosit će roditelji. Učenici sami ne mogu "skidati" i instalirati igrice na tabletima ili pristupati neželjenim sadržajima na internetu jer postoje ograničenja, odnosno MDM sustav zaštite. Sve što se ne koristi u obrazovne svrhe i nije takvog sadržaja - ne može završiti na tabletu.

 Učenici će donositi tablete u školu u dogovoru s predmetnim nastavnicima. Kada donose tablet u školu on treba biti napunjen kako bi se mogao koristiti na nastavi. U zoni bežične Wi-fi mreže škole spojeni su na internet.

Naša škola nije dobila od operatera (A1, Tele2, Hrvatski telekom) SIM kartice za sve učenike 5. i 7. razreda. Kada ih dobijemo, zajedno s učenicima, prilagodit ćemo tablete tako da učenici mogu koristiti internet i van zona bežičnog pristupa Wi-fi mrežama. Učenici će kartice na nastavi informatike zajedno s predmetnim nastavnikom umetnuti u uređaje i aktivirati na propisani način. Molimo da učenici ne pokušavaju samostalno umetnuti SIM karticu u tablet.

 U nastavku je prikazan popis internetskih domena kojima će se moći neograničeno pristupati putem dobivene SIM kartice:

• CARNET - skole.hr, e-skole.hr, carnet.hr, sve usluge koje se nalaze na domeni edu.hr

• Alfa d.d. - mozaweb.com, alfaportal.hr

• Element d.o.o. - element.hr, ele-udzbenik.hr, e-udzbenik.hr, elematika.hr

• Kršćanska sadašnjost - udzbenici.ks.hr

• Udžbenik.hr - udzbenik.hr

• Oxford - exp.ouponlinepractice.com

• Hueber - hueber.de

• Glas koncila - glas-koncila.hr

• Profil Klett d.o.o. - profil-klett.hr

• Alka script – mozaweb.com i mozabook.com

• Školska knjiga – e-sfera.hr

• Pearson - http://myenglishlab.pearson-intl.com/

  

Termini i rezultati županijskih natjecanja - 2020.

Osnovne škole u našem gradu pohađa više od pedeset tisuća učenika. Potrebna je velika upornost nadarenih učenika da bi ih rad na redovnoj nastavi, dodatnoj nastavi te samostalni rad doveo među najbolje u gradu Zagrebu. Radi toga smo ponosni na sve one koji uspiju zaslužiti svoje mjesto među najboljima! Termine i rezultate natjecanja druge razine i imena učenika koji nas predstavljaju na njima možete pročitati na stranici:

Termini i rezultati županijskih natjecanja

 

Osmaši na terenskoj nastavi - Vukovar - 2020.

5. i 6. ožujka razredni odjeli 8.a i 8.b bili su na terenskoj nastavi u Vukovaru, kao dopuna aktualnom nastavnom planu predmeta povijest. Troškove puta, smještaja i prehrane ove terenske nastave snosi Ministarstvo branitelja. U četvrtak oko 9 sati došli smo u Vukovar i učenici su na početku imali slobodan sat za odmor nakon napornog putovanja.

Od 10 do 12 sati posjetili smo Gradski muzej Vukovar i Muzej vučedolske kulture, pri čemu vodstvo odrađuju kustosi tih muzeja.

Nakon ručka, od 13 do 15 sati imali smo dva predavanja: Domovinski rat i Bitka za Vukovar. Potom smo se smjestili u sobe hostela te otišli na plovidbu Dunavom.

Po izlasku s broda učenici su imali slobodno vrijeme do večere. Od 20.00 do 21.30 organizirana je disko večer, nakon čega smo se spremali za spavanje u hostelu. Neki su zaspali brzo, neki ne ... Idući dan naš program počinjao je od 8 sati, prije čega smo stavili stvari u autobus i doručkovali. Bojnik HV-a i Vukovarski branitelj pridružio nam se kao vodič i bio s nama sve do 13 sati. Uz ostalo, iznosio nam je i svoje impresije iz ratnog i poratnog doba, što nam je sigurno dalo drugu perspektivu viđenja opisivanih događanja. U tom vremenu obišli smo više memorijalnih lokaliteta: crkva sv. Filipa i Jakova, Borovo Commerce, SD Trpinjska cesta, Kukuruzni put, Velepromet, MCDR, Vukovarska bolnica '91, SD Ovčara, masovna grobnica na Ovčari te na kraju Memorijalno groblje.

Nakon ručka i podjele lunch paketa, od 14.45 do 15.30 imali smo završno predavanje Škola mira te kviz znanja. Škola mira završna je faza dvodnevnog posjeta učenika osmih razreda Vukovaru. Njezin je cilj da učenici nakon učenju o Domovinskom ratu i događajima na prostoru Vukovara i njegove okolice 1991. godine završe posjet u pozitivnom ozračju, svjesni da je mir ono čemu trebaju težiti, i kao pojedinci i kao narod. U završnom natjecanju škola koje su u ova dva dana posjetile Vukovar, naša škola (točnije Filip i Lovro) osvojila je drugo mjesto!  Prema Zagrebu smo krenuli oko 15.30 te pred školu stigli oko 19.30. Ova dvodnevna terenska nastava vrlo dobra je dopuna aktualnom nastavnom planu i programu predmeta povijest u 8. razredu. U pratnji su bili profesori Saganić, Cernjak i Marić. 

 

Održavanje sanitarno-higijenskih uvjeta u našoj školi – 2020.

 Poštovani roditelji!

Obavještavamo vas da se u našoj školi redovito i kontinuirano provode preventivne mjere u cilju zaštite od bolesti i smanjenja zdravstvenih rizika.

Te mjere obuhvaćaju: opremanje učionica sa dostatnim brojem jednokratnih papirnatih maramica, opremanje sanitarnih čvorova sa povećanim brojem tekućih sapuna i papirnatim jednokratnim ručnicima, slikama i uputstvima o pravilnom pranju ruku. U tijeku je i nabava sredstava za dezinfekciju ruku kojih je  u zadnje vrijeme bilo problem naći zbog povećane potražnje.

Molim vas da redovito pratite informacije i preporuke kako naše škole, tako i nadležnih tijela – Ministarstva zdravstva te Službe za epidemiologiju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Ravnatelj: Zvonimir Bićanić

 

Osmaši u MSU - 2020.

U petak 28. veljače razredni odjeli 8.a i 8.b bili su u Muzeju suvremene umjetnosti. Velika multimedijska izložba Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma, posvećena je slavnim umjetničkim ostvarenjima nastalima u okviru ove institucije osnovane 1953. godine, koja je kroz šest desetljeća proizvela više od dvije tisuće animiranih, dokumentarnih, edukativnih i igranih filmova te reklamnih spotova. 

U pratnji su bile profesorice Saganić i Užbinec.

 

Maskenbal - 2020.

U utorak 25. veljače osmaši su organizirali maskenbal i prema tradiciji ugostili sedmaše! Ozračje je bilo dobro, a maske odlične, tako da "stručnom žiriju" nije bilo lako pri odabiru najboljih maski.
Evo i poretka po razredima:

8. razredi:

7. razredi:

Organizacija osmaša bila je za pohvalu, a posebno treba istaknuti voditeljice programa i DJ duo.

Bilo je plesa i igara, a zanimljivo da je pobjednik u obje igre bio isti:

Od strane učenika proglašeni su kraljica i kraljevi:

Sve se odvijalo pod budnim "okom" četvero razrednika Saganić, Užbinec, Meštrović i Marić. Bravo - za sve sudionike! Za sve osmaše i sedmaše:

 

Termini i rezultati školskih natjecanja - 2020.

Na početku drugog polugodišta zaokupljeni smo natjecanjima prve razine: školskim, međuškolskim, općinskim te natjecanjima gradskih četvrti. Najbolji učenici po predmetima prijavljuju se za natjecanja i pokušavaju ostvariti plasman na drugu razinu - županijska natjecanja.

Termine i rezultate natjecanja prve razine možete pročitati klikom na link:

Termini i rezultati školskih natjecanja

 

Vjeronaučna olimpijada - Grad Zagreb jug - 2020.

Naša škola ponovno je domaćin međuškolskog natjecanja
iz Katoličkog vjeronauka za područje Grad Zagreb - Jug.
Sve o ovogodišnjoj Vjeronaučnoj olimpijadi doznajte klikom na link:

Vjeronaučna olimpijada 2020.

 

Početak drugog polugodišta - 2020.

Poštovani roditelji i dragi učenici,

prema izmijenjenom kalendaru školske godine drugo polugodište počinje u utorak 7.1.2020. Prvi tjedan ima 5 radnih dana (od utorka 7.1. do subote 11.1.) u kojima će se nadoknada održati prema sljedećem rasporedu:

Dan u 1. tjednu drugog polugodišta RASPORED - Dan koji se nadoknađuje Turnus
07.01.2020. utorak 16.10.2019. srijeda B
08.01.2020. srijeda 21.10.2019. ponedjeljak A
09.01.2020. četvrtak 29.10.2019. utorak B
10.01.2020. petak 06.11.2019. srijeda A
11.01.2020. subota 15.11.2019. petak B

Od 13.1.2020. nastava se odvija prema uobičajenom rasporedu i počinje rasporedom A.

 

Izvješće o prikupljenim sredstvima na Božićnom sajmu - 2019

Tijekom Božićnog sajma prikupljeno je ukupno 7105,00 kn.

Kao što smo već najavili, dijelom novca plaćen je prijevoz zboraša, matrice za dvije pjesme te snimanje u studiju koje smo odradili u listopadu. Ostatak sredstava biti će utrošen na kupnju klima uređaja za jednu učionicu.

Zahvaljujemo svima na velikodušnim donacijama.

 Ravnatelj i djelatnici OŠ Marina Držića

 

Božićni sajam i priredba - 2019

 

U četvrtak, 19. prosinca  u 17.30 sati u našoj školi održan je Božićni sajam. Uslijedila je priredba koju su pripremili naši učenici.

Fotografirali: prof. Tihomir Gržinčić i član školske foto grupe Patrik Ivičić (7.b).

 

Poziv na Božićni sajam i priredbu - 2019

Božićni sajam povodom nadolazećih blagdana održat će se u četvrtak, 19. prosinca  u 17.30 sati u našoj školi, a priredba koju su vam pripremili naši učenici u 18.00 sati. Na priredbu se pozivaju učenici, roditelji i djelatnici škole.

Ulaznice za priredbu u minimalnom iznosu od 10 kn za izrađene ukrase ili 30 kn za CD našeg školskog zbora možete kupiti u predvorju naše škole. Sav prihod bit će uplaćen na račun škole te će se koristiti za potrebe školskog zbora i kupnju neophodnih klima-uređaja u učionicama.

U ponedjeljak 23. prosinca održat će se zadnji dan nastave u ovom polugodištu prema rasporedu za četvrtak (A turnus).

Nastava u drugom polugodištu počinje u utorak 7. siječnja 2020. godine i taj tjedan će i subota biti nastavni dan. O daljnjem rasporedu nadoknade nastave bit ćete naknadno obaviješteni na mrežnim stranicama škole.

Svim učiteljima, učenicima i roditeljima želim blagoslovljen Božić, te mnogo uspjeha u radu u novoj 2020. godini.

 Ravnatelj: Zvonimir Bićanić

 

Večer matematike - 2019

U četvrtak 12. prosinca 2019. godine pod voditeljstvom profesorice Suzane Barnaki sedmu godinu uzastopno naša škola sudjelovala je u projektu Večer matematike. Radionice su održane u vremenu od 18 do 19 sati.

Fotografirali: prof. Tihomir Gržinčić te članovi foto grupe Patrik Ivičić i Zvonko Andrijević (7.b)

 

Novi kalendar školske godine - nadoknada nastave - 2019

Poštovani roditelji i dragi učenici,

objavljujemo izmijenjeni kalendar školske godine, odnosno promjene po danima u odnosu na početni kalendar kojima će se nadoknaditi dani u kojima nastava nije održana. Nastava će dodatno biti održana u sljedeće dane:

23.12.2019.
7.1.2020.-11.1.2020.
14.4.2020.-18.4.2020.
13.6.2020.
18.6.2020.-19.6.2020.

Prema tome, zimski odmor učenika traje od 24.12.2019. do 6.1.2020., a proljetni odmor od 10.4.2020. do 13.4.2020.

Pravovremeno ćemo objavljivati koje neodržane dane nastave nadoknađujemo.

23.12.2019. nadoknadit ćemo četvrtak - raspored A
(za neodržanu nastavu dana 10.10.2019.).

 

Nastup učeničkog zbora na Strossmayerovom šetalištu - 2019

Naši veseli zboraši započeli su svoju adventsku „turneju“ 7.12. u 11:00 sati nastupom za Gornjem gradu u sklopu Adventa u Zagrebu. Predstavili su se na najbolji mogući način programom od 8 božićnih pjesama. Kakav smo ugođaj napravili možete zaključiti po fotografiji.

SVE VAS POZIVAMO NA NAŠ SLJEDEĆI KONCERT NA TRGU BANA JOSIPA JELAČIĆA U SUBOTU 14.12. S POČETKOM U 12:00 SATI!!!!

                                              Katarina Kalajžić Golac

 

Sv. Nikola u našoj školi - 2019

U petak 6. prosinca sv. Nikola biskup odmah nakon mise zornice požurio je u našu školu. Puno posla je pred njim pa nas je ove godine posjetio u rano jutro!

 

Obavijest o izvođenju nastave
od 3.12.2019. nadalje

Od utorka 3. prosinca nastava u našoj školi odvija se po redovitom rasporedu. Raspored sati bit će kao u prvom tjednu nastave (tjedan A), 5. i 7. razredi imat će tehničku kulturu, a 6. i 8. likovnu kulturu. Izmijenjeni kalendar tekuće školske godine objavit ćemo uskoro.

 

Nastup školskog zbora
u Kristalnoj dvorani hotela Westin - 2019

U četvrtak 28.11.2019. naš školski zbor otvorio je simpozij s međunarodnim sudjelovanjem "Integrirane usluge kroz međusektorsku suradnju" koji se održao u Kristalnoj dvorani hotela Westin.

Osim himne RH otpjevali smo i pjesmu Taka-tak, autorski rad gospodina Pave Tudika, koju smo također otpjevali i na Vedrofonu te snimili spot za dječju TV.

Ljeto je prošlo, no jednom ljetnom fotografijom podsjetit ćemo se i našeg nastupa na Cest is d'Best u lipnju ove godine.

                                  Katarina Kalajžić Golac

 

Poziv na Večer matematike - 2019

Od 5. do 12. prosinca 2019. godine Hrvatsko matematičko društvo uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja organizira projekt "Večer matematike" i šalje poziv svim školama Republike Hrvatske da im se priključe. Naša škola pod voditeljstvom profesorice Suzane Barnaki sedmu godinu uzastopno sudjeluje u ovom projektu, a ove godine Večer matematike organiziramo u četvrtak 12. prosinca. Taj dan pozivamo učenike i roditelje da otkriju zabavnu stranu matematike.

Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu - zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.

Radionice se održavaju u dvorani za TZK od 18 sati.

 

Obavijest o poduci plivanja za učenike 2. razreda - 2019

Poduka plivanja za učenike 2. razreda prethodno planirana od ponedjeljka 2. prosinca održavat će se od srijede 4. prosinca nadalje.

 

Obavijest o vanjskom vrednovanju učenika 8. razreda iz geografije - 2019

Vanjsko vrednovanje učenika 8.a i 8.b iz geografije planirano za petak 29.11.2019. odgađa se za drugo polugodište. Detaljnije informacije bit će objavljene uskoro.

 

Obavijest o izvođenju nastave od 19.11.2019.

Djelatnici naše škole od utorka 19.11.2019. bit će u štrajku - do daljnjega. Radi toga škola nije u mogućnosti organizirati redovitu nastavu. Učenici koji dođu u školu bit će zbrinuti.
Kontakti za dodatne informacije su
tel. 6158302
i mail ured@os-mdrzica-zg.skole.hr.
Molimo, pratite obavijesti na web stranici škole i informacije za naredne dane. Zahvaljujemo na razumijevanju.

 

Dani sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje - 2019

Kao i prethodnih godina u okviru tradicionalnog obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, koje se u Zagrebu održava pod nazivom "I reći ću vam samo još jednu stvar, zapamtite Vukovar", na križanju Ulice grada Vukovara i Hrvatske bratske zajednice u nedjelju 17.11.2018. zapaljene su svijeće i odana počast svim žrtvama u obrani domovine. Tradicionalni program obilježavanja Dana sjećanja i ove godine organizirao je Klub veterana 148. brigade Hrvatske vojske.

 Veliki broj učenika, djelatnika i roditelja naše škole, pod vodstvom vjeroučiteljica Violete Raguž i sestre Mare Matanović, nazočili su na sv. misi za poginule i nestale hrvatske branitelje u župnoj crkvi Svete Obitelji. Nakon mise zapalili su lampione te ih postavljali duž južnog kolnika Vukovarske ulice. Pridružili su nam se i bake, djedovi...

 

Obavijest o izvođenju nastave 18.11.2019.

U ponedjeljak 18.11.
nastava u našoj školi odvija se po redovitom rasporedu.

 

Obavijest o izvođenju nastave 15.11.2019.

Djelatnici naše škole u petak 15.11.2019. bit će u štrajku. Radi toga škola nije u mogućnosti organizirati redovitu nastavu. Učenici koji dođu u školu bit će zbrinuti.
Kontakti za dodatne informacije su
tel. 6158302
i mail ured@os-mdrzica-zg.skole.hr.
Molimo, pratite obavijesti na web stranici škole i informacije za naredne dane. Zahvaljujemo na razumijevanju.

 

Obavijest o izvođenju nastave od 7.11. do 14.11.2019.

U četvrtak 7.11., petak 8.11., ponedjeljak 11.11., utorak 12.11., srijedu 13.11. i četvrtak 14.11. nastava u našoj školi odvija se po redovitom rasporedu.

 

Mjesec hrvatske knjige - 2019

U sklopu ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige učenici 4.b razreda naše škole predstavljaju radove nastale na temu Melodija riječi. Njima su pokušali prikazati kako je i čitanje svojevrsna melodija kojemu kao pratnja mogu poslužiti instrumenti sa slika.

                                                              učiteljica Zrinka Budimir

 

Obavijest o izvođenju nastave 6.11.2019.

Djelatnici naše škole u srijedu 6.11.2019. bit će u štrajku. Radi toga škola nije u mogućnosti organizirati redovitu nastavu. Učenici koji dođu u školu bit će zbrinuti.
Kontakti za dodatne informacije su
tel. 6158302
i mail ured@os-mdrzica-zg.skole.hr.
Molimo, pratite obavijesti na web stranici škole i informacije za naredne dane. Zahvaljujemo na razumijevanju.

 

Obavijest o izvođenju nastave od 30.10. do 5.11.2019.

U srijedu 30.10., četvrtak 31.10., ponedjeljak 4.11. i utorak 5.11.
nastava u našoj školi odvija se po redovitom rasporedu.

 

Terenska nastava sedmaša i osmaša u Klagenfurt - 2019

U utorak 29.10. sedmaši i osmaši koji pohađaju izbornu nastavu njemačkog jezika bili su na terenskoj nastavi u Klagenfurtu u Austriji. Prvo smo posjetili park minijaturnih građevina Minimundus.

Zatim smo prošetali do jezera Worthersee (Vrbsko jezero).

Na kraju smo se uz službenog vodiča upoznali s znamenitostima Klagenfurta. U pratnji su bili prof. L. Gašljević te razrednici A. Užbinec, P. Saganić i V. Marić.

 

Obavijest o izvođenju nastave 29.10.2019.

Djelatnici naše škole u utorak 29.10.2019. bit će u štrajku. Radi toga škola nije u mogućnosti organizirati redovitu nastavu. Učenici koji dođu u školu bit će zbrinuti. Unaprijed dogovorena terenska nastava 7. i 8. razreda u Austriju održat će se prema planu.
Kontakti za dodatne informacije su
tel. 6158302
i mail ured@os-mdrzica-zg.skole.hr.
Molimo, pratite obavijesti na web stranici škole i informacije za naredne dane. Zahvaljujemo na razumijevanju.

 

Obavijest o izvođenju nastave od 22.10. do 28.10.2019.

U utorak 22.10., srijedu 23.10., četvrtak 24.10., petak 25.10. i
ponedjeljak 28.10. nastava u našoj školi odvija se po redovitom rasporedu.

 

Hoću biti stablo, a ne panj - 2019

I naša škola uključila se u građansku inicijativu „Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj“.

U petak 25.10.2019. u 16:30 sati, okupili su se učenici od 1. do 3. razreda, njihovi roditelji i učiteljice produženog boravka na zajedničku sadnju stabala, koja će krasiti igralište naše škole.

Učenici su ovim projektom naučili  kako se sadi stablo, učit će o važnosti biljaka, za život i svijet oko sebe i korisnosti njihovog uzgoja (hlad, stan ptica, ljepota, čisti zrak). Oni će biti ti koji će brinuti i paziti na novo posađena stabla. Hvala svim donatorima, učiteljicama, domaru i ravnatelju na pruženoj podršci  u ostvarenju ovog projekta.

Obavijest o izvođenju nastave 21.10.2019.

Djelatnici naše škole u ponedjeljak 21.10.2019. bit će u štrajku. Radi toga škola nije u mogućnosti organizirati redovitu nastavu. Učenici koji dođu u školu bit će zbrinuti. Unaprijed dogovoren roditeljski sastanak 4. razreda održat će se prema planu.
Kontakti za dodatne informacije su
tel. 6158302
i mail ured@os-mdrzica-zg.skole.hr.
Molimo, pratite obavijesti na web stranici škole i informacije za naredne dane. Zahvaljujemo na razumijevanju.

 

Obavijest o izvođenju nastave od 17.10. do 18.10.2019.

U četvrtak 17.10. i petak 18.10.
nastava u našoj školi odvija se po redovitom rasporedu.

 

Osmaši u HNK - 2019

U četvrtak 17.10. naši osmaši su bili u Hrvatskom narodnom kazalištu. Grupni obilazak ustanovljen je radi upoznavanja s poviješću i ustrojem kazališta. Skupine, uz stručno vodstvo, u jednome satu obiđu cijelo kazalište (gledalište, pozornica, garderobe, lože, foyer, balkon) te razgledaju krojačke radionice, spremišta kostima i obuće, baletne dvorane.
U pratnji su bili prof. K. Kalajžić Golac te razrednici P. Saganić i V. Marić.

 

Obavijest o izvođenju nastave 16.10.2019.

Djelatnici naše škole u srijedu 16.10.2019. bit će u štrajku. Radi toga škola nije u mogućnosti organizirati redovitu nastavu. Učenici koji dođu u školu bit će zbrinuti. Unaprijed dogovorena terenska nastava 5. razreda održat će se prema planu. Također, razredni odjel 8.a ima sistematski pregled u 14 i u 16 sati.
Kontakti za dodatne informacije su
tel. 6158302
i mail ured@os-mdrzica-zg.skole.hr.
Molimo, pratite obavijesti na web stranici škole i informacije za naredne dane. Zahvaljujemo na razumijevanju.

 

Obavijest o izvođenju nastave od 11.10. do 15.10.2019.

U petak 11.10., ponedjeljak 14.10. i utorak 15.10.
nastava u našoj školi odvija se po redovitom rasporedu.

 

Obavijest o izvođenju nastave 10.10.2019.

Djelatnici naše škole u četvrtak 10.10.2019. bit će u štrajku. Radi toga škola nije u mogućnosti organizirati redovitu nastavu. Učenici koji dođu u školu bit će zbrinuti.
Kontakti za dodatne informacije su
tel. 6158302
i mail ured@os-mdrzica-zg.skole.hr.
Molimo, pratite obavijesti na web stranici škole i informacije za naredne dane. Zahvaljujemo na razumijevanju.

 

Izložba fotografija Jadranskog podmorja - 2019.

Fotografije Jadranskog podmorja našeg profesora Tihomira Gržinčića samo su dio „ulova“ njegova fotoaparata, no zasigurno onaj najčudesniji, skriven u dubinama mora, dostupan tek najupornijima.

Svoje je otočke gene, ljubav prema vizualnoj umjetnosti i obrazovanje u području geologije i geografije sastavio u edukativnu izložbu u auli naše škole. Za neke je od fotografija dobio i međunarodne nagrade. Zastanite, uronite u boje podmorja i svakako pročitajte zanimljivosti u opisu  izložaka!

 

Matematička liga

OŠ Marina Držića ove se godine uključila u natjecanje Matematičke lige. Matematička liga održava se u 4. kola svake školske godine i kreće od uzrasta 3. razred osnovne škole pa sve do srednjoškolaca. To je ekipno natjecanje u matematici u kojem učenici zadatke rješavaju u paru ili u timovima po 4 učenika. Više na stranicama Lige: http://matzelcic.com.hr/mat-liga/

Prvi su led probili najmlađi: 3.b razred u natjecanju u parovima te su postigli izvrsne rezultate u svojoj kategoriji: 14., 19., 22. i 49. mjesto. Čestitamo učenicima Vidu i Vjeki, Svenu i Robertu, Dorotei i Anti te Ester i Mateu! Bravo!

                          učiteljica Lana Lončar 

 

Europski dan jezika

26.9.2019. organizirano je natjecanje u sricanju prethodno obrađenog vokabulara za razredne odjele 6.a i 6.b. Svi su učenici dobili potvrde o sudjelovanju, a najbolji su bili i sumativno vrednovani te nagrađeni. Pobjednica 6.a razreda je Eva T., a 6.b razreda Maša Nara J. Cilj ovog projekta je dopuniti udžbeničko gradivo edukativno-zabavnim sadržajima, pojačati interes učenika za učenje engleskog kao stranog jezika, razviti samopouzdanje pri samostalnom izražavanju u svakodnevnom životu i javnom nastupu te obilježiti Europski dan jezika.

                               Paola Saganić, prof.

 

Dan za zdrave zube u produženom boravku

25.9. obilježava se Dan za zdrave zube. U goste učenicima produženog boravka 1.b i c razreda na prijedlog i poziv učiteljice došle su liječnice dentalne medicine dr. Letica i dr. Matić, ujedno i majke naših učenika Nikole i Mile. Od njih smo kroz igru naučili vrlo mnogo o važnosti zubne higijene i očuvanja zdravlja zubi. Rješavali smo različite zadatke, izrađivali model zubala, učili čistiti zube zubnim koncem..... Naše drage stomatologinje pregledale su zubiće svim učenicima i podijelile im prigodne poklončiće koji će im pomagati u održavanju higijene usne šupljine.

 

Posjet osmaša ISŠ-u u Europskom tjednu vještina - 2019

Dana 17.9.2019. našim su osmašima učenici zagrebačke Industrijske strojarske škole prezentirali rad „vacuum forming“ uređaja za izradu kalupa za odljevak u koji se ulijeva rastopljena baza sapuna kako bi se dobio gotov proizvod – personalizirani sapun za posjetitelja. Također su prezentirali i elaborat kojim su detaljno razradili postupke rada. Cilj ovog stručnog posjeta je interaktivnom nastavom ostvariti ciljeve međupredmetne teme poduzetništva, građanskog odgoja i osobnog socijalnog razvoja, upoznati sudionike s projektom, predstaviti im ideju i ponuditi smjernice za razvoj inovativnih rješenja. Za ovaj su izum učenici i mentori ISŠ-a dobili nagradu Hrvatske udruge poslodavaca.

Nastavna godina 2019./2020.

Poštovani roditelji i dragi učenici,

nova nastavna godina 2019./20. počinje 9. rujna 2019.
Učenici 2. do 8. razreda dolaze u školu u 8:15h.
Razrednici će im dati besplatne udžbenike i raspored za prvi tjedan nastave.

Za učenike produženog boravka nakon nastave organizirano je dežurstvo. Školska kuhinja u ponedjeljak ne radi.

Prvi tjedan nastave 5. i 7. razredi imati će tehničku kulturu, a 6. i 8. likovnu kulturu.
U drugom rasporedu (od 16. rujna) to će biti obratno
i ta dva rasporeda izmjenjivat će se do kraja nastavne godine.

Učenici 1. razreda s školskim torbama dolaze u 11.00 u sportsku dvoranu,
gdje će za njih i njihove roditelje biti održana svečana priredba.


Popis knjiga za školsku godinu 2019./2020. 

Obrazovna reforma Škola za život ulazi od iduće školske godine u sve škole Republike Hrvatske. Donešeni su novi kurikulumi za sve nastavne predmete, a sve informacije o tome možete pronaći na stranicama MZO. Novi kurikulumi primjenjuju se od 2019./2020. školske godine za učenike 1. i 5. razreda, od 2020./2021. školske godine za učenike 2., 3., 6. i 7. razreda, od 2021./2022. školske godine za učenike 4. i 8. razreda,. Sukladno tome, od sljedeće školske godine novi udžbenici i pripadajuće radne bilježnice te dodatna nastavna sredstva, uvode se u 1. i 5. razred te u tri predmeta 7. razreda - biologiju, kemiju i fiziku, jer se ti predmeti počinju učiti od sedmog razreda. Popis tih novih udžbenika za našu školu možete pregledati u sljedećem dokumentu:

KNJIGE 2019.

Sve ostale knjige, za sve ostale razrede, ostaju iste prema popisu iz 2014. godine:

KNJIGE 2014.

 Te knjige će se mijenjati kroz naredne dvije školske godine prema gore navedenom planu.

 

Potpisivanje prijavnica za učenike 8. razreda - 2019.

Poštovani roditelji i dragi osmaši,

prijavnice s konačnom listom prioriteta iz sustava ispisuje razrednica prof. Šlogar. Učenici dolaze u školu s roditeljem/starateljem u srijedu 10. srpnja od 17 do 18 sati i oboje potpisuju prijavnicu!

Podsjećamo također da 10. srpnja završavaju prijave obrazovnih programa. Upisi u srednje škole su od 15. do 19. srpnja. Točni termini upisa biti će objavljeni na mrežnim stranicama srednjih škola.

Sretno!

 

Svečana podjela svjedodžbi osmašima - 2019.

U ponedjeljak 1. srpnja organizirali smo podjelu svjedodžbi osmašima. Bilo je svečano, uz puno smijeha i poneku suzu ...

Kao i prethodnih godina, razredno vijeće biralo je najosmaša, onoga koji se svojim rezultatima, odnosom prema radu, vršnjacima i odraslima kroz prethodnih osam godina istaknuo u odnosu na sve druge.
Za generaciju osmaša 2018./19. to je Kristijan Hindlaugh!

Na kraju su učenici i roditelji iznenadili razrednicu prof. Šlogar prigodnim poklonima te slatkim ferrarijem, koji je vrlo brzo prepolovljen!

Pohvala za sve sudionike!

 

Podjela svjedodžbi - 2019.

Poštovani roditelji i dragi učenici,

u ponedjeljak 1. srpnja organiziramo podjelu svjedodžbi za sve učenike naše škole. Podjelu za osmaše organiziramo u 11.00 u holu na prvom katu škole, a za ostale učenike u 10.00 po učionicama.

 

Završetak humanitarne akcije za opremanje škole i vrtića u Tanzaniji - 2019.

Dragi naši učenici, roditelji, učitelji i prijatelji,

 od srca vam hvala što ste svojom velikodušnom donacijom dokazali da
kad se male ruke slože, sve se može.
Još nam preostaje vidjeti vesela lica naših afričkih prijatelja.

Hvala vam od <3.

                           učiteljica Anita Grubišić

 

Zamolba za učenike 1., 2. i 3. razreda - 2019.

Zamoljavamo sve učenike 1., 2. i 3. razreda te njihove roditelje da u petak 14. lipnja vrate učiteljicama i učiteljima ključ od ormara na hodniku.

Sljedeće školske godine ključevi će biti ponovno podijeljeni prema rasporedu učionica.

 

Povrat knjiga - 2019.

Zamoljavamo sve učenike da u petak 14. lipnja vrate tj. donesu u školu sve knjige koje nisu radne, a koje su dobili na početku ove školske godine. Radne bilježnice i sve knjige u koje su učenici pisali ne vraćaju se u školu!

 

Dan Trnja - 2019.

Ove godine bili smo aktivni i na Danu Trnja (8. lipnja). Slike prikazuju dio naših aktivnosti.

 

Završna priredba - 2019.

U četvrtak 6. lipnja održana je priredba na kojoj su dodijeljene nagrade našim učenicima i učiteljima koji su postigli značajne uspjehe na natjecanjima. Velike čestitke svima koji su svojim sudjelovanjem i rezultatima na državnim i županijskim natjecanjima osvjetlali obraz naše škole!

 

Nastup pjevačkog zbora na Vedrofonu - 2019.

Naši zboraši ostvarili su još jedan zapaženi nastup. 2. lipnja sudjelovali su na festivalu Vedrofon u Belišću. I osvojili su diplomu za najdebitanta! Uz to, proveli su divan dan i uživali u svom nastupu. Bravo za naše zboraše i njihovu profesoricu Katarinu Kalajžić Golac!

Nastupe našeg pjevačkog zbora u Belišću možete pogledati putem linkova:

Vedrofon 1

Vedrofon 2

 

Humanitarna akcija za opremanje škole i vrtića u Tanzaniji - 2019.

Dragi učenici i roditelji,

 pozivamo vas da nam se pridružite u prikupljanju sredstava za opremanje vrtića i škole „De Paul“ u Tanzaniji. 

Humanitarna akcija skupljanja stvari traje  od 10.6. do 13.6. i potom se preko udruge Rafiki  šalje u Tanzaniju. Nadamo se da ćete otvoriti svoja srca i ormare i priključiti nam se u što većem broju!

Nekom je suviše drugom treba baš to! 

U nastavku je popis potrebnih materijala.

• Didaktičke igračke raznih vrsta, puzzle, slagalice, memori

• Knjige i slikovnice na engleskom jeziku (prilagođene dječjem uzrastu)

• Društvene igre i edukativne igre (prilagođene dječjoj dobi i na engleskom jeziku)

• CD sa dječjim pjesmama/pričama/crtanim filmovima/dokumentarnim sadržajima na engleskom jeziku

• Dječji ruksaci

• Lopte (nogometne, obične), uže za preskakivanje, reketi za badminton

• Dječji bicikli ili guralice

• Bilježnice i kolaž papir u raznim bojama

• Flomasteri, drvene bojice, olovke, marker, krede u boji i obične

• Električno šiljilo, obična šiljila, gumice za brisanje, škare

• Ljepilo u tubi/stik ljepilo, drvofix, dvostrano ljepilo, selojtep

• Tempere, vodene boje

• Glinamol i plastelin, igračke za pijesak

• Kabanice za kišu, kalkulatori, šestari, karta svijeta / atlas

• Plastične zdjelice raznih veličina, plastični podmetači/poslužavnici

• Pribor za prvu pomoć (zavoji, sprej za dezinfekciju, flasteri...), sprej i kreme protiv komaraca

• Japanke, kroksice, tenisice.

 

Više informacija: https://www.facebook.com/rafikiprijateljdjece/

 

                                                                           učiteljica Anita Grubišić 

 

Zboraši na festivalu Cest is d'Best - 2019.

Zagrebački ulični festival Cest is d’Best ponovno je na ulice donio veselje, zabavu i smijeh. Na tom najrazigranijem festivalu u gradu umjetnici iz cijelog svijeta uveseljavali su svojim izvedbama Zagrepčane i turiste.

Ove godine priključili su im se i naši zboraši! 30. svibnja pjevali su u paviljonu na Zrinjevcu pod vodstvom prof. Kalajžić Golac i time nastavili svoj ovogodišnji niz uspješnih javnih nastupa. Bravo za naše zboraše!

 

Jednodevni izleti - 2019.

U srijedu 29. svibnja svi razredni odjeli škole bili su na jednodnevnom izletu! Fotografije prikazuju izlet naših sedmaša u Zadar.

 

Terenska nastava - knjižnica, kazalište - 2019.

Razredni odjeli 7.a i 7.b bili su u ponedjeljak 20. svibnja na terenskoj nastavi u knjižnici Savica. Tema edukacije bila je Pronalaženje informacija. Posjet je organizirala naša knjižnjičarka A. Radišić. Također, sedmaši i osmaši su u  petak 24. svibnja imali priliku u kazalištu Knap pogledati predstavu Kod kuće je najgore. U pratnji su bili razrednici P. Saganić i V. Marić.

 

Svečana proslava 60. rođendana škole - 2019.

Nedavno smo u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog obilježili svečanu, veliku i značajnu 60. obljetnicu naše škole. Nije nedostajalo pjesme, plesa, glume, recitacija, lijepih riječi i čestitki.

Od srca zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pridonijeli ovoj proslavi i omogućili nam večer za pamćenje. Vjerujemo kako će se o priredbi pričati još dugo i kako će svaka sljedeća biti sve bolja i bolja!

Školi smo za rođendan darovali i novu školsku himnu te zbornik radova učenika i učitelja. 

Novu himnu možete poslušati putem linka:
HIMNA.

Zbornik možete pregledati putem linka:
ZBORNIK

Na fotografijama tek je djelić vesele rođendanske atmosfere...

Draga školo, sretan ti rođendan!

 

Kristijan Hindlaugh državni prvak iz geografije! - 2019.

Državno natjecanje iz geografije za učenike osnovnih i srednjih škola održano je od 8. svibnja do 10. svibnja 2019. godine u Osnovnoj školi Majstora Radovana u Trogiru.
Na državnom natjecanju sudjelovalo je 148 učenika osnovnih i srednjih škola. U jakoj konkurenciji najboljih učenika osmih razreda iz cijele Hrvatske naš učenik 8.a razreda Kristijan Hindlaugh osvojio je prvo mjesto. 
Čestitamo!

 

Dan škole - 60. obljetnica - 2019.

Naša škola ove godine slavi 60. rođendan. Organizirali smo svečanu proslavu u maloj dvorani "Lisinkog", u utorak 7. svibnja. Ulaz na proslavu biti će moguć samo uz pozivnicu.

Na mrežnim stranicama Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski također možete pročitati najavu ovog događaja:

Lisinski

 

Sportske igre mladih - 2019.

OŠ Marina Držića uključila se u ovogodišnje Sportske igre mladih s najmlađom kategorijom! Igre su se održale 16. travnja 2019. na Trgu bana Jelačića. Reprezentacija učenika drugih razreda nastupila je na turniru u graničaru pod imenom Vidre. Vidre su bil odlične: u dvije utakmice jednom su pobijedili, a jednom bili poraženi, no uzdignute glave, sretnih i veselih lica te s novim iskustvom vratili su se svojim prijateljima u školu proslaviti svoj nastup.

                       Lana Lončar, učiteljica 2.b

 

                                  

Terenska nastava - Zotter, Graz - 2019.

U organizaciji prof. Gašljević, učenici sedmih i osmih razreda koji pohađaju nastavu njemačog jezika bili su 9.4. na terenskoj nastavi u Austriji. Posjetili smo prvo tvornicu čokolade Zotter. Nakon dokumentarca o uzgoju kakaovca u Latinskoj Americi, imali smo mogućnost kušati suha kakaova zrna, tekuće čokoladne smjese, gotove Zotter čokolade, tek spravljene tople čokolade u čoko-baru, kupiti nešto u prodavaonici ...

 

Slijedio je odlazak  u obilazak grada Graza: Kunsthaus, Murinsel, Mariatrost, Rathaus, Hauptplatz, Landhaus, Schlosberg, Uhrturm, Sporgasse, Landeszughaus,...

Bilo je poučno, zabavno i slatko! Svim sudionicama pohvala za korektno ponašanje, suradnju i ispunjavanje zadataka prof. Gašljević. Učenički radovi bit će predstavljeni na nastavi njemačkog jezika.

U pratnji su bili razrednici M. Šlogar, P. Saganić i V. Marić.

 

Projekt "Igramo se" - 2019.

Naša škola uključila se u zabavno-edukativni projekt "Igramo se", namijenjen djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom. Dodatne informacije nalaze se na plakatu.

 

Odbojkaši - ponos naše škole - 2019.

Nakon osvajanja naslova državnih prvaka, naši odbojkaši predstavljaju Republiku Hrvatsku na Svjetskom odbojkaškom prvenstvu za učenike do 15 godina, koje se ove godine održava u Poreču od 31.3. do 5.4. To je njihov veliki pojedinačni i ekipni uspjeh, također veliki uspjeh za našu školu i cijelu našu zajednicu. U pratnji s njima su trener prof. Butorac i ravnatelj škole prof. Bićanić.

U prvom dijelu natjecanja igrali su u skupini s Francuskom, Španjolskom i Nizozemskom. U toj najjačoj svjetskoj konkurenciji nikoga nije lako pobijediti, ali oni su uspjeli pobijediti Nizozemsku rezultatom 2:0! Ovaj put, Francuzi i Španjolci su bili bolji.

U drugom dijelu natjecanja slijedile su utakmice protiv Bugarske te ponovno Nizozemske u borbi za plasman od 5. do 8. mjesta! Na kraju, Hrvatska je ostvarila 8. mjesto na svjetskom prvenstvu!

Bravo dečki - vi ste naš ponos!

 

Terenska nastava - Institut za mozak - 2019.

14. ožujka 2019. sedmaši i osmaši naše škole posjetili su Institut za mozak medicinskog fakulteta u Zagrebu. Posjet je oraniziran u sklopu 18. tjedna mozga, od 11. do 17. ožujka. Ovogodišnja tema je "Učenje i pamćenje".

 

Termini i rezultati županijskih natjecanja - 2019.

Osnovne škole u našem gradu pohađa više od pedeset tisuća učenika. Potrebna je velika upornost nadarenih učenika da bi ih rad na redovnoj nastavi, dodatnoj nastavi te samostalni rad doveo među najbolje u gradu Zagrebu. Radi toga smo ponosni na sve one koji uspiju zaslužiti svoje mjesto među najboljima! Termine i rezultate natjecanja druge razine i imena učenika koji nas predstavljaju na njima možete pročitati na stranici:

Termini i rezultati županijskih natjecanja

 

Maskenbal - 2019.

U utorak 5. ožujka osmaši su organizirali maskenbal i prema tradiciji ugostili sedmaše! Ozračje je bilo dobro, a maske odlične, tako da "stručnom žiriju" nije bilo lako pri odabiru najboljih maski.
Evo i poretka po razredima:

8. razredi

             

7. razredi

   

        

Od strane učenika proglašeni su:

kraljica i kralj

princeza i princ

 

Organizacija osmaša bila je za pohvalu, a posebno treba istaknuti voditeljice programa i DJ duo.

Bilo je i igara, zabave, soka, grickalica, a na kraju je Lara sve "počastila" razbijajući pinjatu.

Sve se odvijalo pod budnim "okom" troje razrednika Šlogar, Saganić i Marić. Bravo - za sve sudionike! Za sve osmaše i sedmaše:

 

III. pjesnički natječaj „Volimo Držića“ - 2019.

 Natječaj je namijenjen svim učenicima OŠ Marina Držića, a organizira se s ciljem obilježavanja Dana škole te popularizacije poezije i kreativnog pisanja. Pjesme se tematski trebaju odnositi na 60. obljetnicu postojanja OŠ Marina Držića, a oblikom ili pjesničkim izrazom mogu (nije obavezno) podsjetiti na djelo i život Marina Držića (npr. akrostih, sonet).

Opširnije

                                Paola Saganić

 

Termini i rezultati školskih natjecanja - 2019.

Na početku drugog polugodišta zaokupljeni smo natjecanjima prve razine: školskim, međuškolskim, općinskim te natjecanjima gradskih četvrti. Najbolji učenici po predmetima prijavljuju se za natjecanja i pokušavaju ostvariti plasman na drugu razinu - županijska natjecanja.

Termine i rezultate natjecanja prve razine možete pročitati klikom na link:

Termini i rezultati školskih natjecanja

 

Okvirni vremenik pisanih radova 2018./2019. - drugo polugodište

Dragi učenici i poštovani roditelji,

objavljujemo okvirni vremenik pisanih radova učenika:

VREMENIK 2

Napomena: Detaljnije informacije i sve promjene u vremeniku možete pratiti u e-Dnevniku!

 

 

Vjeronaučna olimpijada - Grad Zagreb jug 2019.

Naša škola ponovno je domaćin međuškolskog natjecanja
iz Katoličkog vjeronauka za područje Grad Zagreb - Jug.
Sve o ovogodišnjoj Vjeronaučnoj olimpijadi doznajte klikom na link:

Vjeronaučna olimpijada 2019

Božićna priredba - 2018.

Hvala svima koji su učinili mogućom još jednu čarobnu večer u našoj školi! Božićna je priredba bila u znaku Europske godine kulturne baštine koju ostavljamo za sobom pa smo imali prilike vidjeti i čuti svečane običaje Slavonije, Dubrovnika, Hrvatskoga zagorja, a naš nas je zbor veselim pjesmama ispratio na zaslužene zimske praznike!

Zahvala organizatorima, voditeljima, zboru, učenicima, roditeljima, svim posjetiteljima. Hvala svima. Neka se drugi ne ljute, na kraju posebno hvala Bruni, Karlu i Dariu. Kada u svi otišli i dvorana ostala prazna, bilo je puno toga što je trebalo pospremiti da bi se ujutro mogla izvoditi nastava TZK. Uz učiteljice i učitelje Mateju, Anu, Davora, Karla i Vladu, njih trojica su spremali stolove, stolice, klupe, ukrase, ...

 

Nastup pjevačkog zbora na Zagrebačkom adventu - 2018.

Kako smo već najavili, ove godine u programu adventa na glavnom Zagrebačkom trgu sudjelovao je i pjevački učenički zbor naše škole! Nakon samo dva mjeseca rada pod stručnim vodstvom profesorice Katarine Golac Kalajžić naši zboraši učinili su nas ponosnima. Bravo!

 

 

Izrada ulaznica za Božićnu priredbu - 2018.

I ove godine učenici su izrađivali ulaznice za Božićnu priredbu. Kroz nekoliko slika možete vidjeti kako su to radili sedmaši. Motivi na čestitkama motivirani su obilježavanjem Europske godine kulturne baštine.

 

Poziv na Božićnu priredbu - 2018.

Pridružite nam se i ovoga Božića na svečanoj priredbi!
Prihod od ulaznica, čestitki i ukrasa koje su izradili učenici bit će, sad već tradicionalno, doniran u humanitarne svrhe.

Vidimo se!

                                 

Večer matematike - 2018.

U četvrtak 6. prosinca 2018. godine Hrvatsko matematičko društvo uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja organiziralo je projekt "Večer matematike". Naša škola pod voditeljstvom profesorice Suzane Barnaki šestu godinu uzastopno sudjelovala je u ovom projektu. Radionice su održane u vremenu od 18 do 19 sati.

Bila je ovo godina s rekordnim posjetom učenika i roditelja na večeri matematike!

Vidimo se iduće godine. Nadamo se u još većem broju i uz još više osmijeha!

 

Poziv na večer matematike - 2018.

U četvrtak 6. prosinca 2018. godine Hrvatsko matematičko društvo uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja organizira projekt "Večer matematike" i šalje poziv svim školama Republike Hrvatske da im se priključe. Naša škola pod voditeljstvom profesorice Suzane Barnaki šestu godinu uzastopno sudjeluje u ovom projektu. Taj dan pozivamo učenike i roditelje da otkriju zabavnu stranu matematike.

Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu - zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.

Radionice se održavaju u dvorani za TZK od 18 sati.

 

Najava - nastup pjevačkog učeničkog zbora na Zagrebačkom adventu - 2018.

Tri godine zaredom nagrada za najbolji božićni sajam u Europi pripala je Adventu u Zagrebu. ‘Idite u Zagreb, uživajte u čarobnom božićnom vremenu i i doznajte zagrebačku tajnu! Visoka kvaliteta zanata, svečana i prijateljska atmosfera, brojni događaji i to po povoljnim cijenama’, ističu na stranici European best destination. A mi se možemo pohvaliti da u programu adventa na glavnom Zagrebačkom trgu sudjeluje i pjevački učenički zbor naše škole!

 

Kilometarski red lampiona u Vukovarskoj ulici - 2018.

U okviru tradicionalnog obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, koje se u Zagrebu održava pod nazivom "I reći ću vam samo još jednu stvar, zapamtite Vukovar", na križanju Ulice grada Vukovara i Hrvatske bratske zajednice u subotu 17.11.2018. zapaljene su svijeće i odana počast svim žrtvama u obrani domovine. Tradicionalni program obilježavanja Dana sjećanja i ove godine organizirao je Klub veterana 148. brigade Hrvatske vojske.

 Veliki broj učenika i roditelja naše škole, pod vodstvom sestre Mare Matanović, nazočili su od 16.30 misi za poginule i nestale hrvatske branitelje u župnoj crkvi Svete Obitelji. Nakon mise zapalili su lampione te u pratnji profesora M. Šlogar i V. Marića postavljali lampione duž južnog kolnika Vukovarske ulice. Pridružili su nam se i roditelji, bake i djedovi.

Posjet Interliberu - 2018.

Interliber je najveća književna manifestacija u Hrvatskoj i platforma za promociju knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja koja okuplja najznačajnije nakladnike i knjižare. Ove godine obilježava 40 godina postojanja. Već tradicionalno, učenici i djelatnici naše škole posjetili su ovaj sajam u prošlom tjednu, točnije od 13. do 16. studenog. U pratnji učenika viših razreda koji su izrazili želju posjetiti Interliber bili su A. Užbinec, M. Šlogar, P. Saganić i V. Marić.

 

Dani sjećanja na žrtvu Vukovara - 2018.

Kao i prethodnih godina, u okviru tradicionalnog obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, učenici viših razreda i djelatnici naše škole pod vodstvom sestre Mare Matanović nazočit će 17. 11. od 16.30 misi za poginule i nestale hrvatske branitelje u župnoj crkvi Svete Obitelji. Nakon mise zapalit će lampione te ih postavljati duž južnog kolnika Vukovarske ulice. Učenici nižih razreda u školi obilježavaju ove dane. Razredni odjel 4.a s učiteljicom Maritom Škanatom uredio je na tu temu jedan školski pano.

 

Polaganje vijenca za poginule Hrvatske branitelje - 2018.

U petak 2. studenog 2018. godine vijenac za poginule Hrvatske branitelje Trnja i 148. brigade HV u ul. Cvijete Zuzorić položili su učenici 7. razreda OŠ Marina Držića predvođeni ravnateljem g-dinom Bićanićem i pedagoginjom g-đom Vujadinović.

 

Hrvatski crveni križ – interdisciplinarna
terenska nastava, 7.r. - 2018.

Dana 23.10. učenici 7.a i 7.b posjetili su Edukacijski centar Hrvatskog Crvenog križa na adresi Hrvatskog Crvenog križa 14, Zagreb. Kroz interaktivni i multimedijski edukativni sadržaj povezane su međupredmetne teme građanskog odgoja i obrazovanja (teme ljudsko-pravne, društvene i kulturološke dimenzije) i module zdravstvenog odgoja (živjeti zdravo, prva pomoć) te teme iz povijesti koje se obrađuju u sklopu nastavnog plana i programa u sedmom razredu osnovne škole (pojava humanitarnih organizacija, osnivanje Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, istaknuti humanitarci u povijesti, Nobelova nagrada za mir).

Cilj ove interdisciplinarne terenske nastave je omogućiti učenicima da kao subjekti procesa učenja aktivno i praktično steknu znanja, vještine, vrijednosti i stavove u navedenim područjima, što će im u konačnici pomoći u ostvarivanju boljih rezultata u sustavu obrazovanja, pripremiti ih za životne izazove i potaknuti na aktivno sudjelovanje u životu lokalne zajednice.

Učenici su pod stručnim vodstvom obišli edukativno-izložbeni prostor, pomno osmišljen i prilagođen djeci školskog uzrasta s didaktičkim i audio-vizualnim materijalima te sudjelovali na intenzivnom tečaju-radionici prve pomoći. Za svoje su sudjelovanje primili diplome.

                           P. Saganić, V. Marić

Europski tjedan programiranja - 2018.

Programiranjem se intuicija pretvara u rješenje, a ideja u inovaciju. Računalnim načinom razmišljanja oslobađa se stvaralački potencijal. Također, znamo da su stručnjaci u području ICT-a ključan dio moderne radne snage u svim sektorima europskoga gospodarstva. Organizatori ovog projekta ističu da njihova potražnja godišnje raste za 3%, ali broj diplomiranih informatičara ne prati taj trend. Zbog toga je posebno važno u ovaj projekt uključiti djecu i mlade. Prema nekim pretpostavkama Europi danas nedostaje skoro milijun ICT stručnjaka. Većina država članica EU-a uvela je radi toga učenje računalnog programiranja u svoje školske kurikulume, jer ministarstva obrazovanja shvaćaju da su računalne vještine ključne za razvoj "vještina 21. stoljeća" kao što su rješavanje problema i logičko razmišljanje.
Programiranje se više ne smatra rezerviranim samo za računalne čudake. Osnovne vještine programiranja sve se više smatraju temeljnim vještinama koje bi trebali imati svi učenici, a ne samo računalni stručnjaci.
Naša škola je jedna od najuspješnijih osnovnih škola u Republici Hrvatskoj po rezultatima na natjecanjima u programiranju.

 

 

Jabuka je kraljica voća - 2018.

Kakve veze ima jabuka s trojanskim ratom? Kako je to jabuka pomogla Isaacu Newtonu da otkrije neke zakone o gravitaciji?  Zašto  se najpoznatije tvrtke zove jabuka, a gradovi velika jabuka? 

To, i još mnogo toga zanimljivog vezanog za jabuku, saznali su učenici 1.b razreda kroz projekt Dan jabuka, koji je završio razrednom priredbom u ponedjeljak, 22.10. 2018.

Prepuna učionica roditelja, baka, braće i sestara uživala je u kratkom programu o jabukama. Za kraj osjetili smo okus pravih domaćih jabuka, soka od jabuka i slasnih kolača od jabuka, što su nam pripremili zadovoljni roditelji.
Jedna jabuka na dan, tjera doktora iz kuće van! - zaključak je učenika 1.b.razreda.

                                      D. Rukavina

 

Zapisnik o odabiru najpovoljnije ponude
za nabavu informatičke opreme - 2018.

Sukladno Pravilniku o postupcima jednostavne nabave objavljujemo Zapisnik o odabiru najpovoljnije ponude za nabavu informatičke opreme:

ZAPISNIK

 

Poziv za dostavu ponuda
za nabavu informatičke opreme - 2018.

Sukladno Pravilniku o postupcima jednostavne nabave objavljujemo poziv za dostavu ponuda za nabavu informatičke opreme:

POZIV

 (do 28.9.2018.)

 

Okvirni vremenik pisanih radova 2018./2019. - prvo polugodište

Dragi učenici i poštovani roditelji,

objavljujemo okvirni vremenik pisanih radova učenika:

Napomena: Detaljnije informacije i sve promjene u vremeniku možete pratiti u e-Dnevniku!

 

Nastavna godina 2018./19.

Poštovani roditelji i dragi učenici,

nova nastavna godina 2018./19. počinje 3. rujna 2018.
Učenici 2. do 8. razreda dolaze u školu u 8.15 s školskim torbama
tako da mogu preuzeti besplatne udžbenike i radne bilježnice.
Razrednici će im dati raspored za prvi tjedan nastave
u kojem će 6. i 8. razredi imati tehničku kulturu, a 5. i 7. likovnu kulturu.
U drugom rasporedu (od 10. rujna) to će biti obratno
i ta dva rasporeda izmjenjivat će se do kraja nastavne godine.
Učenici 1. razreda s školskim torbama dolaze u 11.00 u sportsku dvoranu,
gdje će za njih i njihove roditelje biti održana svečana priredba.

Popis knjiga u našoj školi za školsku godinu 2018./19.
možete otvoriti klikom na link:

KNJIGE

 

Likovna izložba u knjižnici Savica - 2018.

Poštovani roditelji i dragi učenici,

izložba likovnih radova učenika likovne grupe (od 1. do 4. razreda) i voditeljice Zrinke Budimir biti će postavljena u knjižnici Savica tijekom ljetnih praznika.

 

Podjela svjedodžbi - 2018.

Poštovani roditelji i dragi učenici,

u petak 29. lipnja organiziramo podjelu svjedodžbi za sve učenike naše škole. Podjelu za osmaše organiziramo u 11.00 u holu na prvom katu škole, a za ostale učenike u 10.00 po učionicama.

 

Završna priredba - 2018.

Petak 15. lipnja bio je zadnji nastavni dan u školskoj godini 2017./18. U 10.15 održana je priredba na kojoj su dodijeljene nagrade našim učenicima i učiteljima koji su postigli značajne uspjehe na natjecanjima. Velike čestitke svima koji su svojim sudjelovanjem i rezultatima na državnim i županijskim natjecanjima osvjetlali obraz naše škole!

 

Popis knjiga koje učenici trebaju vratiti
na kraju nastavne godine - 2018.

Sukladno odluci Gradskog ureda za obrazovanje
određujemo knjige koje učenici trebaju vratiti u školu
na kraju nastavne godine 2017./2018.:

KNJIGE ZA POVRAT

 

Webinar za osmaše (upisi u srednju) - 2018.

CARNet i MZO za sve učenike koji upisuju I. razred srednje škole u školskoj godini 2018./2019. organiziraju informativni webinar na temu provedbe ovogodišnjih elektroničkih prijava i upisa u srednje škole. Webinar će se održati u četvrtak, 24. svibnja 2018. godine, od 13 do 14.30 i bit će dostupan na poveznici

https://www.youtube.com/channel/UC56wb5AjIa2kA1okBZX_csg/live 

Snimka informativnog webinara biti će postavljena na mrežnim stranicama CARNet-a, točnije na linku .

 

Ugostili smo Sandru Paović! - 2018.

  

 

Prvašići u knjižnici Savica - 2018.

Noć knjige u Knjižnici Savica

U knjižnici mi je bilo vrlo lijepo. Bilo je zabavno, poučno i vrlo zanimljivo. Saznala sam mnogo o djevojčici Maši i o njezinim djelima koja mi se čine vrlo zanimljivima. Danas nam je pročitala jednu njezinu slikovnicu. Baš mi se sviđa, a mislim da su i druge njezine slikovnice isto tako zanimljive. Čula sam da je bila na natječaju za slikovnice. Na kraju smo izrađivali mačke od raznih materijala i usput smo se i zabavili. Bilo je jako lijepo!

A.M. 4.b

                              Anita Radišić

Proljetni sajam - 2018.

 U petak 27. travnja organizirali smo proljetni sajam. Izložbeni stolovi razreda bili su postavljeni na vanjskom prostoru ispred glavnog ulaza u našem lijepom voćnjaku. U vremenu od 16.30 do 19.00. imali smo uistinu veliki broj posjetitelja. Škola ih je dočekala u novom ruhu.

Učenici su uz pomoć učitelja pripremili izložbene stolove.

Naš voćnjak je najljepši u proljeće. Njegovoj ljepoti pridonijeli su mnogobrojni osmijesi svih posjetitelja, od onih najmlađih do baka i djedova.

Novac koji smo dobili potrošili smo za dodatno opremanje škole i poboljšanje uvjeta rada. Niži razredi su uz pomoć školske blagajne kupili "pametnu" ploču, a viši su se opremili CD playerima, zvučnicima i papirom za kopiranje.

Hvala svima!

 

II. pjesnički natječaj „Volimo Držića“ - 2018.

 Na ovogodišnji, II. pjesnički natječaj "Volimo Držića", pristiglo je ukupno 55 pjesničkih uradaka ljubavne tematike, od kojih čak 34 na engleskom jeziku, što govori o velikoj sanjarskoj i kreativnoj duši naše škole. Autori najboljih radova pročitali su svoje pjesme na svečanosti proglašenja pobjednika 27. 4. 2018. u 16.00 te na otvorenju proljetnog sajma u 16.30!

Prema izboru stručnog povjerenstva najbolji su:

                                                                                P. Saganić

 

Poziv na proljetni sajam - 2018.

 U petak 27. travnja organiziramo proljetni sajam. Izložbeni stolovi razreda biti će postavljeni na vanjskom prostoru ispred glavnog ulaza u školu. Pozivamo Vas da nas posjetite u vremenu od 16.30 do 19.00.Očekujemo Vas s radošću!

 

Prvašići u zoološkom - 2018.

 Učenici 1. razreda su u srijedu 11. travnja pošli u zagrebački Zoološki vrt na terensku nastavu "Jedan životinjski dan". Kako im je bilo - najbolje će Vam dočarati pokoja fotografija te dojmovi iz pera samih prvašića.

Današnji dan 1.b se igrao u zoološkom vrtu. Poskok je bio u nekoj neobičnoj nastambi s kornjačom. Slona nismo vidjeli, ali smo zato vidjeli pauna s velikim zelenim perjem. Tada smo stali u kafić. Zvao se Morski lav. Neki su pojeli sladoled. Onda smo otišli u nastambu nilskog konja. Bilo ih je dvoje. Mužjak i ženka. Mužjak je imao neobične kljove. Nakon svega toga smo se sunčali na travi.
Antonio Deltin, 1.b

I još jedna priča iz zoo vrta, ali uz puno mašte!

Životinje su na odmoru. Slona i nilskog konja je ugrizao poskok. Poskok je za kaznu morao pokositi travu. Nakon toga su kupili sladoled i otišli na plažu gdje je bio i paun. Krenuli su se igrati na pijesku. Nakon što su napravili kulu od pijeska, išli su se kupati, a zatim sunčati da se osuše. Nakon toga otišli su nešto pojesti i odlučili da jedu palačinke. Čiča miča gotova je priča.
Ante Bagarić, 1.b

učiteljica Lana Lončar

 

II. noć knjige - 2018.

Dobrodošli na drugu Noć knjige u našoj školi!
Pripremite se, bit će STRAŠNO dobro!

Program počinje u 18 sati u dvorani.
Obavezno je ponijeti mekanu dekicu i knjigu po želji.
Vidimo se!

 

                              Mateja Šlogar, Lana Lončar

 

Termini i rezultati županijskih natjecanja - 2018.

Osnovne škole u našem gradu pohađa više od pedeset tisuća učenika. Potrebna je velika upornost nadarenih učenika da bi ih rad na redovnoj nastavi, dodatnoj nastavi te samostalni rad doveo među najbolje u gradu Zagrebu. Radi toga smo ponosni na sve one koji uspiju zaslužiti svoje mjesto među najboljima! Termine i rezultate natjecanja druge razine i imena učenika koji nas predstavljaju na njima možete pročitati na stranici:

Termini i rezultati županijskih natjecanja

 

Dan ružičastih majica - 2018.

U srijedu, 28. veljače 2018. obilježava se Dan ružičastih majica - nacionalni je to program prevencije vršnjačkog nasilja. Pozivamo sve učenike i učitelje da u srijedu odjenu ružičasto i time pošalju najvažniju poruku: Dosta! Nasilje prestaje ovdje!
Prvašići su već krenuli, a što vi čekate?

              učiteljica Lana Lončar

 

Veliki uspjeh našeg Marka na državnom foto natječaju - 2018.

Marko Perković, učenik 8.b razreda sudjelovao je na foto natječaju za NajGEO fotografiju 2017. godinu i osvojio treće mjesto svojom fotografijom "Cvijet dobrodošlice" nastalom pred ulazom u špilju Siničić kod Brinja. Foto natječaj za sve učenike osnovnih i srednjih škola je organiziralo Hrvatsko geografsko društvo u Zadru. 

O uspjesima naših učenika na različitim izvanškolskim aktivnostima možete pročitati odabirom odgovarajućeg linka na desnoj strani.

 

Vjeronaučna olimpijada - Grad Zagreb jug - 2018.

Naša škola ponovno je domaćin međuškolskog natjecanja
iz Katoličkog vjeronauka za područje Grad Zagreb - Jug.
Sve o ovogodišnjoj Vjeronaučnoj olimpijadi doznajte klikom na link:

Vjeronaučna olimpijada 2018

 

Termini i rezultati školskih natjecanja - 2018.

Na početku drugog polugodišta zaokupljeni smo natjecanjima prve razine: školskim, međuškolskim, općinskim te natjecanjima gradskih četvrti. Najbolji učenici po predmetima prijavljuju se za natjecanja i pokušavaju ostvariti plasman na drugu razinu - županijska natjecanja.

Termine i rezultate natjecanja prve razine možete pročitati klikom na odgovarajući link:

Termini školskih natjecanja

Rezultati školskih natjecanja

 

Poziv na Božićnu priredbu - 2017.

U utorak 19. prosinca organiziramo Božićnu priredbu. Priredba će se održati u dvorani za TZK od 17.30. Pozivamo učenike, roditelje i sve druge ljude dobre volje da nam se pridruže. Očekujemo vas s radošću.

 

Prvašići posudili svoje prve slikovnice - 2017.

U petak, 15. prosinca 2017. posjetila nas je gđa. Đurđica Delač, knjižničarka Dječje knjižnice Marina Držića. Učenicima prvih razreda naše škole ispričala je priču i uvela ih u čaroban svijet bajki.

Nakon susreta veseli prvašići posudili su svoju prvu slikovnicu.

 

                           Anita Radišić, knjižničarka

 

Večer matematike - 2017.

U četvrtak 7. prosinca 2017. godine Hrvatsko matematičko društvo organiziralo je "Večer matematike" i uputilo poziv svim školama Republike Hrvatske da im se priključe. Naša škola pod voditeljstvom profesorice Suzane Barnaki petu godinu uzastopno sudjeluje u ovom projektu.

 

Sv. Nikola u našoj školi - 2017.

U utorak 5. prosinca sv. Nikola je odmah nakon mise zornice požurio u našu školu. Puno posla je pred njim pa nas je ove godine posjetio malo ranije nego inače!

 

Poziv na večer matematike - 2017.

U četvrtak 7. prosinca 2017. godine Hrvatsko matematičko društvo uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja organizira projekt "Večer matematike" i šalje poziv svim školama Republike Hrvatske da im se priključe. Naša škola pod voditeljstvom profesorice Suzane Barnaki i knjižničarke Anite Radišić petu godinu uzastopno sudjeluje u ovom projektu. Taj dan pozivamo učenike i roditelje da otkriju zabavnu stranu matematike.

Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu - zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.

Radionice se održavaju u dvorani za TZK od 18 sati.

 

Sat kodiranja - 2017.

Sat Kodiranja globalni je pokret kojeg čine deseci milijuna učenika u preko 180 zemalja. Bilo tko, bilo gdje može organizirati Sat Kodiranja. Jednosatni vodiči dostupni su na preko 40 jezika. Prošle godine u projekt je bilo uključeno preko 100.000 škola iz cijeloga svijeta, među njima 180 iz Hrvatske.

Sat kodiranja jednosatni je uvod u računarstvo, osmišljen za demistifikaciju kodiranja i kao dokaz da svatko može naučiti osnove. Sat kodiranja održava se ove godine u Tjednu informacijskih znanosti od 4. do 10. prosinca. Svaki učenik trebao bi imati priliku naučiti informatiku. To pomaže njegovanju vještine rješavanja problema, logike i kreativnosti. Počevši rano, učenici će imati temelj za uspjeh u karijeri u 21-om stoljeću. 

Više o tome možete pročitati na web stranici projekta.

 Naša škola je jedna od najuspješnijih osnovnih škola u Republici Hrvatskoj po rezultatima na natjecanjima u programiranju. Na nastavi informatike učenici 5. do 8. razreda biti će upoznati s idejom ovog projekta.

 

 

Ružna petorka - 2017.

Laganom  šetnjom ulicama našega kvarta učiteljice Zrinka i Ljubica te učenici 2.b razreda i ja, uz kišicu koja nas je neumorno pratila, stigli smo do našega odredišta – Knjižnice Savica, gdje nas je dočekala knjižničarka Snježana Ercegovac. U četvrtak 30. studenoga 2017. točno u podne imali smo dogovorenu radionicu „Ružna petorka“, prema novoj istoimenoj slikovnici Julije Donaldson.  Radionicu je vodila Srebrenka Peregrin (Ibis grafika), profesionalna pripovjedačica koja nas je na zanimljiv način upoznala s kontinentima i životinjama koje tamo žive. Naučila nas je da su životinje živa bića o kojima se moramo brinuti i da prijateljstvo ima ogromnu moć. Zabavili smo se, poigrali i puni dojmova uz kišicu koja nas je neumorno pratila i u povratku vratili u školu. Odlučili smo da ćemo sigurno ponovno doći u knjižnicu koja nas je tako lijepo ugostila. Do sljedećeg zanimljivog susreta....

Knjižničarka Anita Radišić    

 

 

 

Mjesec borbe protiv ovisnosti - 2017.

(15. studeni - 15. prosinca)

 Učenici 8.a i 8.b razreda Lara Pavičić, Petra Gredičak, Vita Pavlović, Vida Jembrih, Petar Vaniš, Nina Huljić, Bruna Ciceli, Patricija Babić, Ivan Kuruc i Sven Đukić te knjižničarka Anita Radišić i pedagoginja Snježana Vujadinović obilježili su mjesec borbe protiv ovisnosti izradom edukacijskih plakata na temu ovisnosti. Time smo željeli pokazati da  donosimo odluke o zdravom načinu življenja, odnosno životu bez ovisnosti sami. Nadamo se da smo vam time pokazali da i vaš izbor bude zdravlje.

Plakati su izvješeni u predvorju škole.

pedagoginja Snježana Vujadinović

 

Ugostili smo savez SUMSI - 2017.

 Hrvatski Savez Udruga za mlade i studente s invaliditetom SUMSI proveo je edukaciju u našoj školi u utorak 28.11.2017. za učenike 5.a i 5.b razreda. Na radionicama učenici su učili kako osobe s invaliditetom funkcioniraju(kako uče, kako se kreću, koji su im hobiji, kako provode slobodno vrijeme). Kroz verbalnu komunikaciju, pokazivanje pomagala, materijala i ostalih sredstava za svakodnevno funkcioniranje osoba s invaliditetom, iznošenje vlastitih iskustava te praktično pokazivanje najučestalijih potreba a ujedno i pogrešaka interakcije osoba s invaliditetom, učenike se potiče na prirodan odnos  prema osobama s invaliditetom u svakodnevnim životnim situacijama.

Učenicima su dobili brošure o pristupu osobama s invaliditetom u izdanju Saveza SUMSI.

Radionice je snimila Hrvatska televizija.

                                                          Snježana Vujadinović, pedagoginja

 

 

Kilometarski red lampiona u Vukovarskoj ulici - 2017.

U okviru tradicionalnog obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, koje se u Zagrebu održava pod nazivom "I reći ću vam samo još jednu stvar, zapamtite Vukovar", na križanju Ulice grada Vukovara i Hrvatske bratske zajednice u četvrtak 17.11.2017. zapaljene su svijeće i odana počast svim žrtvama u obrani domovine. Tradicionalni program obilježavanja Dana sjećanja i ove godine organizirao je Klub veterana 148. brigade Hrvatske vojske i Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja.

 

 Učenici 8. razreda pod vodstvom sestre Mare Matanović te još nekolicina učenika drugih razrednih odjela naše škole, nazočili su od 16.30 misi za poginule i nestale hrvatske branitelje u župnoj crkvi Svete Obitelji. Nakon mise zapalili su lampione te u pratnji ravnateljice škole g-đe M. Nemet, sestre M. Matanović  i profesora V. Marića postavljali lampione duž južnog kolnika Vukovarske ulice. Pridružili su nam se i neki naši bivši učenici ...

 

Učenici o Vukovaru - 2017.

Učenici osmih razreda šećući vukovarskim ulicama 2. i 3. studenog prenijeli su svoje misli na papir:

 Dok sam bio u Vukovaru, vidio sam mnogo stvari za koje nisam mogao, a ni htio vjerovati da su istinite. Najstrašnija je svakako bila Ovčara gdje je stradalo nekoliko stotina nevinih ljudi.

Dino, 8.b

 Vukovar je početkom 90-ih zadesio strašan rat. Ljudi su protjerani iz grada, mučeni su i ubijani. Svi oni dali su svoje živote da bismo mi danas živjeli mirno. Najpotresnija priča koju znam o Vukovaru je priča o Ovčari. Sve što se tamo dogodilo zaista me potreslo. Nije mi jasno kako čovjek to može napraviti drugome čovjeku. Takvo nešto nitko ne bi trebao doživjeti i nadam se da više nikada ni neće. Vukovar će zauvijek ostati grad heroja.

Nina, 8.b

 Najpotresnije mjesto koje sam vidio na izletu u Vukovaru bila je vukovarska bolnica gdje su bili ranjeni ljudi za vrijeme rata i svaki su ih dan bombardirali. Bilo mi je jako žao tih ljudi.

Mario, 8.b

Grad i njegov najpoznatiji simbol – vodotoranj će se uskoro obnoviti, život ide dalje, ali mnoge rane neće nikada zacijeliti. Nikada se ne smije zaboraviti žrtva grada heroja!

Marko, 8.b

…dok su učenice sedmog razreda iskazale svoje osjećaje pjesmom:

 Danas je taj dan,
Sjećanje na Vukovar,
Nekima su umrli dragi,
Jer prema Vukovaru nisu bili blagi,
Zato ih hvalimo sad,
Jer su spasili veličanstveni grad!

 Klara i Ilona, 7.a

 

Europska mreža pismenosti - 2017.

COST (European Cooperation in Science and Technology) najstariji je program znanstvene suradnje europskih zemalja pokrenut 1971. godine. Sudjelovanje država članica dobrovoljno je i regulirano potpisivanjem Memoranduma o suglasnosti. Pojedini istraživački projekt okuplja najmanje 5 sudionika iz različitih država članica. COST projekt "Osnaživanje kompetencija europskih građana uz pomoć uspostavljanja Europske mreže pismenosti" utemeljio je Europsku mrežu pismenosti u koju ove godine ulaze dvije osnovne škole iz Republike Hrvatske. Jedna od njih je naša škola!

Svaka peta odrasla osoba u Europi ima poteškoća u čitanju i pisanju. To je razlog, ne samo njihovom teškom pronalaženju posla, nego i teškoj socijalizaciji i inkluziji, ograničavajući njihovo sudjelovanje u kulturnom i društvenom životu. Pismenost je temelj razvoja u osobu koja će biti sposobna smisleno živjeti i raditi te koristiti sve blagodati zajednice u kojoj živi. ELN (European Literacy Network) – Europska mreža pismenosti osnovana je s ciljem poticanja pismenosti kako bi se smanjio broj djece, mladih i odraslih slabih vještina čitanja i pisanja u Europi. Mreža je jedinstvena jer pokriva teme pismenosti po svim dobnim skupinama i svim područjima od čitanja u obrazovnim ustanovama do čitanja iz užitka.
Ustroj projekta je kombinacija istraživačkih temelja, smjernica i stručnih materijala te uključuje analize primjera dobre prakse i izvješća iz europskih zemalja o stanju pismenosti.

Cilj Europske mreže pismenosti je povezati istraživače, praktičare, udruge i druge dionike diljem Europe i svijeta koji se bave čitanjem, pisanjem i čitalačkom pismenošću. Mreža izrađuje okvir za razvoj čitalačke pismenosti i obrazovanja u suvremenom digitalnom svijetu, usavršava tehnologije namijenjene poticanju pismenosti te doprinosi jačanju širokog raspona kompetencija građana Europe koje se temelje na pismenosti. Detaljan uvid u znanstvene, tehnološke i društvene ciljeve Europske mreže pismenosti možete pronaći na web stranici mreže.

 

Terenska nastava šestih razreda u Karlovcu - 2017.

 U četvrtak 26. listopada 2017. naši šestaši posjetili su Karlovac. Hrvatska je jedna od europskih zemalja s najbogatijom riječnom florom i faunom, a upravo grad Karlovac, kao grad na četiri rijeke – Kupi, Korani, Mrežnici i Dobri, pravo je mjesto za prezentaciju prirodnog bogatstva naših slatkih voda.  Slatkovodi akvarij Aquatika svakom posjetitelju pruža jedinstven doživljaj podvodnog svijeta koji nam se tek naizgled čini dobro poznatim.

Osim razgleda akvarija, uz službenog vodiča, učenici su sudjelovali na radionici "Riblji život nije lak".Stari grad Dubovac je gradina u karlovačkom predjelu Dubovcu. Stilski je renesansni kaštel koji ima gotičke elemente. Dvorac Dubovac spada među najljepše i najbolje sačuvane spomenike feudalnog graditeljstva u Hrvatskoj. Ime nosi po hrastovoj šumi koja je okruživala ovaj dvorac. Dvorac je svoje ime prenio na gradsku četvrt.

Nalazi se na prapovijesnom humku povrh Kupe na 185 metara nadmorske visine. Arheološka iskapanja pretkraj 20. stoljeća otkrila su bogate prapovijesne i starovjekovne slojeve bivšeg naselja iz kasnog brončanog i ranog željeznog doba.

 


Terenska nastava petih razreda u Andautoniji - 2017.

 U utorak 10. listopada 2017. posjetili smo Andautoniju u Šćitarjevu nedaleko Zagreba. Bilo je hladno i kišovito. Vodič nas je u autobusu uputio u program i rekao par rečenica o mjestu na koje idemo.

Kada smo stigli, na ulazu nas je dočekala arheologinja koja nas je provela arheološkim parkom. Nakon obilaska otišli smo u suvenirnicu gdje su nam pokazali kako su živjeli stari Rimljani. Pomirisali smo razne začine i mirise koje su Rimljani koristili u kuhinji. Potom smo otišli na veliku livadu gdje smo ručali, sudjelovali na radionicama ili uživali u slobodnom vremenu. Mogli smo birati. Cure su igrale rukomet, a dečki ragbi. U blizini je bio aerodrom pa je svake dvije minute avion sletio ili uzletio. Svi smo se jako zabavljali! Neki su se čak i preobukli u stare Rimljane. Rimljani su prije nosili svakakve haljine i marame. Putem do autobusa svratili smo do suvenirnice i kupili suvenire.

Bilo je vrijeme za polazak. U autobusu smo smjeli slušati glazbu na mobitelima. Vidjeli smo avionsku pistu koja je bila osvijetljena lampicama. Nešto prije 14 sati zadovoljni smo stigli pred školu. Ovo je bio odličan izlet na kojemu su se svi zabavili. Dugo ćemo ga pamtiti!

Nika Plavčić i Mia Radoš, 5. a

  

 

Europski tjedan programiranja - 2017.

Od 7. do 22. listopada 2017. održava se, po šesti put, Europski tjedan programiranja. Ova inicijativa pokrenuta je 2013. godine kada je organizirano preko 300 događaja, dok je prošle godine diljem Europe organizirano preko 2500 događaja.
 
Glavna je zamisao učiniti programiranje transparentnijim, demistificirati povezane vještine i okupiti motivirane ljude u zajedničkom učenju. Programiranjem možete oživjeti svoje ideje, stvarati i graditi stvari koje će druge obradovati. Programiranje je prisutno svugdje i od temeljne je važnosti za razumijevanje hiperpovezanog svijeta.

Programiranje se više ne smatra rezerviranim samo za računalne čudake. Osnovne vještine programiranja sve se više smatraju temeljnim vještinama koje bi trebali imati svi učenici, a ne samo računalni stručnjaci.
Naša škola je jedna od najuspješnijih osnovnih škola u Republici Hrvatskoj po rezultatima na natjecanjima u programiranju.

 

Prometna učilica - 2017.

U utorak, 17.10.2017. u našoj je školi predstavljen projekt Prometne učilice. To je web aplikacija koja omogućava upoznavanje s prometnim propisima i pravilima te osnovama prometne kulture i poželjnog ponašanja u prometu. Održane su radionice za učenike 5.a, 5.b, 7.a i 8.a razreda, a predavač je bio predstavnik Prometne učilice i djelatnik MUP-a. Cilj edukacije je sigurnije sudjelovanje učenika u prometu. Pozivamo i roditelje da uz Prometnu učilicu ponove svoje znanje iz poznavanja prometnih propisa, ali i da svojoj djeci budu primjer odgovornog ponašanja u prometu.                                                             
                            
Snježana Vujadinović, pedagoginja

 

Prezentacija edukativnih slikovnica Hrvatskih voda

U četvrtak, 12.10.2017. u našoj je školi održana prezentacija slikovnica koju su  u okviru edukativnog školskog programa  izradile Hrvatske vode.

Kroz veseli edukativni sat uz zanimljivu predavačicu, vodila nas je i kornjača Hrvoje. Učenici trećih razreda saznali su kako nastaju poplave i kako se od njih možemo zaštititi, što su nasipi, kako raste vodostaj, tko onečišćuje vode, kako pročišćavamo  otpadne vode, važnost vode za živa bića i kako ju treba racionalno koristiti te još niz zanimljivih tema vezanih uz vodu.

Učenici su pozitivno reagirali na sat postavljajući pitanja i kao poklon dobili edukativnu slikovnicu.Knjižničarka, A. Radišić
       

 

Prvašići na terenskoj nastavi - 2017.

U srijedu 20. rujna, naši su prvašići išli na svoju prvu izvanučioničku nastavu! U Maloj dvorani gledali smo edukativni mjuzikl Đak veseljak i prometni znak u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske. Predstavu je sufinanciralo Ministarstvo unutarnjih poslova koje im je omogućilo besplatan ulaz. U predstavi je bilo red pjesme, red šale, a naučili smo i puuuuno novoga o kretanju pješaka u prometu, pogotovo na putu do škole. Upoznali smo razne policajce i one koji s policijom surađuju. Nakon predstave bili su predstavljeni radni centri u sklopu edukativno-prevetivnog programa u kojima su se predstavili, na djeci prihvatljiv i zabavan način: policajci, prometnici, forenzičari, medicinari, autoklubovi... Pozdravio nas je i gradonačelnik Milan Bandić!
Pogledajte na slikama!

       

                                                            učiteljica Lana Lončar 

Aplikacija e-Dnevnik

E-Dnevnik je web aplikacija za vođenje razredne knjige u elektroničkom obliku. E-Dnevnik zamjenjuje papirnatu razrednu knjigu. Ova web aplikacija omogućava učenicima pregled ocjena, izostanaka, bilješki te rasporeda pisanih zadaća koje su njihovi nastavnici upisali u sustav. Dostupan je putem poveznice:

e-Dnevnik

Učenici se u aplikaciju prijavljuju sa svojim elektroničkim identitetom iz sustava AAI@Edu.hr. Ukoliko učenik nema elektronički identitet može ga zatražiti od svoga razrednika. Roditelji mogu aplikaciju koristiti zajedno s učenicima, koristeći njihov način prijave ili putem sustava e-Građani koristeći jednu od prihvaćenih vjerodajnica, uz uvjet da je u e-Dnevnik unesen OIB roditelja.

Klikom na sljedeću poveznicu možete otvoriti upute za korištenje e-Dnevnika:

e-Dnevnik upute za učenike i roditelje

 

Nastavna godina 2017./18.

Poštovani roditelji i dragi učenici,

nova nastavna godina 2017./18. počinje 4. rujna 2017.
Učenici 2. do 8. razreda dolaze u školu u 8.15 s školskim torbama
tako da mogu preuzeti besplatne udžbenike i radne bilježnice.
Razrednici će im dati raspored za prvi tjedan nastave
u kojem će 6. i 8. razredi imati tehničku kulturu, 5. i 7. likovnu kulturu,
a 5. razredi jedan sat prirode i dva sata geografije.
U drugom rasporedu (od 11. rujna) to će biti obratno
i ta dva rasporeda izmjenjivat će se do kraja školske godine.
Učenici 1. razreda s školskim torbama dolaze u 11.00 u sportsku dvoranu,
gdje će za njih i njihove roditelje biti održana svečana priredba.

Zbog opsežnih radova u školi (energetska obnova), koji su još u tijeku,
28. kolovoza sastao se Školski odbor i donio odluku da nastava po
činje redovno.
Molimo roditelje i učenike za razumijevanje u ovim otežanim uvjetima odvijanja nastave.

Popis knjiga u našoj školi za školsku godinu 2017./18.
možete otvoriti klikom na link:

KNJIGE

 

 

Podjela svjedodžbi osmašima - 2017.

U petak 30. lipnja u 11 sati organizirali smo svečanu podjelu svjedodžbi za učenike 8. razreda. Bilo je uistinu svečano, uz puno osmijeha i poneku suzu ...

Kao i prethodnih godina, razredno vijeće biralo je najosmašicu i najosmaša, one koji su se svojim odnosom prema radu, vršnjacima i odraslima kroz prethodnih osam godina istaknuli u odnosu na sve druge.
I ove godine taj odabir nije bio lagan, jer generacija ima puno odlikaša te
učenika s velikim uspjesima na natjecanjima u znanju i sportu.
Za generaciju osmaša 2016./17. to su Nikka Grubešić i Gabrijel Cindrić.

Nakon što su ravnateljica te razrednice Lj. Višnić i G. Meštrović čestitale učenicima na uspjehu, oni su iznijeli svoje zahvale svima koji su kroz prethodnih osam godina sudjelovali u njihovoj odgojno-obrazovnoj pripremi za daljnje životne izazove.
Pohvala svim sudionicima!

 

Podjela svjedodžbi - 2017.

Poštovani roditelji i dragi učenici,

u petak 30. lipnja organiziramo podjelu svjedodžbi za sve učenike naše škole. Podjelu za osmaše organiziramo u 11.00 u holu škole, a za ostale učenike u 10.00 po učionicama.

 

Završna priredba - 2017.

Petak 14. lipnja bio je zadnji nastavni dan u ovoj školskoj godini. U 10.15 održana je priredba na kojoj su dodijeljene nagrade našim učenicima i učiteljima koji su postigli značajne uspjehe na natjecanjima. Velike čestitke svima koji su svojim sudjelovanjem i rezultatima na državnim i županijskim natjecanjima osvjetlali obraz naše škole!

 

Popis knjiga koje učenici trebaju vratiti
na kraju nastavne godine - 2017

Sukladno odluci Gradskog ureda za obrazovanje
određujemo knjige koje učenici trebaju vratiti u školu
na kraju nastavne godine 2016./2017.:

KNJIGE ZA POVRAT

 

STEM revolucija  - 2017

STEM je akronim engleskih riječi Science, Technology, Engeneering, Mathematics, što znači znanost, tehnologija, inženjerstvo, matematika. Pojam koji potječe iz SAD-a vezan je uz osnovna znanja potrebna za praćenje i sudjelovanje u tehnološkom razvoju. Znanja iz STEM područja potrebna su za razvoj na tehnologiji baziranog gospodarstva, ali i za razumijevanje svijeta u kojem suvremene tehnologije imaju sve veću ulogu. Ovo područje pruža nebrojene mogućnosti za razvoj karijere, a potreba za stručnjacima kontinuirano raste.

Nedovoljna zastupljenost STEM-a u hrvatskom školstvu te sporost i upitni ishodi procesa kurikularne reforme rezultiraju neusklađenošću znanja i vještina koje učenici stječu kroz postojeći školski program. U takvim uvjetima, dobrodošla je svaka inicijativa kojom se takva neusklađenost želi riješiti. Do sad najagilniji u poticanju ovakvih inicijativa svakako je Institut za razvoj i inovaciju mladih (IRIM). Uz Croatian Makers robotičku ligu, koju je financirao iz vlastitih izvora i koja se organizira već drugu godinu zaredom, BBC micro:bit – STEM revolucija njegov je najveći projekt u promicanju STEM-a do sada. Projekt je financiran kroz crowdfunding kampanju u siječnju 2017. godine putem platforme Indiegogo te osobnim donacijama za što je prikupljeno više od 300.000 USD koji su utrošeni na kupnju 22.000 BBC micro:bit računala.

Preko 350 organizacija diljem Hrvatske, odabranih putem natječaja raspisanog do 15. veljače 2017. godine dobilo je po 20 micro:bitova. Mešu njima je i naša škola! Paralelno s dodjelom micro:bitova mentori iz organizacija koje su se uključile u projekt sudjelovali su u edukacijama kroz koje su upoznati s njihovim osnovnim korištenjem. U Velikoj Britaniji je svako dijete u 7. razredu (ekvivalent našeg 5. ili 6.) dobilo jedan micro:bit, a na Islandu u dva razreda. Ova tehnologija se uvodi i u Norvešku i Nizozemsku. Ove školske godine, naši programeri su tijekom svog uobičajenog rada na grupi upoznali osnovne primjene micro:bita. Zatim smo neka od tih znanja prenijeli svim učenicima 5.a i 5.b razrednog odjela, planirajući da upravo oni kada postanu šestaši budu naša prva generacija koja koristi micro:bit. Taj uzrast smo odabrali prema preporukama iz država Europe koje imaju u tome veća iskustva od nas.

Najveći dio posla na edukaciji odradili su naši programeri: Filip Lijović, Hana Benko, Donart Šoipi, Marta Kovačević i Lovro Šitum.
Bravo za naše programere!

 

Terenska nastava - 30.5.2017.

Dana 30.5.2017. svi razredni odjeli škole bili su na izletu. U slikama donosimo posjet petaša Plitivicama, "u objektivu" našeg majstora fotografije prof. Gržinčića.

 

Humanitarni projekti škole - 2017.

Izložbeno-prodajnim sajmom u petak, 28. 4. 2017. obilježili smo Dan škole i 450. godišnjicu smrti književnoga velikana po kojemu naša škola nosi ime! Šareni štandovi, na kojima je svatko mogao naći ponešto za sebe, odzvanjali su veselim dječjim glasovima. Učenici su pokušali što ljepše urediti svoje štandove, privući poglede i zainteresiranost posjetitelja, ali i prodajom zaraditi što više novaca koje smo namijenili u humanitarne svrhe.
Naime, odlučili smo prihod sa sajma uplatiti na račun Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL). Učenici su premašili naša očekivanja i uplatili smo iznos od 3540 kuna.

 

Uz to, petaši su nas uz podršku razrednicika P. Saganić i V. Marić sve uključili u projekt koji je pokrenula upravo Udruga UOLL u kojemu se prikupljaju plastični čepovi. Novac od prodaje čepova udruga koristi za kupnju skupih lijekova. Nakon što smo tijekom ove školske godine provodili akciju, uspjeli smo skupiti i odvesti u E-kolektor 67 kg plastičnih čepova.

  

Tvrtka E-kolektor će uplatiti odgovarajući iznos na račun udruge UOLL. Taj iznos nije veliki i nije značajan koliko razvijanje svijesti mladih ljudi o važnosti upravljanja okolišem, recikliranja i prerade otpadnog materijala, razvijanja kreativnosti i poduzetničke kompetencije, osnaživanja zajedničkog rada učenika te suradnju učenika, roditelja, razrednika i djelatnika škole. Uz to, petaši su realizirali tijekom nastavne godine i projekt "Mislimo zeleno" izradom praktičnih radova iz otpadnog materijala (elektronički otpad iz škole, knjige/časopisi iz školske knjižnice i ostali materijali iz škole i domaćinstva), što je bio dio njihovog izložbenog asortimana na sajmu.

Ponosni smo na sve naše učenike, od malih prvaša do velikih osmaša!
Svima njima, njihovim roditeljima, djelatnicima škole i drugima koji su pomogli u realizaciji ovih projekata veliko
HVALA!

 

Terenska nastava iz njemačkog jezika - 2017

Dana 4.5.2017. učenici 7.a, 7.b, 8.a i 8.b razreda koji uče njemački jezik bili su na terenskoj nastavi u Austriji. Nakon prošlogodišnjeg posjeta Grazu i tvornici čokolade Zotter, ove godine posjetili smo park Minimundus i Klagenfurt. Nakon razgleda parka Minimundusa koji nudi više od 170 atrakcija iz 52 države sa pet kontinenata, imali smo osjećaj da smo obišli cijeli svijet. Svi modeli su napravljeni u proporciji 1:25 sa originalnim materijalima, prema uzoru na original. Izdvojit ćemo samo neke od građevina: Taj Mahal, Sydney Opera, dvorac Neuschwanstein, kosi toranj, Bijela kuća, London Tower, Atomium te mnoge druge ispred kojih su naši učenici rado pozirali.
Nakon minijaturne zagrebačke crkve sv. Marka, koja je u Minimundusu stajala do 2005. godine, svjetionik Porer je druga hrvatska građevina izložena u parku. Šarenilo boja, dječji smijeh, škljocanje fotoaparata na sve strane. Mnogima se ostvarila želja- proputovali smo cijeli svijet. :) Nakon obilaska cijelog parka sretni i zadovoljni krećemo prema Klagenfurtu, predivnom austrijskom gradiću, prepunom cvijeća i prekrasnih zgrada. Pod stručnim vodstvom obilazimo njegove najvažnije znamenitosti i uživamo u legendama vezanim za nastanak grada. Nakon razgleda, imali smo slobodno vrijeme za šetnju, ručak, sok, a neki i za mali šoping. I dalje radosnog raspoloženja krećemo prema našem Zagrebu. Divan i radostan dan upisali smo u svoje pamćenje, a slike nam ostaju kao podsjetnik da uvijek budimo dijete u sebi.
Naši učenici su imali zadatak napraviti što originalnije fotografije koje ćemo izložiti u našoj školi, a potom i izabrati najbolju. A zašto će nam to biti težak zadatak, pogledajte i sami... :)

Frau Lana

  

 

 

Klokan bez granica 2017.

Nakon završenog natjecanja iz matematike "Klokan bez granica" u kategoriji Pčelice, učenica 2.a razreda Petra Dokmanović u konkurenciji više od 900 malih matematičara, osvojila je 1. mjesto sa 100% riješenih zadataka.

Čestitamo ti Petra!

                                                                  učiteljica Marita Škanata

 

Dan škole - Proljetni sajam - 2017.

Petak, 28. 4. 2017.

   

 

Rezultati državnih natjecanja - 2017.
ODBOJKAŠI PRVACI DRŽAVE, 2. mjesto Donarta i Nikole, 6. mjesto Lare, 11. mjesto Kristijana

Ove školske godine dva naša učenika izborila su plasman na
državnu razinu na natjecanjima u znanju. Duo našeg ponosa čine:
Kristijan Hindlaugh (6.a) i Donart Šoipi (5.a).
Sa natjecanja u sportu priključili su im se i naši
odbojkaši kao PRVACI grada Zagreba,
a s natjecanja u glazbi i plesu
Lara Pav
ičić (7.a) u kategoriji Solfeggio
te
Nikola Salopek (5.a) u kategoriji Suvremeni ples.
To je veliki uspjeh za sve njih, a i za našu školu!!

I svi njihovi rezultati na državnom natjecanju bili su odlični,
a posebno ističemo ODBOJKAŠE - PRVAKE DRŽAVE!
BRAVO!!

Pročitajte opširnije o nastupima naših učenika na državnim natjecanjima:

DRŽAVNA NATJECANJA 2017.

 

Poziv na Proljetni sajam - 2017.

Renesansnim sajmom u petak, 28. 4. 2017. obilježit ćemo 450. godišnjicu smrti književnoga velikana po kojemu naša škola nosi ime! Očekuje nas zanimljiv i veseo program, šareni štandovi sa sitnicama baš za svakoga i nagrade za najbolje mlade pjesnike.

Svi ste dobrodošli! Vidimo se u 17 sati!

Djelić atmosfere donosimo već sada - u stihovima našega profesora Bučevića:

Marin Držić (Marino Darsa) – 450 godina nakon smrti

Kakva su to bila vremena?
Humanizam i renesansa.
Marul, Hektorović i Lucić.
I Marin Držić – Marino Darsa.

Mnogi bi od ovih i mnogi drugi
Da se tada igrala književna liga šampiona
Igrali za klubove kao što su
Real, Bayern ili Barcelona.

Pjesmu posvećujemo dum Marinu.
Piscu koji je prikazao mnoge ljudske mane.
Njegovim predstavama smijali su se ljudi
A smiju se i u ove naše dane.

Neki škrtac Skup novac pronašao
Nije ga čak ni vlastitoj kćerki dao
Rođeni lihvar, kao naše banke
Koje su dijelile kredit za švicarske Franke

Dundo Maroje poslao svog sina
Da kupi robu od Firence ili Rima.
A sin Maro upute zaboravlja
Potrošio novac i ocu se ne javlja.

Neki starac, zvao se Stanac
Poželio ponovo biti mlad
Uhvate ga u „đir“ neki dubrovački dečki
I komedija se pretvori u jad.

Nije sve bilo jednostavno kao pisanje
Ne uživa uvijek pisac u svojoj slavi.
Jedan uvriježeni gospar, dohvatio se motke
I našeg Marina mlatnuo po glavi.

Imate li što zabavno ili poučno?
Što vas prema našoj temi vodi?
Samo se javite!
Držić i renesansa opet su u modi!

 

Pjesnički natječaj „Volimo Držića“ - 2017.

Osnovna škola Marina Držića iz Zagreba
raspisuje pjesnički natječaj „Volimo Držića“.
Natječaj je namijenjen svim učenicima osnovnih škola u Gradu Zagrebu, a organizira se s ciljem obilježavanja 450. godišnjice smrti hrvatskog pjesnika i komediografa Marina Držića, čije ime škola nosi, ali i popularizacije poezije i kreativnog pisanja.
Opširnije o natječaju pročitajte u dokumentu:

Pjesnički natječaj „Volimo Držića“

                         Paola Saganić, prof.

 

Dan planeta Zemlje - 2017.

Pismo Zemlji

Draga Zemljice,
evo ti šaljem jedno pisamce.
Vode, rijeke i gore, dar su tvoj,
a sad č
uj dar moj!
Znam da su neke tvoje vode zaprljane,
znam da su neki ljudi osobe nezahvalne.
Za čas će se to popraviti,
ja ću u tome pomoći.
Znam da si tužna
zbog sve više automobila
i drugih vozila.
Zbog zagašenih rijeka,
tu je i nafta neka,
koja je onečistila more,
tu su i onečišćene gore...
Ima tu još nekih stvari,
na to odmah zaboravi.

Rado ću održati akcije čišćenja,
da se riješi ta loša prljavština.
Ina
če, Zemljice,
život na tebi je prekrasan
i svaki je čovjek na tebi sretan.
Draga Zemljice,
ja mislim na te.
Volim te,
pazim te,
i budi sretna,
jer sreća je najvažnija
i od tuge snažnija!

                       Karmen Bari
čević, 10 godina, 3.a razred,
                       u
čiteljica Mirjana Marinić

 

Mislimo zeleno - 2017.

To je projekt građanskog odgoja u 5.a i b razredu naše škole. Cilj ovog projekta ekološki je osvijestiti učenike o važnosti upravljanja okolišem, recikliranja i prerade otpadnog materijala, razvijati kreativnost i poduzetničke kompetencije, osnažiti zajednički rad učenika te suradnju učenika, roditelja, razrednika i djelatnika škole. Projekt je realiziran tijekom nastavne godine međupredmetnom razradom - na satu razrednika, engleskog jezika, matematike te izvannastavno, izradom praktičnih radova iz otpadnog materijala (elektronički otpad iz škole, knjige/časopisi iz školske knjižnice i ostali materijali iz škole i domaćinstva). Završni dio projekta bit će predstavljen 28.4. izložbeno-prodajnom prezentacijom na školskom proljetnom sajmu. Sav iznos od prodaje sa štanda petih razreda namijenjen je Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma, kao i iznos prikupljen projektom „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“.

                                               Paola Saganić, prof.

 

Knjige su opet IN! - 2017.

Prva Noć knjige koju smo organizirali u našoj školi bila je pun pogodak i dokazala nam je da nije istina da naši učenici ne čitaju. Čitalo se duboko u noć uz lampicu i toplu dekicu, a bilo je pjesama, priča, romana, čitalo se i na engleskom, njemačkom, albanskom...

Bilo je odlično i već se spremamo za novu noć posvećenu knjigama! Možda nam postane tradicija!

Hvala svima koji su sudjelovali i čitali s nama, a posebno hvala našim posebnim gostima, dragim književnicima Silviji Šesto i Enesu Kiševiću!

                                             Mateja Šlogar, prof.

 

Posjet Dječjoj knjižnici Marina Držića - 2107.

Učenici 5. b razreda svoju su lektiru za mjesec ožujak obradili u Dječjoj knjižnici Marina Držića. U srijedu 29. ožujka razgovarali su o romanu Ferenca Molnara Junaci Pavlove ulice u opuštenoj i zabavnoj atmosferi. Interpretaciju je usmjeravala prof. i knjižničarka Ana Pavlek. Petaši su odgovarali na pitanja, na kartama istraživali ulice Budimpešte, pretvarali se da su likovi iz toga poznatog dječjeg romana... Sve u svemu, bilo je zanimljivo i poučno.

                                          Ana Užbinec, prof.


Termini i rezultati županijskih natjecanja - 2017.
Odbojkaši prvi, Kristijan treći, Donart peti, Hana šesta, Lucija jedanaesta,
Filip jedanaesti, Dino trinaesti, Ema sedamnaesta, Luka sedamnaesti, ...

Osnovne škole u našem gradu pohađa više od pedeset tisuća učenika. Potrebna je velika upornost nadarenih učenika da bi ih rad na redovnoj nastavi, dodatnoj nastavi te samostalni rad doveo među najbolje u gradu Zagrebu. Radi toga smo ponosni na sve one koji uspiju zaslužiti svoje mjesto među najboljima! Termine i rezultate natjecanja druge razine i imena učenika koji nas predstavljaju na njima možete pročitati u dokumentu:

Termini i rezultati županijskih natjecanja 2017

Odbojkaši, Kristijan Hindlaugh i Donart Šoipi
plasirali su se na državno natjecanje!
Bravo dečki!

Veliki uspjeh odbojkaša u svom posebnom stilu opisao je prof. Bučević:

Osvrt na uspjeh odbojkaša


Noć knjige - 2017.

OŠ Marina Držića po prvi puta obilježava Noć knjige!
Pozivamo vas da nam se pridružite u četvrtak, 30. ožujka u našoj školi čim padne mrak. Obavezna oprema su knjiga po želji, mekana dekica i lampica za čitanje. Niži se razredi sastaju u 18 sati u auli s književnim gostima iznenađenja, a viši u 19 sati u učionicama na 2. katu.
Veselimo se što možemo zajedno otkriti čaroliju koja se skriva u knjigama ...

                                                  Mateja Šlogar i Lana Lončar

 

Tjedan mozga (Brian Awareness Week) - 2017.

Hrvatski institut za istraživanje mozga Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatsko društvo za neuroznanost organizatori su tjedna mozga od 13. do 19. ožujka. Grupa učenika sedmih i osmih razreda u pratnji prof. Cernjak i pedagoginje, 15.ožujka posjetili su Institut za istraživanje mozga. Slušali smo o najvećim izazovima znanosti: odnosu mozga i uma. Posjetili smo laboratorij gdje smo vidjeli preparat ljudskog mozga, te prisustvovali stručnom predavanju o najnovijim dostignućima u proučavanju mozga.

 

                                           Snježana Vujadinović, pedagog

 

Emil i detektivi u ZKM-u - 2017.

Razredni odjeli 5.a i 5.b bili su u petak 10. ožujka na kazališnoj predstavi "Emil i detektivi" u Zagrebačkom kazalištu mladih. Ova terenska nastava odabrana je prema njihovoj lektiri, istoimenom djelu Ericha Kästnera, a organizirala ju je prof. Užbinec. U pratnji su bili razrednici prof. Saganić i prof. Marić. Predstava je zamišljena kao multimedijski spoj starog i novoga, u kojem se videosnimke sukobljavaju s parnim lokomotivama. Učenici su pri povratku u školu komentirali kako je u predstavi "puno toga iz knjige izbačeno", ali da je to u redu jer bi predstava inače trajala predugo! Bilo je poučno i zabavno!

   

Multikulturalna radionica u
sklopu programa Erasmus - 8.3.2017.

I ove su godine naši učenici sudjelovali na multikulturalnoj radionici u organizaciji Dječje knjižnice Marina Držića i pratnji prof. engleskog jezika, Paole Saganić. Radionicu je vodila studentica iz Poljske koja je u našoj zemlji na razmjeni u programu Erasmus. Ishodi radionice bili su razvijanje vještina aktivnog komuniciranja na engleskom jeziku te međukulturna
komunikacija unutar programa građanskog odgoja. Simpatična poljska studentica Maria prezentirala je svoju zemlju, njene znamenitosti i povijesni razvoj. Sudjelovali su naši ponajbolji učenici iz predmeta engleskog jezika iz 7. i 8. r.


                                           Paola Saganić, prof.

 

Projekt "Plastičnim čepovima do skupih lijekova" - 2017.

To je projekt koji je pokrenula Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL). Prikupljaju se plastični čepovi od proizvoda koji su konzumirani u tvrtkama, ali donose se čepovi i iz domaćinstava pa i šire. Novac od prodaje čepova udruga UOLL koristi za kupnju skupih lijekova. Opširnije o njihovom projektu te načinu provođenja projekta u našoj školi pročitajte u dokumentu:

Opširnije

Predstavnici razrednih odjela predstavili su projekt na satima razrednika te pozvali svoje vršnjake da sudjeluju u njemu. Prvotno smo zamislili da akciju provedemo do kraja prvog polugodišta te da prije Božića uplatimo prikupljeni novčani iznos na račun udruge UOLL. Ipak, odlučili smo akciju produžiti do proljetnog sajma, do kojeg ćemo pokušati taj novčani iznos učiniti što većim. Učenici mogu pratiti tijek akcije prema vrećama s čepovima u učionici Stranog jezika.

                            P. Saganić, V. Marić

 

Termini i rezultati školskih natjecanja - 2017.

Na početku drugog polugodišta održavaju se natjecanja prve razine,
školska i međuškolska (općinska i natjecanja gradskih četvrti).
Termine i rezultate tih natjecanja možete pročitati u dokumentima:


Termini školskih natjecanja 2017

Rezultati školskih natjecanja 2017


Dan ružičastih majica - 2017.

Svake zadnje srijede u veljači obilježava se Dan ružičastih majica - simbolično se tako sjetimo važnosti odgoja djece u duhu tolerancije i nenasilja. Ove godine Dan ružičastih majica svanuo je 22.2. i uključili smo se u nacionalnih program prevencije vršnjačkog nasilja. Škola je mjesto nulte tolerancije na nasilje svaki dan, no 3.b dodatno je naglasio važnost tog problema odjenuvši se u ružičasto i odradivši razrednu radionicu na tu temu.


                                                             učiteljica Lana Lončar        


Pepeljuga - spektakl na ledu - 2017.

Učenici 1.-4. razreda posjetili su Ledenu dvoranu Doma sportova i na sam dan zaljubljenih, 14.2.2017. pogledali najljepšu ljubavnu priču "Pepeljuga". Spektakl na ledu svidio se učenicima, većina njih do sada nikada nije uživala u ovakvom umjetničkom uprizorenju neke bajke. Organizator bajke na ledu je Klizački klub Medo čiji su članovi, pogotovo oni najmlađi, probudili želju u nekim učenicima da se i sami upišu na treninge klizanja. Učenik 3.b Fran, član je kluba i klizao je u ulozi paža, a poslije predstave, u maniri velike zvijezde, pozdravio je svoje školske kolege.

                                                                   učiteljica Lana Lončar

 

Dan sigurnijeg interneta - 7.2.2017.

Poštovani roditelji i dragi učenici,

svake veljače udruženje Insafe/INHOPE uz potporu Europske Komisije organizira Dan Sigurnijeg Interneta kojemu je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima. Svake godine na drugi dan drugog tjedna drugog mjeseca tisuće ljudi diljem svijeta udruže se kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na internetu.

Fokus sigurnosti na internetu se tijekom godina sa kreiranja „sigurnijeg“ interneta prebacio na kreiranje „boljeg“ interneta. Bez obzira jesmo li djeca i mladi, roditelji i skrbnici, učitelji i socijalni radnici, ili čak i predstavnici industrije, zakonodavci i političari, svi imamo veliku ulogu.

Ovo su načini na koje svatko od nas može pomoći:

Daj svoj doprinos za bolji internet


Više informacija možete pronaći na web stranici Centra za sigurniji internet:

CSI

 

VJERONAUčNA OLIMPIJADA - GRAD ZAGREB JUG 2017.

Naša škola ponovno je domaćin međuškolskog natjecanja
iz Katoličkog vjeronauka za područje Grad Zagreb - Jug.
Sve o ovogodišnjoj Vjeronaučnoj olimpijadi doznajte klikom na link:

Vjeronaučna olimpijada 2017

 

Vremenik pisanih provjera za drugo polugodište - 2017.

Poštovani roditelji i dragi učenici,

prema Pravilniku o načinima, postupcima i elementima vrednovanja učenika u osnovnoj i srednjoj školi škola je dužna do kraja trećega tjedna nastave u svakom polugodištu javno objaviti vremenik pisanih provjera za sve razredne odjele. U skladu s time, u Kutku za roditelje (link s lijeve strane), objavili smo u srijedu 1.2.2017. vremenik pisanih radova za drugo polugodište.

 

Božićna priredba - 2016.

U četvrtak 22. prosinca 2016. organizirali smo Božićnu priredbu.
Bilo je zabavno, u duhu
dječje razigranosti, u duhu Božića.

 

Aktivnosti u CISOK-u tijekom praznika 2016.

Cijenjeni roditelji učenika osmih razreda,

prenosimo vam poziv s aktivnostima Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri tijekom zimskih praznika:

CISOK

 

Poziv na Božićnu priredbu - 2016.

U četvrtak 22. prosinca 2016. organiziramo Božićnu priredbu.
Očekujemo vas s radošću!

 

Upis učenika u školsku knjižnicu - 2016.

Svečani upis učenika u školsku knjižnicu održan je 19. prosinca 2016. Veselom događaju je nazočila, kao gost, i gđa Đurđica Delač, dipl. knjižničarka Dječje knjižnice Marina Držića te ispričala učenicima prigodnu blagdansku priču. Ovo je 57. generacija malih čitača naše škole.

razredni odjel 1.a

razredni odjel 1.b

                                        Zrinka Josić

 

HRVATSKI DJEČJI FESTIVAL 2016.27. studenoga 2016. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog prisustvovali smo otvorenju izložbe likovnih radova učenika osnovnih škola i predstavljanju Zbornika 23. Hrvatskog dječjeg festivala 2016. u kojem su predstavljeni i likovni radovi učenika osnovnih škola koji su izabrani i nagrađeni. Među radovima koji su odabrani za izložbu nalazi se i rad učenice naše škole Eme Ostojić iz 2.c razreda. Tema rada je bila ilustriranje priča Ivane Brlić Mažuranić. Nakon pročitane priče Šuma Striborova na likovnoj radionici nastao je i ovaj Emin rad s naslovom Patuljci. Čestitke Emi za ovako lijepi uspjeh kojim pronosi i glas naše škole!


učiteljica i voditeljica likovne radionice Zrinka Budimir

 

Poziv na roditeljski sastanak - 2016.

Cijenjeni roditelji učenika 6.a razreda,

molimo Vas da se odazovete roditeljskom sastanku na kojem će biti održano predavanje o Problemu nasilja i ovisnosti s aspekta policijskog postupanja (preventivni program MAH-2) te usvajanju stava da problem kriminaliteta nije samo problem policije već i šire zajednice.
Roditeljski sastanak održat će se u UTORAK 20. prosinca 2016. u 18.sati.
Predavanje će održati policijski službenici iz Informativnog centra za prevenciju Policijske uprave zagrebačke u prostorijama škole.
Dođite i informirajte se o problemu ovisnosti kako biste u slučaju potrebe mogli pomoći sebi i svojoj djeci.

Očekujemo vaš dolazak!

 

Poziv na tribinu - 2016.

Cijenjeni roditelji učenika osmih razreda,

prenosimo vam poziv Centra za odgoj i obrazovanje na tribinu o pripremi učenika s teškoćama u razvoju za školovanje u strukovnim programima. Poziv možete pročitati putem linka:

POZIV NA TRIBINU


Razvoj pozitivne slike o sebi - 2016.

15. prosinca 2016. na Satu razrednika razrednih odjela 5.a i 5.b radionice je održala asistentica u našoj školi, socijalna pedagoginja Katarina Ćorić. Tema je bila "Razvoj pozitivne slike o sebi". Prisutni su bili razrednici P. Saganić i V. Marić.

 

Večer matematike - 2016.

U četvrtak 1. prosinca 2016. godine Hrvatsko matematičko društvo organiziralo je "Večer matematike" i uputilo poziv svim školama Republike Hrvatske da im se priključe. Naša škola pod voditeljstvom profesorice Suzane Barnaki četvrtu godinu uzastopno sudjeluje u ovom projektu.

Ove godine nadmašili smo brojnost svih prethodnih skupova - bilo je više od 250 sudionika. Prije svega, brojni su bili prvaši i drugaši te njihovi roditelji. Pomogli su nam i studenti matematike kojima je prof. Barnaki mentorica.

Uz profesoricu Barnaki, ravnateljicu i pedagoginju škole g-đu Nemet i g-đu Vujadinović, organizacijski odbor činili su naše učiteljice te profesori matematike Višnić i Marić.

Bilo je zabavno, poučno, u pozitivnom natjecateljskom duhu.

 

Posjet učenika Zagrebačkom kazalištu lutaka - 2016.

U srijedu 30. studenog učenici 1. - 4. razreda posjetili su Zagrebačko kazalište lutaka i pogledali predstavu Božićna priča. Dojmove prenosimo u slikama.

 

 

Predstavljanje prometne učilice u našoj školi - 2016.

U utorak 29. studenoga projekt Prometne učilice predstavljen je učenicima 5.a, 5.b, 7.b i 8.b. Nakon uvodnog razgovara o važnosti prometne kulture svih sudionika u prometu, pogledali smo poučne sadržaje, rješavali vježbe i upoznali koncept državnog natjecanja u poznavanju prometnih propisa.

Školska Učilica namijenjena je za korištenje u informatičkim učionicama osnovnih škola, ali i za korištenje od kuće. Svojim sadržajem obogaćuje izvođenje redovitih nastavnih programa novim interaktivnim procesom ponavljanja, provjere i vrednovanja znanja. Školska Učilica potiče kreativnost, ali i motivaciju učenika za sustavnim i kvalitetnim učenjem. Prometna Učilica posebno je izdanje Učilice, web aplikacija za poučavanje, učenje i provjeru znanja iz prometne kulture. Prometna učilica nastala je u okviru Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Rješavajući zadatke na računalu, učenici su na zanimljiv način usvajali prometne propise i učili kako se mogu odgovorno ponašati u prometu i brinuti za svoju sigurnost.

 

Poziv na večer matematike - 2016.

U četvrtak 1. prosinca 2016. godine Hrvatsko matematičko društvo organizira "Večer matematike" i šalje poziv svim školama Republike Hrvatske da im se priključe. Naša škola pod voditeljstvom profesorice Suzane Barnaki četvrtu godinu uzastopno sudjeluje u ovom projektu. Taj dan pozivamo učenike i roditelje da otkriju zabavnu stranu matematike.

Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu - zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.

Radionice se održavaju u dvorani za TZK od 18 sati.

 

Projekt "Znam što je, NE DIRAM, opasno je" - 2016.

Policijska uprava zagrebačka provodi preventivni program „Znam što je, NE DIRAM, opasno je“ s ciljem zaštite djece i mladeži. Konkretnije, ciljna skupina su učenici 5. razreda zagrebačkih osnovnih škola koji se upoznaju s opasnostima oružja, minsko-eksplozivnih naprava i pirotehničkih sredstava. Djelatnik antieksplozivnog odjela PUZ održao je 29.11.2016. prezentaciju i razgovarao s učenicima 5.a i 5.b o njihovim iskustvima vezanim za tu temu.
Ovo je prilika da podsjetimo sve naše drage učenike i njihove roditelje na ciljeve akcije „MIR I DOBRO“ te da se predstojeći blagdani mogu obilježiti veselije, ljepše i svečanije bez pucnjave i eksplozija.

 

Posjet Knjižnici grada Zagreba - 2016.

Učenici trećih razreda 9. i 24.11.2016. posjetili su dječji odjel Knjižnice grada Zagreba u Držićevoj ulici. Učenici su imali kratko predavanje o tome što se u knjižnici sve može raditi i saznati te kako se učlaniti. Nakon toga je slijedila zamiljiva i vrlo korisna radionica o empatiji. Učenici su se dobro zabavili, a prije svega educirali u jednom opuštenom ambijentu nadomak njihove škole. Već sada se svi vesele ponovnoj šetnjici i nekom novom posjetu kvartovskoj narodnoj knjižnici.

                                                                 učiteljica Lana Lončar

 

Edukacija o zdravlju zuba - 2016.

10. 11. 2016. učenike 1. a i 1. b razreda posjetili su studenti Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. U suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, obradili su temu Oralne higijene i važnosti održavanja pravilne higijene zuba i zubnog mesa.

Četkanje zubi je životna navika koja se usvaja u najranijoj dobi, a svako ulaganje se višestruko vraća - zdravim i prekrasnim zubima.

                                                  učiteljica Zrinka Budimir

 

Škola u prirodi - 2016.

Učenici 3.a i 3.b proveli su izuzetan tjedan na Zagrebačkoj gori! Od 14. do 18. studenog 2016. godine učenici su prošli program Škole u prirodi u Domu Crvenog križa na Sljemenu. Iznenađeni snijegom na udaljenosti manje od sat vremena od škole, učenici su uživali u zimskim radostima, radionicama i nastavi na malo drugačiji i svježiji način.

Pet dana druženja donijelo je nova prijateljstva, još više povezalo učenike međusobno, izgradilo bolji i iskreniji odnos sa učiteljicama i učiteljem. Šetnje samim vrhom Medvednice, izleti i igra na svježem zraku zarumenili su obrašćiće, a toplina Doma uz ukusne obroke razveselila ih je baš svaki puta kada su se vratili izvana.

Radionice, nastava i zabavni večernji program upotpunio je dane koji su proletjeli, iako su im jako nedostajali roditelji, braća i sestre, djedovi i bake... Kući su se vratili malo odrasliji, malo zreliji, malo samostalniji... Mrvicu drugačiji, bolji i kompletniji. Do novih sličnih podviga, uživat će u fotografijama i uspomenama iz njihove prve višednevne Škole u prirodi!

                                                                učiteljica Lana Lončar 

 

Kilometarski red lampiona
u Vukovarskoj ulici - 2016.

U okviru tradicionalnog obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, koje se u Zagrebu održava pod nazivom "I reći ću vam samo još jednu stvar, zapamtite Vukovar", na križanju Ulice grada Vukovara i Hrvatske bratske zajednice u četvrtak 17.11.2016. zapaljene su svijeće i odana počast svim žrtvama u obrani domovine. Tradicionalni program obilježavanja Dana sjećanja i ove godine organizirao je Klub veterana 148. brigade Hrvatske vojske u suradnji s udrugama i klubovima iz Domovinskog rata.

Učenici 5.a i 5.b razrednog odjela, pod vodstvom sestre Mare Matanović te još nekolicina učenika drugih razrednih odjela naše škole, nazočili su od 16.30 misi za poginule i nestale hrvatske branitelje u župnoj crkvi Svete Obitelji. Nakon mise zapalili su lampione te u pratnji ravnateljice škole g-đe M. Nemet, sestre M. Matanović i svojih razrednika P. Saganić i V. Marić postavljali lampione duž južnog kolnika Vukovarske ulice.

Ovo je dan koji šalje poruku da se pad Vukovara nikad ne zaboravi i nadu da se nikad više takve strahote u Lijepoj Našoj ne ponove.

 

Terenska nastava osmaša u Vukovaru - 2016.

S ciljem očuvanja sjećanja na Vukovar i Domovinski rat, Ministarstvo branitelja pokrenulo je projekt Javne ustanove "Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar" - mjesto na kojemu se na moderan, suvremen i dostojanstven način uči nove generacije o vrijednostima Domovinskog rata, mjesto koje će na prepoznatljiv način spojiti prošlost, sadašnjost i budućnost. Projekt predviđa dvodnevni posjet učenika osmih razreda Vukovaru.

U sklopu tog projekta, 14. i 15. studenog 2016. godine osmaši naše škole bili su u Vukovaru. Prenosimo vam osvrt učenika 8.a Luke Jovovića:

Rano ujutro smo napustili Zagreb te se uputili u Grad heroja da bi saznali zašto je zavrijedio to ime i kako. Prvog smo dana obišli dvorac Elzovih, Muzej vučedolske kulture i nekoliko memorijalnih spomenika. Taj smo dan saznali svašta o dalekoj, ali i bližoj prošlosti Vukovara. Drugi dan smo se skroz okrenuli Domovinskome ratu. U jutarnjim smo satima, napustivši udobnost lijepoga hotela, obišli Vukovarsku bolnicu, Trpinjsku cestu, a zatim i Ovčaru. Na tim smo trima mjestima zaista uvidjeli kako je tamo bilo "91." te boli svih ljudi koji su se tamo zatekli. Shvatili smo pravi teror rata i nakon molitve, zaželjeli da se on nikada više ne ponovi.

 

Ugostili smo savez udruga SUMSI - 2016.

Hrvatski savez udruga za mlade i studente s invaliditetom “SUMSI” osnovan je 22. svibnja 2009. godine kao neprofitna i humanitarna pravna osoba. Temeljni cilj udruga koje čine Savez jest uzajamna suradnja, usklađivanje aktivnosti i angažman sa svrhom pružanja pomoći mladima i studentima s invaliditetom u suočavanju s radnim i životnim izazovima.

Kroz projekt "Iskustvom i znanjem do jednakosti" kojeg financira Grad Zagreb, savez SUMSI održava radionice o invaliditetu za učenike osnovnih škola. Kroz radionice na satu razrednika odjela 5.a i 5.b, tijekom mjeseca studenog, članovi saveza SUMSI predstavili su pojam i značenje invaliditeta, prava i obveze osoba s invaliditetom, direktna iskustva predavača kao osoba s invaliditetom, pokazali metode i tehnike vođenja, pomoći u prometu, pomoći vršnjacima ili slučajnim prolaznicima te specifičnu opremu za slijepe i načine služenja modernim sredstvima tehnologije, ukazali na normalno prisustvo osoba s invaliditetom kod različitih sportova i drugih zabavnih aktivnosti, a također su izravno reagirali na pitanja učenika, njihove nedoumice, eventualne predrasude čime pokušavaju potaknuti kod njih normalno odnošenje prema osobama s invaliditetom.

Hvala SUMSI, u ime petaša i njihovih razrednika.

Ugostili smo Udrugu Zdenac - 2016.

U petak, 21.listopada, misionari i volonteri udruge Zdenac predstavili su nam svoje misionarsko i karitativno djelovanje na kontinentima od Južne Amerike pa sve do Afrike.
Zdenac je pokret misionara milosrđa čiji je cilj činiti djela milosrđa prema onima najpotrebnijima - djeci i starcima. Djeluju u Hrvatskoj, Venezueli, Tanzaniji, Ugandi, na Kubi i Ekvadoru. Djeca su čula na koji način oni pomažu u misijskim zemljama i pogledali kratki film o sudbini dječaka Antonija iz Venezuele. Antonio je dječak sa ulice, čiji roditelji ne mare previše za njega i čiji je život do dolaska misionara bio pun velikih trauma.

Djeca su pažljivo slušala govor o životu njihovih vršnjaka. Nakon predstavljanja, ostali su s gošćama u razgovoru.

Također, Zdenac nudi svoj djeci osnovnoškolskog uzrasta sudjelovanje na radionici Španjolskog jezika u sklopu projekta "Za djecu Venezuele" koji traje od početka rujna 2016.g. Na radionicama će djeca moći besplatno učiti osnove Španjolskog jezika kroz igru i učenje, a jednom mjesečno bi se djeca povezivala sa malim Venezuelancima (djecom kojoj Zdenac u Venezueli pomaže) i to putem pisama, video isječaka i aplikacija.

Radionice će se održavati jedan put tjedno u prostoru udruge Zdenac u Maksimirskoj 30. Prijaviti se možete na: zdenac.zagreb@gmail.com ili 095/251-1961.

                                                          s. Mara Matanović

 

Dan kruha i plodova zemlje - 2016.

Dan kruha i plodova zemlje obilježava se tijekom mjeseca listopada, kao zahvala na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine kao narod i kao pojedinci bili podareni.


Ravnateljica Marica Nemet pozdravila je sve okupljene. Učenici naše škole zajedno s učiteljicama i sestrom Marom
pripremili su veselu i svečanu priredbu.Pekarske proizvode, koje su djeca napravila uz pomoć roditelja i baka,
posvetio je naš župnik uz prigodne riječi.

                                                Foto: Lana Lončar

Europski tjedan programiranja - 2016.

Europski tjedan programiranja 2016. održan je od 15. do 23. listopada diljem kontinenta. Prošle je godine više od pola milijuna ljudi sudjelovalo na gotovo 8000 događanja povezanih s programiranjem u 46 zemalja u Europi i šire, a ove se godine u organizaciju uključilo i 65 tisuća lokalnih knjižnica u Europskoj uniji, sve s ciljem omogućavanja svima stjecanja digitalnih vještina ključnih na tržištu rada. U projektu mogu sudjelovati djeca, mladi i odrasli koji su voljni s drugima podijeliti znanja o tome kako se stvara programiranjem.
Vještine programiranja pomažu nam da se prilagodimo životu u digitalnom svijetu.
Programiranjem se intuicija pretvara u rješenje, a ideja u inovaciju. Računalnim načinom razmišljanja oslobađa se stvaralački potencijal. Također, znamo da su stručnjaci u području ICT-a ključan dio moderne radne snage u svim sektorima europskoga gospodarstva. Organizatori ovog projekta ističu da njihova potražnja godišnje raste za 3%, ali broj diplomiranih informatičara ne prati taj trend. Zbog toga je posebno važno u ovaj projekt uključiti djecu i mlade. Prema nekim pretpostavkama Europi danas nedostaje skoro milijun ICT stručnjaka. Većina država članica EU-a uvela je radi toga učenje računalnog programiranja u svoje školske kurikulume, jer ministarstva obrazovanja shvaćaju da su računalne vještine ključne za razvoj "vještina 21. stoljeća" kao što su rješavanje problema i logičko razmišljanje.
Programiranje se više ne smatra rezerviranim samo za računalne čudake. Osnovne vještine programiranja sve se više smatraju temeljnim vještinama koje bi trebali imati svi učenici, a ne samo računalni stručnjaci.
Naša škola je jedna od najuspješnijih osnovnih škola u Republici Hrvatskoj po rezultatima na natjecanjima u programiranju. I ove godine imamo veliki broj "mladih programera" na školskoj grupi koju vode Nataša Pečeničić, Lana Lončar i Vladimir Marić. Na nastavi informatike osmaši su, kroz prigodnu prezentaciju, posebno upoznati s idejom Europskog tjedna programiranja. Možda smo bar neke od njih uspjeli motivirati da se i na višim obrazovnim razinama nastave bave programiranjem ...

                         V. Marić


Terenska nastava 5.a razreda - Dan hobita - 2016.

Učenici 5.a obilježili su Dan Hobita susrevši se s predstavnicima Almarenske udruge Tolkienovih obožavatelja u prostorima Dječje knjižnice Marina Držića. Radionica se sastojala od čitanja ulomaka romana, predavanja o Hobitima, kviza i pisanja patuljačkog pisma!


                                                   Paola Saganić, prof.

 

Terenska nastava 5. razreda - Andautonija - 2016.

Područje na kojemu se Rimski grad Andautonija prostirala nije iza 5.st. bitnije urbanizirano te je njegov veliki dio pogodan za arheološka istraživanja. Na prostoru od 2500 metara kvadratnih, posjetioci mogu razgledati sačuvane dijelove rimskog grada, a na popratnim informativnim pločama saznati najvažnije podatke o pojedinim objektima i građevinskim strukturama.

Nalazi zidnih slikarija, kockica mozaika, pragova i uređaja za grijanje upućuju na vrlo luksuzno uređenje zgrada, a nađene keramičke i staklene posude, svjetiljke, brončani i srebreni nakit i drugi predmeti za svakodnevnu upotrebu nadopunjuju sliku o tom rimskom gradu i govore o trgovini, proizvodnji i životu u gradu. Mi smo pokušali iskopati i sastaviti neke posude ...

... neki su se i "prerušili" u Rimljane ...

... a neki i zabavili!

Bilo je poučno i zabavno!

                                             P. Saganić i V. Marić

 

NASTAVNA GODINA 2016./17.

Poštovani roditelji i dragi učenici,

nova nastavna godina 2016./17. počinje 5. rujna 2016.
Učenici 2. do 8. razreda dolaze u školu u 8.15 s školskim torbama
tako da mogu preuzeti besplatne udžbenike i radne bilježnice.
Razrednici će im dati raspored za prvi tjedan nastave
u kojem će 5. i 7. razredi imati tehničku kulturu, 6. i 8. likovnu kulturu,
a 5. razredi dva sata prirode i jedan sat geografije.
U drugom rasporedu (od 12. rujna) to će biti obratno
i ta dva rasporeda izmjenjivat će se do kraja školske godine.
Učenici 1. razreda s školskim torbama dolaze u 11.00 u sportsku dvoranu,
gdje će za njih i njihove roditelje biti održana svečana priredba.

Popis knjiga u našoj školi za školsku godinu 2016./17.
možete otvoriti klikom na link:

KNJIGE

Želimo vam uspješnu školsku godinu 2016./2017.

 

Veliki uspjesi naših srednjoškolaca - 2016.

Ponos naše škole su učenici koji svojim talentom, radom i zalaganjem uspijevaju postići vrhunske rezultate na natjecanjima. Recimo, ove školske godine ponosni smo na Jelenu Hindlaugh, Antonia Lukića i Mariju Zlodi, koji su postigli fantastične rezultate na državnim natjecanjima u znanju te na naše odbojkaše i male likovanjake. Isto tako, ponosni smo na učenike koji postižu vrhunske rezultate u izvanškolskim aktivnostima: Borna Devald u tenisu, Ana Radovanić u sinkroniziranom plivanju, Dora Jurinčić u taekwondou, nogometaši NK Trnje ...

Kada odu iz naše škole oni kao srednjoškolci najčešće nastavljaju s uspjesima i predstavljaju ponos svoje nove škole, ali isto tako i dalje predstavljaju naš ponos! Drago nam je čuti za uspjeh svakog našeg bivšeg učenika, a ovdje navodimo neke od njih.
Ovih
srpanjskih dana svjedoci smo medijske pozornosti (dnevnik Nove TV, dnevne novine, portali, ...) koja se poklanja jednom od najboljih maturanata na ljetnom roku državne mature - Jošku Bilandžiću. Naš Joško je na svih šest predmeta mature dobio ocjenu 5, a prvi je na ljestvici poretka za upis na medicinu! Nudimo vam i dva linka koji govore o Jošku genijalcu:

Srednja.hr
Dnevnik Nove TV

Na popisu 30 najboljih maturanata generacije uz Joška je još jedna naša bivša učenica - Ana Dudaš. Pogledajte popis 30 najboljih od njih 35000 koji su pristupili državnoj maturi:

30 najboljih maturanata

Velike čestitike Ani i Jošku!!

I prethodnih godina svjedočili smo uspjesima "naših" srednjoškolaca.
Marin Tomić osvojio je zlatnu medalju na Svjetskoj infomatičkoj olimpijadi u Italiji 2012. godine, brončane medalje na Srednjoeuropskim infomatičkim olimpijadama 2012. i 2013., a bio je i stručni voditelj Hrvatske informatičke reprezentacije u Tajvanu 2014.
Bruno Rahle osvojio je brončanu medalju na Svjetskoj infomatičkoj olimpijadi u Egiptu 2008. godine, sudjelovao je iste godine i na Srednjoeuropskoj infomatičkoj olimpijadi u Njemačkoj, 2006. godine na ACSL natjecanju u Cinncinati-u (SAD) kao član ekipe V. gimanzije (kategorija Junior) osvojio je 4. mjesto, a 2008. godine u Washingtonu drugo mjesto (kategorija Senior).
Zvonimir Popovčić je 2008. godine na istom natjecanju u Washingtonu osvojio prvo mjesto kao član ekipe (kategorija Intermediate). ...

Ponosni smo na svaki životni uspjeh naših sadašnjih i naših bivših učenika,
jer uvijek će biti dio obitelji OŠ Marina Držića.

 

Podjela svjedodžbi osmašima - 2016.

U četvrtak 23. lipnja u 18 sati organizirali smo svečanu podjelu svjedodžbi za učenike 8. razreda. Naravno, pozvali smo i roditelje naših dragih osmaša! Na početku nas je prigodnom riječju pozdravila ravnateljica škole, a zatim je profesor Bučević u svom jedinstvenom stilu, kroz rimu, prozivao učenike 8.a, pa zatim 8.b.

Razrednici su čestitali svakoj učenici/učeniku na postignutom uspjehu.

Učenici su uveličali našu svečanost, David uz gitaru, a Martina i Rona svojim oproštajnim zahvalama u ime 8.a i 8.b.

Kao i prethodnih godina, razredno vijeće je biralo najosmaša/najosmašicu,
onoga tko se svojim odnosom prema radu, vršnjacima i odraslima
kroz prethodnih osam godina istaknuo u odnosu na sve druge.
Ove godine taj odabir nije bio lagan, jer ova generacija ima puno pravih odlikaša te
učenika s velikim uspjesima na natjecanjima u znanju i sportu.
Ipak, najbolji može biti samo jedan, a za generaciju osmaša 2015./16. to je
Heni Rančić! Bravo Heni!

Poslije podjele učenici i roditelji zadržali su se na kratkom razgovoru s
razrednicima, profesorima, članovima uprave škole.
Pohvala za sve sudionike, bilo je uistinu ... posebno!

 

Podjela svjedodžbi - 2016.

Poštovani roditelji i dragi učenici,

u četvrtak 23. lipnja u 18 sati imamo svečanu podjelu svjedodžbi za učenike 8. razreda. Podjelu organiziramo u sportskoj dvorani, a naravno pozvani su i roditelji naših dragih osmaša! Planiramo kratki prigodni program, a poslije podjele možete se zadržati, pozdraviti s razrednicima, profesorima, članovima uprave škole.
Očekujemo vas s radošču!

Za učenike od 1. do 7. razreda podjela svjedodžbi će biti 29. lipnja u 9.00.

Želimo vam bezbrižne i ugodne ljetne praznike!

 

Ponovno veliki uspjesi naših likovnjaka - 2016.

Kroz prethodnih desetak godina vrlo često smo se mogli hvaliti velikim uspjesima naših malih likovnjaka. Tako je bilo i ove školske godine. Pročitajte o tome u prilogu njihove voditeljice učiteljice Zrinke Budimir:

Uspjesi malih likovanjaka 2016.

Bravo!

 

Završna priredba i oproštaj s osmašima - 2016.

Petak 10. lipnja bio je zadnji nastavni dan u ovoj školskoj godini. U 11 sati održana je priredba na kojoj su dodijeljene nagrade našim učenicima koji su postigli značajne uspjehe na natjecanjima. Podsjetimo se - ostvarili smo na državnim natjecanjima drugo mjesto odbojkaša, treće mjesto iz engleskog jezika, četvrto iz informatike te puno odličnih rezultata na županijskim natjecanjima.

Posebno smo promatrali naše osmaše, generaciju na koju smo uistinu ponosni.

Naš oproštaj s njima na određeni način je počeo 30. svibnja terenskom nastavom u Vukovaru.

Uslijedio je izlet u Sv. Martin na Muri 8. lipnja.
Nakon cjelodnevnog kupanja i večere, disko je trajao do ponoći!

Poslije završne priredbe napravili su za sve nas jednu posebnu "osmicu",
pa se fotografirali s razrednicima.

Zatim su se zabavili u školskoj dvorani, uz grickalice, sokove i glazbu po vlastitom izboru. Bilo je plesa, smijeha, zagrljaja i malo suza.
Sretno vam u srednjoj školi i dođite nam ponekad, jer uvijek ćete biti dio obitelji OŠ Marina Držića.

 

Svjetski dan sporta - 2016.

Svjetski dan sporta, koji se u svijetu naziva i Dan izazova (World Challenge Day) najveća je svjetska sportska manifestacija u kojoj se gradovi različitih država natječu u tome tko će atraktivnijim programom privući što veći broj sudionika u raznim sportskim i rekreativnim aktivnostima. Cilj je promovirati pozitivan stav prema zdravom, aktivnom i kreativnom načinu života.
Naša škola već dugi niz godina, u suradnji s Društvom za sportsku rekreaciju Trnje, aktivno sudjeluje u obilježavanju Svjetskog dana sporta. Naši učenici, uz podršku i korektno suđenje profesora Bićanić, Cernjak i Marić, sudjelovali su na natjecanjima u odbojci, stolnom tenisu i nogometu.

Rona je bila prva, a Bruno drugi u stolnom tenisu.

Sedmašice i sedmaši bili su bolji od osmašica i osmaša u nogometu:
kod dečki je rezultat bio 8:5, a kod cura 4:1.

 

DrzicAliceDay
- natje
čaj za najbolju fotografiju - 2016.

Iz mnoštva fotografija koje su pristigle na DrzicAliceDay natječaj za najbolju fotografiju proslave 150. godine Alise u zemlji čudesa, projekta engleskog jezika, izdvojili smo najbolju! Poslala nam ju je obitelj Legati koja je osvojila kino-ulaznicu za najnovije filmsko ostvarenje iz radionice Tima Burtona - Alisa iza ogledala! Teacher Petra Majpruz i teacher Paola Saganić zahvaljuju svima na sudjelovanju i toplim riječima podrške.

 

Dan otvorenih vrata škole - 6.5.2016.

I ove godine, ponovno smo ponosni na suradnju s vama,
poštovani roditelji i dragi učenici.
Nadamo se da je ta suradnja na Danu otvorenih vrata škole
i na vas ostavila bajkovit dojam ...

 

Poziv na Dan otvorenih vrata škole - 2016.

I ove godine Dan škole slavimo zajedno s vama, kao Dan otvorenih vrata.
Pozivamo vas da svojim dolaskom na učeničke radionice uveličate našu proslavu.
Kao i
puno puta do sada, učiteljica Lana pripremila je prigodni plakat:

 

Dan planeta Zemlje - 2016.

Dan planete Zemlje obilježen je zajednički u produženom boravku naše škole.
Cijeli tjedan razgovarali smo, čitali i slušali kako brinuti o okolišu, kako čuvati
životinje, štediti vodu, energiju te naučiti zbrinjavati otpad.
U petak, na sam Dan planete Zemlje 22. travnja 2016., učenici svih odjela
zajednički su se zabavili na školskom dvorištu iscrtavajući simbolične slike
kredama u boji uz popratne ekološke poruke. Time su poslali poruku da
Zemlju treba čuvati i brinuti o okolišu svaki dan!Rezultati državnih natjecanja - 2016.
Drugo mjesto na odbojci,
treć
e na Engleskom jeziku,
četvrto na Informatici ...

Ove školske godine troje naših učenika izborilo je plasman na
državnu razinu na natjecanjima u znanju. Trio našeg ponosa čine:
Jelena Hindlaugh (8.b), Antonio Lukić (8.b) i Marija Zlodi (8.a).
Sa natjecanja u sportu priključili su im se i naši
odbojkaši kao PRVACI grada Zagreba.
To je veliki uspjeh za sve njih, a i za našu školu!!
BRAVO!!

Naš najbolji ovogodišnji rezultat ostvarili su odbojkaši - sedmaši i osmaši.
U Poreču su zaslužili titulu viceprvaka Hrvatske!

Veliki uspjeh naše Jelene na državnom natjecanju iz Engleskog jezika
(na otoku Krku) opisao je i najveći kroničar u povijesti naše škole:

Osvrt prof. Bučevića

Marija i Antonio predstavljali su nas
na državnom natjecanju iz Informatike u Primoštenu.

Pročitajte opširnije o nastupima naših učenika na državnim natjecanjima:

DRŽAVNA NATJECANJA 2016.

 

Proljetni sajam i UNICEF-ov projekt "Škole za Afriku" - 2016.

Prošlog se četvrtka cijelim naseljem moglo čuti veselo bubnjanje u ritmu Afrike!
Učenici i učitelji organizirali su proljetni sajam na kojemu je svatko mogao pronaći
ponešto za sebe, a sav prikupljen prihod uplaćen je na račun UNICEF-ova
projekta Škole za Afriku u koji se naša škola ove godine uključila. Projekt se
provodi već više od 10 godina, a cilj mu je dotaknuti i djecu iz siromašnih
i nerazvijenih dijelova svijeta, omogućiti im školovanje te im tako pružiti priliku
za bolju budućnost. Iznimno nam je drago da i mi možemo biti dio toga!
Dobro i humano srce svih sudionika razveselili su i naši gosti, članovi udruge
Okus doma (http://www.okus-doma.hr/) koji su nam se predstavili svojim
zanimljivim životnim pričama i finim receptima zemalja iz kojih dolaze.
Prava je atrakcija svakako bila umjetnička skupina Vibrice koja je za
svu zainteresiranu djecu održala kratku radionicu bubnjanja,
a svim je posjetiteljima proljetnog sajma
uljepšala večer zanimljivim bubnjarskim koncertom.
Čarobna atmosfera cijeloga dana ne bi bila potpuna da ovaj plemenit i zanimljiv
događaj nismo preselili u predivan školski voćnjak te cijelu priču pretvorili u
malu vrtnu zabavu. Hvala svima na donacijama, idejama, vremenu i uloženome
trudu i hvala svim gostima koji su postali naši novi prijatelji!
Djelić te čarobne atmosfere možete pogledati na fotografijama,
a više o projektu Škole za Afriku pročitajte na linku:
http://www.unicef.hr/programska_aktivnost/skole-za-afriku/ .

Poziv na Proljetni sajam - 2016.


Poštovani roditelji i dragi učenici,

prikupljamo očuvane dječje igračke, knjige, slikovnice, CD-e, DVD-e i sl.
koji će se prodavati na štandovima proljetnog sajma po simboličnim cijenama.
Sav prikupljeni prihod ide za UNICEF-ov projekt "Škole za Afriku".
Posjetitelje sajma očekuje i prigodni program, naravno tematski vezan za Afriku.

 

 

Multikulturalna radionica u
sklopu programa Erasmus - 2016.

Naši su učenici 30. 3. 2016. sudjelovali na multikulturalnoj radionici u
organizaciji Dječje knjižnice Marina Držića i pratnji prof. engleskog jezika,
Paole Saganić. Radionicu je vodila studentica iz Latvije koja je u našoj
zemlji na razmjeni u programu Erasmus. Ishodi radionice bili su razvijanje
vještina aktivnog komuniciranja na engleskom jeziku te međukulturna
komunikacija unutar programa građanskog odgoja. Simpatična latvijska
studentica Lina prezentirala je svoju zemlju raznovrsnim
zabavno-poučnim aktivnostima (kviz, izgovor riječi, ples i sl.).
Sudjelovali su naši ponajbolji učenici iz
predmeta engleskog jezika od 5. do 8. razreda.

                                    P. Saganić

Mali maskenbal - 2016.

 

  

  

Veliki maskenbal 2016.

  U utorak 9. veljače sedmaši i osmaši naše škole zabavili su se na večernjem maskenbalu.
Ozračje je bilo dobro, a maske odlične, tako da "stručnom žiriju" nije bilo lako pri odabiru najboljih maski.
Evo i poretka po razredima:

7. razredi

8. razredi

  

  U igri "Glazbena stolica" najbolji su bili Rona i Rocco.

  

Sve se odvijalo pod budnim "okom" četiri razrednice/ka Višnić, Meštrović, Saganić i Marić te g-de pedagog.
Njih pet svojom su "pojavom" promovirali humanitarni rad Udruge Crveni Nosovi o čijem radu se možete informirati putem linka:

UDRUGA CRVENI NOSOVI


U organizaciji maskenbala, najveći posao odradila je Rona,
a za dobru atmosferu bio je zadužen DJ-duo Dodo i Matej.
 

Bravo - za sve sudionike! Za sve sedmaše i osmaše:

    

 

Stoti dan nastave - 2016.

  U petak 12. veljače učenici produženog boravka obilježili su 100. dan nastave.
Bilo je tu likovnih radionica, pjesme, kvizova i zabavnih igara.
Posebno uzbudeni bili su učenici prvih razreda.

 

Dan sigurnijeg interneta - 9.2.2016.

Poštovani roditelji i dragi učenici,

svake veljače udruženje Insafe/INHOPE uz potporu Europske Komisije organizira
Dan Sigurnijeg Interneta kojemu je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe
online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima.
Svake godine na drugi dan drugog tjedna drugog mjeseca tisuće ljudi diljem svijeta
udruže se kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići
svijest o sigurnosnim problemima na internetu.

Fokus sigurnosti na internetu se tijekom godina sa kreiranja „sigurnijeg“ interneta
prebacio na kreiranje „boljeg“ interneta. Bez obzira jesmo li djeca i mladi,
roditelji i skrbnici, učitelji i socijalni radnici, ili čak i predstavnici industrije,
zakonodavci i političari, svi imamo veliku ulogu.

Ovo su načini na koje svatko od nas može pomoći:

Daj svoj doprinos za bolji internet


Više informacija možete pronaći na web stranici Centra za sigurniji internet:

CSI

 

Natjecanja 2016.

Na pocetku drugog polugodišta održavana su natjecanja prve razine,
školska i i međuškolska (opcinska i natjecanja gradskih cetvrti).
Termine i rezultate tih natjecanja možete procitati u dokumentima:


Rezultati školskih natjecanja 2016

Mogli smo se pohvaliti odlicnim rezultatima naših ucenika
te njihovim plasmanom na županijsku razinu na natjecanjima iz
Informatike, Engleskog jezika, Fizike, Geografije,
Njemackog jezika, Hrvatskog jezika, Povijesti i Kemije.

Nakon toga uslijedila su natjecanja najboljih u Gradu Zagrebu!
Ove godine su naši ucenici postigli odlicne rezultate na županijskim
natjecanjima, a zaslužili su i sudjelovanje na državnom natjecanju
iz Odbojke, Engleskog jezika i Informatike!!
Termine i rezultate natjecanja druge razine i imena ucenika koji su nas
predstavljali na njima možete procitati u dokumentu:


Termini i rezultati županijskih natjecanja 2016

S županijskih natjecanja možemo se pohvaliti mnogim odlicnim rezultatima:
Odbojkaši su bili prvi, Marija druga, Antonio treci, Jelena peta,
Antonio peti, Jelena sedma, Rino osmi, Heni deveta,
Leo deveti, Kristijan deseti, Nina jedanaesta, ... !!


Na svoj poseban nacin ovaj uspjeh odbojkaša opisao je naš povjesnicar:

Osvrt prof. Bucevica

I na kraju, imali smo svoje predstavnike
i na najvišoj razini - državnom natjecanju.
Naime, već
trinaestu godinu uzastopno naši ucenici
uspjeli su izboriti plasman na državno natjecanje.
Ponovno su nas ucinili ponosnima ostvarivši ove rezultate:

Rezultati državnih natjecanja 2016

 

VJERONAUčNA OLIMPIJADA - GRAD ZAGREB JUG 2016.

Naša škola ponovno je bila domaćin međuškolskog natjecanja
iz vjeronauka za područje Grad Zagreb - Jug.


Natjecanje je prošlo u korektnoj atmosferi i dobili smo pohvale sudionika.
Više detalja o Vjeronaučnoj olimpijadi doznajte klikom na link:

Vjeronaučna olimpijada 2016

Božicno putovanje malog bubnjara - 2015.

Božićna priredba završila je ovacijama svih nazočnih!
Slike govore više od riječi:

 

 
 

 

Poziv na Božicnu priredbu - 2015.

Na kraju prvog polugodišta i prije zimskih praznika
dijelimo osmijehe na Božicnoj priredbi.

 

 

Božicni sajam - 2015.

Božicni sajam bio je uspješan i sve što su male ruke stvorile
u duhu nadolazecih blagdana, pronašlo je vlasnika.
Hvala svima koji ste se odazvali i uljepšali nam ovogodišnji sajam.

    

    

 

Večer matematike - 2015.

U četvrtak 3. prosinca 2015. godine Hrvatsko matematičko društvo organiziralo je "Večer matematike" i uputilo poziv svim školama Republike Hrvatske da im se priključe. Naša škola pod voditeljstvom profesorica Suzane Barnaki i Ljubice Višnic te uciteljice Zrinke Budimir vec trecu godinu uzastopno sudjeluje u ovom projektu. Taj dan pozvali smo učenike i roditelje da otkriju zabavnu stranu matematike.

Vecer matematike je skup interaktivnih radionica koje poticu izgradnju pozitivnog stava ucenika prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva cesto zaboravljenu - zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i cime se bavi te dokazuje da matematicke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.

Radionice su pocele od 18 sati u dvorani za TZK. Svojevrsni "organizacijski odbor" cinile su najstarije ucenice škole - osmašice, uz pomoc ravnateljice i pedagoginje škole, g-de Nemet i g-de Vujadinovic.

Bilo je zabavno, poucno, u pozitivnom natjecateljskom duhu. Bilo je - za pet!

 

Kilometarski red lampiona
u Vukovarskoj ulici - 2015.

17.11.2015. pod nazivom “I reci cu vam samo još jednu stvar, zapamtite Vukovar” obilježen je u Zagrebu Dan sjecanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Tradicionalni program obilježavanja Dana sjecanja kod raskrižja Ulice grada Vukovara i Hrvatske bratske zajednice i ove godine organizirao je Klub veterana 148. brigade Hrvatske vojske u suradnji s udrugama i klubovima iz Domovinskog rata.

Učenici 8.a i 8.b razrednog odjela naše škole (uz još nekoliko vrijednih učenika nižih razreda) nazočili su od 16.30 misi u Župi Svete Obitelji. Nakon mise zapalili su lampione te u pratnji ravnateljice škole g-de M. Nemet, sestre M. Matanovic i svojih razrednika P. Saganic i V. Maric postavljali lampione duž Vukovarske ulice.

Na svoje odredište, raskrižje Ulice grada Vukovara i Hrvatske bratske zajednice, stigli smo oko 18 sati. Lampion u boji državne zastave tu je zapalila i predsjednica Republike g-da Kolinda Grabar-Kitarovic, a mi smo imali cast pozdraviti ju pljeskom dok je prolazila kraj nas.

U znak vjecnog spomena na 200 ubijenih i ekshumiranih žrtava masovne grobnice na Ovcari, ucenici osnovnih škola opcine Trnje (“Marina Držica”, “Davorina Trstenjaka”, “Jure Kaštelana” i “Rapska”) pustili su u zrak 200 bijelih balona. Sudjelovali smo u programu do 19.30 kada smo se uputili natrag prema školi.

 

Dan kruha - 2015.

5.10.2015. u našoj školi održana je svečana priredba povodom
DANA KRUHA – DANA ZAHVALNOSTI.
Ravnateljica Marica Nemet pozdravila je sve okupljene
te se obratila biranim riječima djeci i nastavnicima.Učenici naše škole zajedno s učiteljicama i sestrom Marom
pripremili su veselu i svečanu priredbu.Pekarske proizvode, koje su djeca napravila uz pomoć roditelja i baka,
posvetio je naš župnik uz prigodne riječi.


OBAVIJEST

Poštovani roditelji,

nastava se od sutra (utorak 29. rujna 2015.)
održava redovito prema rasporedu sati
za sve razredne odjele škole.

Ravnateljica: Marica Nemet

 

OBAVIJEST

Poštovani roditelji,

u ponedjeljak 28. rujna 2015. dio zaposlenika škole je u štrajku.
Za ucenike od 1. do 4. razreda biti će organizirana redovna nastava.
Za ostale ucenike tijekom neodržanih sati bit će organizirano dežurstvo.
Molimo roditelje za razumijevanje.

Ravnateljica: Marica Nemet

 

Dan otvorenih vrata - 2015.

Poštovani roditelji i dragi učenici,

u utorak 28. travnja organizirali smo proslavu Dana škole
povodom njenog 56. ro
đendana.
Zahvaljujemo što ste uveli
čali našu proslavu
svojim sudjelovanjem ili svojim posjetom našim
radionicama u okviru Dana otvorenih vrata.

Slike često govore više od riječi
pa vam svoje dojmove prenosimo u slikama:

 

    

    

  

     

    

  

     

Program Dana otvorenih vrata 2015. pročitajte u dokumentu:

PROGRAM DANA OTVORENIH VRATA

NATJECANJA 2015.

Pocetkom godine veliki broj naših ucenika
sudjelovao je na školskim natjecanjima. Rezultate najboljih
na tim natjecanjima možete procitati u dokumentu:

Rezultati školskih natjecanja 2015


Nakon toga uslijedila su natjecanja najboljih u Gradu Zagrebu!
O nastupima naših ucenika na tim zahtjevnim natjecanjima
možete procitati u ovom dokumentu:

Rezultati županijskih natjecanja 2015

S županijskih natjecanja posebno treba istaknuti naše odbojkaše
koji su zauzeli 2. mjesto u Gradu Zagrebu što je veliki uspjeh
kada znamo da je naš tim nastupio sa samo dva osmaša!
Uz njih, posebnu pohvalu zaslužuje:
2. mjesto Dominika Baloga u Informatici,
4. mjesto Antonia Lukića u Informatici,
5. mjesto Doroteje Brajković u Njemackom jeziku,
6. mjesto Ive Idžojtić
u Hrvatskom jeziku,
12. mjesto Dominika Baloga u Engleskom jeziku, ..
.


I na kraju, imali smo svoje predstavnike
i na najvišoj razini - državnom natjecanju.
Naime, već
dvanaestu godinu uzastopno naši informaticari
uspjeli su izboriti plasman na državno natjecanje.
Ponovno su nas ucinili ponosnima osvojivši
dvije srebrne medalje:

Rezultati državnih natjecanja 2015

POSJET HRVATSKOM SABORU - 2015.

Šestaši, sedmaši i osmaši bili su u Hrvatskom saboru!
Dojmove vam prenosimo kroz tekst i prezentaciju
naše u
čenice Ive Idžojtić:

TEKST

PREZENTACIJA

 

MASKENBAL 2015.

  U utorak 10. veljače osmaši i sedmaši naše škole zabavili su se na večernjem maskenbalu.
Ozračje je bilo dobro, a maske odlične, tako da "stručnom žiriju" nije bilo lako pri odabiru najboljih maski.
Evo i poretka po razredima:

8. razredi

                                                                  
      
    

7. razredi

                                                                                     
                 

Sve se odvijalo pod budnim "okom" čtri razrednika i g-đe pedagog.

  Bravo - za sve sudionike! Za sve sedmaše i osmaše:

    

 

Okvirni vremenik pisanih radova - 2015./2016. - drugo polugodište

Dragi učenici i poštovani roditelji,

objavljujemo okvirni vremenik pisanih radova učenika po razrednim odjelima.
Klikom na određeni razredni odjel otvarate odgovarajući vremenik:

1.a   1.b   1.c   2.a   2.b   3.a   3.b   4.a   4.b
5.a     6.a    6.b    7.a    7.b    8.a    8.b

Napomena: Datum pisane provjere iz Matematike za razredni odjel 6.a promijenjen je sa 1.6. na 3.6.,
a za razredni odjel 8.a sa 1.6. na 6.6.,
radi prethodnog bolovanja profesorice te radi boljeg usvajanja gradiva.
Napomena: Datum pisane provjere iz Povijesti za razredne odjele 8.a i 8.b promijenjen je sa 31.5. na 17.5.
radi terenske nastave tih razrednih odjela u Vukovar (30.5.).
Napomena: Datum školske zadaće iz Hrvatskog jezika za razredne odjele 6.a i 6.b promijenjen je sa 13.4. odnosno 14.4. na 20.4.
radi terenske nastave iz Njemačkog jezika (Graz).
Napomena: Datum pisane provjere iz Geografije za razredne odjele 8.a i 8.b promijenjen je sa 6.4. na 20.4.
radi finalne utakmice gradskog natjecanja odbojkaša (6.4.).
Napomena: Datum pisane provjere iz Hrvatskog jezika za razredni odjel 5.a promijenjen je sa 1.4. na 4.4.
radi boljeg usvajanja gradiva.
Napomena: Datum pisanih provjera iz Matematike i Prirode i društva za razredni odjel 2.b promijenjen je s 4.4. na 8.4 odnosno s 5.4. na 7.4.
radi velikog broja izostanaka u ožujku.
Napomena: Datum pisane provjere iz Matematike za razredne odjele 6.a i 6.b promijenjen je s 5.4. odnosno 6.4. na 8.4.
radi finalne utakmice odbojkaša naše škole na gradskom natjecanju (6.4.).
Napomena: Datum pisane provjere iz Engleskog jezika za razredni odjel 6.b promijenjen je s 25.2. na 26.2.
radi sistematskog pregleda učenika-odbojkaša tog razrednog odjela.
Napomena: Datum pisane provjere iz Geografije za razredne odjele 6.a i 6.b promijenjen je sa 26.2. na 4.3.
radi boljeg usvajanja gradiva.
Napomena: Datum pisane provjere iz Geografije za razredni odjel 5.a promijenjen je sa 24.2. na 4.3.
radi boljeg usvajanja gradiva.
Napomena: Datum diktata iz Njemačkog jezika za razredni odjel 6.b promijenjen je s 18.2. na 22.2.
radi boljeg usvajanja gradiva.
Napomena: Datum diktata iz Njemačkog jezika za razredni odjel 6.a promijenjen je s 18.2. na 25.2.
radi boljeg usvajanja gradiva.
Napomena: Datum pisane provjere iz Njemačkog jezika za razredni odjel 8.a promijenjen je s 18.2. na 22.2.
radi održavanja školskog natjecanja iz Biologije (18.2.).


Okvirni vremenik pisanih radova 2015./2016. - prvo polugodište

Dragi učenici i poštovani roditelji,

objavljujemo okvirni vremenik pisanih radova učenika po razrednim odjelima.
Klikom na određeni razredni odjel otvarate odgovarajući vremenik:

1.a   1.b   1.c   2.a   2.b   3.a   3.b   4.a   4.b
5.a     6.a    6.b    7.a    7.b    8.a    8.b

Napomena: Datumi pisanih provjera iz Engleskog jezika za razredne odjele 6.a, 6.b, 7.a i 7.b odgođeni su u mjesecu studenom
za nekoliko dana tako da bi učenici bolje usvojili gradivo.
Napomena: Datum pisane provjere iz Geografije za razredne odjele 6.a, 6.b, 8.a i 8.b promijenjeni su na 9.12. i 11.12.
tako da bi učenici bolje usvojili gradivo.
Napomena: Datum pisane provjere iz Matematike za razredni odjel 8.a promijenjen je s 11.11. na 13.11.
radi sistematskog pregleda učenika tog razrednog odjela (11.11.).
Napomena: Datum pisane provjere iz Njemačkog jezika za razredni odjel 5.a promijenjen je s 28.10. na 6.11.
radi nekoliko prethodno neodržanih sati nastave Njemačkog jezika te da bi učenici bolje usvojili gradivo.
Napomena: Datum pisane provjere iz Matematike za razredni odjel 5.a promijenjen je s 27.10. na 12.11.
radi nekoliko prethodno neodržanih sati nastave Matematike te da bi učenici bolje usvojili gradivo.
Napomena: Datum pisane provjere iz Hrvatskog jezika za razredni odjel 2.b promijenjen je s 4.11. na 11.11.
radi nekoliko prethodno neodržanih sati nastave Hrvatskog jezika te da bi učenici bolje usvojili gradivo.
Napomena: Datum pisane provjere iz Matematike za razredni odjel 7.a promijenjen je s 2.11. na 4.11.
radi nekoliko prethodno neodržanih sati nastave Matematike te da bi učenici bolje usvojili gradivo.
Napomena: Datum pisane provjere iz Hrvatskog jezika za razredni odjel 8.b promijenjen je s 27.10. na 26.10.
radi sistematskog pregleda učenika tog razrednog odjela (27.10.).
Napomena: Datum pisane provjere iz Engleskog jezika za razredne odjele 6.a, 6.b, 7.a i 7.b promijenjen je s 22.10.
na neke od narednih dana radi odlaska profesorice Engleskog jezika na terensku nastavu u Varaždin (22.10.).
Napomena: Datumi pisanih provjera iz Povijesti, Geografije, Kemije, Matematike i Engleskog jezika
za razredne odjele predmetne nastave
te iz Engleskog jezika za razredne odjele 2.a i 2.b i iz Matematike za razredni odjel 4.b
promijenjeni su u listopadu radi prethodna dva nenastavna dana (25.9. i 28.9.)
te da bi učenici bolje usvojili gradivo.

 

Termini informacija 2015./2016.

Poštovani roditelji,

termine informacija učiteljica, razrednica/razrednika i predmetnih nastavnica/nastavnika
za školsku godinu 2015./16. možete pronaći
ovdje ...

 

Okvirni vremenik pisanih radova 2014./2015. - drugo polugodište

Dragi učenici i poštovani roditelji,

objavljujemo okvirni vremenik pisanih radova učenika po razrednim odjelima.
Klikom na određeni razredni odjel otvarate odgovarajući vremenik:

1.a  1.b  2.a   2.b  3.a  3.b  4.a
5.a  5.b  6.a  6.b   7.a  7.b  8.a  8.b

Napomena: Datum pisane provjere iz Matematike za razredni odjel 7.a promijenjen je s 5.6. na 9.6.
radi prethodnog bolovanja profesorice.
Napomena: Datum pisane provjere iz Povijesti za razredne odjele 5.a i 5.b promijenjen je s 28.5. na 8.6. odnosno 9.6.
radi odlaska učenika tih razrednih odjela na terensku nastavu (28.5.).
Napomena: Datum pisane provjere iz Engleskog jezika za razredne odjele 6.a i 6.b promijenjen je s 28.5. i 29.5. na 26.5.
radi odlaska učenika tih razrednih odjela na terensku nastavu.
Napomena: Datumi pisanih provjera iz Engleskog jezika za razredne odjele 1.a, 1.b, 3.a i 3.b promijenjen je s 28.5. odnosno 29.5
radi izleta odnosno škole u prirodi.
Napomena: Datum pisane provjere iz Biologije za razredni odjel 7.b promijenjen je s 27.5. na 20.5.
radi Svjetskog dana sporta (27.5.).
Napomena: Datum pisane provjere iz Biologije za razredni odjel 7.a promijenjen je s 28.5. na 25.5.
radi odlaska učenika tog razrednog odjela na terensku nastavu (28.5.).
Napomena: Datum pisane provjere iz Engleskog jezika za razredne odjele 8.a i 8.b promijenjen je s 29.4. na 30.4.
radi Dana otvorenih vrata škole.
Napomena: Datum pisane provjere iz Njemačkog jezika za razredne odjele 7.a i 7.b promijenjen je s 28.4. na 7.5.
radi Dana otvorenih vrata škole (28.4.).
Napomena: Datum pisane provjere iz Geografije za razredni odjel 7.a promijenjen je s 22.4. na 29.4.
radi posjeta Hrvatskom saboru nekih učenika tog razrednog odjela.
Napomena: Datum pisane provjere iz Hrvatskog jezika za razredne odjele 6.a i 6.b promijenjen je s 21.4. odnosno 22.4. na 24.4.
radi posjeta Hrvatskom saboru nekih učenika tih razrednih odjela.
Napomena: Datum pisane provjere iz Kemije za razredne odjele 8.a i 8.b promijenjen je s 13.4. na 23.4.
radi prethodnog sudjelovanja profesorice na natjecanjima.
Napomena: Datum pisane provjere "Struja i valovi" iz Fizike za razredne odjele 8.a i 8.b postavljen je 21.4.
umjesto prethodnih termina 17.3. i 21.4. radi prethodnog bolovanja profesorice.
Napomena: Datum pisane provjere iz Matematike za razredni odjel 7.b promijenjen je s 23.3. na 27.3.
radi prethodnog sudjelovanja profesora na državnom natjecanju iz informatike.
Napomena: Datum pisane provjere iz Matematike za razredni odjel 4.a promijenjen je s 18.3. na 23.3.
radi boljeg utvrđivanja gradiva.
Napomena: Datum pisane provjere iz Hrvatskog jezika za razredne odjele 8.a i 8.b promijenjen je s 28.5. na 25.5.
radi odlaska učenika tih razrednih odjela na terensku nastavu (28.5.).
Napomena: Datum pisane provjere iz Engleskog jezika za razredni odjel 4.a promijenjen je s 5.3. na 10.3.
radi odlaska učenika tog razrednog odjela u kazalište.
Napomena: Datum pisane provjere iz Engleskog jezika za razredne odjele 8.a i 8.b promijenjen je s 18.3. na 19.3.
radi finalne utakmice naših odbojkaša 18.3.
Napomena: Datum pisane provjere iz Engleskog jezika za razredni odjel 5.a promijenjen je s 20.2. na 24.2.,
a za 5.b s 19.2. na 23.2. radi velikog broja izostanaka učenika tih razrednih odjela u prethodnom razdoblju.
Napomena: Datum pisane provjere iz Geografije za razredni odjel 5.a promijenjen je s 17.2. na 10.3.,
za 5.b s 17.2. na 10.3., za 6.a s 11.2. na 25.2., za 6.b s 11.2. na 25.2., za 7.a s 6.2. na 13.2.,
a za 7.b s 4.2. na 25.2. radi prethodnog bolovanja profesora.
Napomena: Datum pisane provjere iz Biologije za razredni odjel 7.a promijenjen je s 12.2. na 23.2.,
a za 7.b s 13.2. na 18.2. radi prethodnog bolovanja profesorice.
Napomena: Datum pisane provjere iz Kemije za razredne odjele 8.a i 8.b
promijenjen je s 23. na 26. veljače radi sudjelovanja profesorice
na županijskom natjecanju iz fizike (23. veljače).

 

Božićna priredba - 22.12.2014.

  

    

Božićni sajam - 11.12.2014.

Naši mali učenici i članovi zadruge Vidra
pripremili su i ove godine svoje uratke za Božićni sajam.

  

Skupljeni prilozi i donacije roditelja
biti ce uručeni jednoj obitelji iz poplavljenih područja Gunje.

  

 

Sv. Nikola i u našoj školi - 5.12.2014.

Ni ove godine nas nije zaboravio.
Sv. Nikola nas je obradovao svojim pozdravom i poklonima.

  

   

DANI KRUHA - 10. 10. 2014.

10.10.2014. u našoj školi održana je svečana priredba povodom DANA KRUHA – DANA ZAHVALNOSTI.
Povodom Dana zahvalnosti zahvaljujemo za plodove zemlje koje blagujemo u jesen.
Našu osobitu zahvalnost dobiva kruh koji je važan dio svakog jelovnika.

 

Uz molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje kruha zahvaljujemo Bogu na svim
plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine bili podareni.

  

Smisao obilježavanja Dana kruha je prisjetiti se važnosti kruha u svakidašnjem životu i zahvaliti Bogu na tom daru.
Ravnateljica Marica Nemet pozdravila je sve okupljene te se obratila biranim rijecima djeci i nastavnicima.
Učenici naše škole su zajedno s učiteljima i sestrom Marom pripremili veselu i svečanu priredbu.
Pekarske proizvode, koje su djeca napravila uz pomoć roditelja i baka, posvetio je velečasni Mirjam uz prigodne riječi.

                                                                                                 Lana Gašljević, prof.

Termini informacija 2014./2015.

Poštovani roditelji,

termine informacija učiteljica, razrednika i predmetnih nastavnika
za školsku godinu 2014./15. možete pronaći
ovdje ...

 

Okvirni vremenik pisanih radova 2014./2015. - prvo polugodište

Dragi učenici i poštovani roditelji,

objavljujemo okvirni vremenik pisanih radova učenika po razrednim odjelima.
Klikom na određeni razredni odjel otvarate odgovarajući vremenik:

1.a  1.b  2.a   2.b  3.a  3.b  4.a
5.a  5.b  6.a  6.b   7.a  7.b  8.a  8.b

Napomena: Datum pisane provjere iz Matematike za razredne odjele 6.a i 6.b
promijenjen je s 28. odnosno 29. listopada na 31. listopada radi boljeg utvrđivanja gradiva.
Napomena: Datum pisane provjere iz Njemačkog jezika za razredne odjele 5.a i 5.b
promijenjen je s 30. odnosno 31. listopada na 4. studeni radi boljeg utvrđivanja gradiva.
Napomena: Datum pisanih provjera iz Engleskog jezika za razredne odjele 5.a i 5.b
promijenjen je s 18.11. na 25.11., a za 7.a i 7.b s 20.11. na 27.11.
radi boljeg utvrđivanja gradiva.
Napomena: Datum pisane provjere iz Matematike za razredni odjel 7.a
promijenjen je s 21.11. na 25.11. radi odlaska učenika u Novi Vinodolski
na obuku iz Prve pomoći s prof. Cernjak.
Napomena: Radi velikog broja izostanaka učenika razrednog odjela 4.a mijenjaju se termini pisanih provjera:
Hrvatski jezik - umjesto 27.11. biti će 5.12.,
Njemački jezik - umjesto 5.12. biti će 12.12.
Napomena: Datum pisanih provjera iz Engleskog jezika za razredne odjele 2.a, 2.b i 4.a
promijenjen je na 4. i 5.12. radi boljeg utvrđivanja gradiva.
Napomena: Datum pisanih provjera iz Hrvatskog jezika za razredne odjele 5.a i 5.b
promijenjen je s 26.11. na 27.11. odnosno 28.11.
radi posjeta učenika MUP-u.
Napomena: Pisane provjere iz Matematike i Hrvatskog jezika planirane u prosincu za razredni odjel 1.b
biti će provedene u drugom polugodištu radi velikog broja izostanaka učenika pred kraj prvog polugodišta.

VEČER MATEMATIKE 2014.

U četvrtak 4. prosinca 2014. godine Hrvatsko matematičko društvo organiziralo je
"Večer matematike" i uputilo poziv svim školama Republike Hrvatske da im se priključe.
Naša škola je, pod voditeljstvom profesorica Suzane Barnaki i Ljubice Višni
ć, prihvatila ovu ideju
i taj dan pozvala učenike i roditelje da otkriju zabavnu stranu matematike.

  

  

  

Vecer matematike je skup interaktivnih radionica
koje poticu izgradnju pozitivnog stava ucenika prema matematici.
Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva cesto zaboravljenu - zabavnu stranu matematike,
stvara nove ideje o tome što matematika jest i cime se bavi te dokazuje da matematicke probleme,
i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.

                                                     

 

UNICEF U NAŠOJ ŠKOLI - 26.11.2014.

UNICEF-ovi ambasadori su proveli jedan školski sat
u našoj školi. Razgovarali su s učenicima o tome što zajedno
s njima mogu napraviti za drugu djecu.

 


VODA S PORUKOM - 14.11.2014.

Jedna riječ, lijepa poruka i spontana topla gesta
ponekad su dovoljne da vam uljepšaju dan,
a upravo je to u sklopu humanitarnog projekta
Jana “Voda s porukom” ucinila šarmantna glumica
Kristina Krepela, čitajući priče malim
članovima Zaklade „Čujem, vjerujem, vidim“.

Više o tome procitajte i pogledajte fotogaleriju klikom na

LINK

 

NATJECANJA U 2014.

Početkom drugog polugodišta bili smo zaokupljeni školskim natjecanjima.
Provedena su od 20. siječnja do 14. veljače.

Termini školskih natjecanja

Rezultati školskih natjecanja

Nakon provedenih školskih natjecanja, učenike koji su postigli najbolje
rezultate očekivao je izazov natjecanja najboljih u gradu Zagrebu.
Županijska natjecanja provedena su od 18. veljače do 5. travnja ...

Termini županijskih natjecanja

Rezultati županijskih natjecanja

I konačno, najbolji od najboljih, stigli su do najviše, državne razine natjecanja!
Naši informatičari i odbojkaši ponovno su nas oduševili i
okitili se medaljama na državnim natjecanjima!

Državna natjecanja 2014.

 

  

MEŠU NAJBOLJIMA U GRADU ZAGREBU! - 2014.

Gradonačelnik grada Zagreba g-din Milan Bandić nagradio je
petnaest najboljih gradskih škola u prošloj školskoj godini!
Zahvaljujući trudu i predanom radu naših u
čenika i učitelja,
ravnateljica škole g-đa Marica Nemet našla se u društvu ravnatelja
najboljih zagrebačkih škola ...


ZELENA ŠKOLA - 6. 10. 2014.

6.10.2014. u našoj školi održana je svečanost povodom uključivanja škole u projekt Nacionalne koalicije zelenih škola u Hrvatskoj.
Green Apple Day of Service ili Medunarodni dan zelenih škola uključuje jedan dan volonterske akcije s namjerom da se u školama osigura čišći i zdraviji boravak.
Sretni smo što je i naša škola postala dio tog projekta. Naša škola je okružena zelenilom koje čuvamo, a akcijom sadnje još više obogaćujemo.
čuvamo svaku biljku i svako drvo oko naše škole kako bismo živjeli u što ljepšem i zdravijem okruženju. Jer u zelenoj školi su zdravija i sretnija djeca.
Svečanost je započela uvodnim govorom gospode Snježane Turalije, izvršne direktorice Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju.
Potom je govor održala gospoda Marica Nemet, ravnateljica naše škole.

 

 

Govor gospodina Darinka Kosora, predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba i bivšeg učenika naše škole.

  

Sve je popraćeno projekcijom video filma Green Apple Day of Service u svijetu.
Svi prisutni su uživali u prigodnoj priredbi učenika prvih, drugih i trećih razreda.
Svečanost je završena sadnjom povrća i sadnica jabuka u vrtu kraj škole.

 

OBAVIJEST RODITELJIMA I UČENICIMA OSMIH RAZREDA -
LIPANJ 2014.

Obavještavamo vas da ce se prijavnice za upise u srednju školu
printati u školi dana 9. srpnja od 16 do 18 sati.
Molimo sve ucenike da zajedno sa roditeljima (majkom ili ocem)
dodu u školu potpisati prijavnice kako bismo elektronski mogli
potvrditi upis u srednju školu.

Razrednice Branka Cernjak i Lana Gašljevic

 

UPISI U SREDNJE ŠKOLE - LIPANJ 2014.
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa
donijelo je Odluku o elementima i kriterijima
upisa u srednje škole u šk. god. 2014./15.
Sljedeći linkovi vode Vas do korisnih informacija:


Odluka o elementima i kriterijima upisa ...

Stranica za prijavu ucenika osmih razreda ...

 

JEDNODNEVNI IZLET - SVIBANJ 2014.

22. svibnja 2014. godine svi razredni odjeli škole bili su na jednodnevnom izletu.
Ciljeve izleta smo ostvarili u potpunosti,
a dan poslije hodnicima škole odjekivali su radost i prepričavanje
zanimljivosti u kojima smo se nalazili i o kojima smo slušali.

Šestaši u Puli, 22.5.2014.

 

DAN ŠKOLE - 25. 4. 2014.

Dan naše škole i ove godine smo proslavili kao Dan otvorenih vrata!
Nikada prije nismo imali tako ugledne goste.
Našoj proslavi nazo
čili su gradonačelnik g-din Milan Bandić,
predsjednik gradske skupštine i bivši uč
enik naše škole g-din Darinko Kosor,
naš bivši uč
enik g-din Davor Bernardić
te još nekolicina uglednih osoba iz gradskog poglavarstva.

Potrudili smo se urediti našu školu i dostojanstveno dočekati naše goste, naše učenike i naše roditelje.

  

Dvorana je bila prepuna, a pjesme, plesa i igrokaza nije nedostajalo.

   

Nakon što su se nazočnima obratili ravnateljica, g-din Kosor, g-din Bernardić i g-din Bandić,
u školskim uč
ionicama počele su radionice Dana otvorenih vrata.
Pogledajte što je sve sadržavao naš ovogodišnji program
uokviren u jednu priredbu i puuuuuno radionica:

PROGRAM DANA OTVORENIH VRATA 2014

    

   

 

MASKENBAL 2014.

  U utorak 4. ožujka osmaši i sedmaši naše škole zabavili su se na večernjem maskenbalu.
Ozračje je bilo dobro, a maske odlične, tako da "stručnom žiriju" nije bilo lako pri odabiru najboljih maski.
Evo i poretka po razredima:

8. razredi

1. Zanoški i Sabalić (Štrumfovi)                   2. Popovići (M. B. velečasni)                   3. Pirraku i Raunić (EMO)      
    
    

7. razredi

1. Mužević (Elvis)                            2. Ribić (Gangster)                               3. Dropulić (B. Mary)  
          

Sve se odvijalo pod budnim "okom" četiri razrednika i prof. Bićanića.
Za dobru atmosferu bio je zadužen DJ-duo Sven i Patrik.

 

A u prijepodnevnim satima, sve su nas razveselili naši "manji" učenici:

  

Bravo - za sve sudionike!

BOŽIćNI SAJAM - 2013.

U četvrtak 12. prosinca u našoj školi održan je tradicionalni Božićni sajam.

 

 

SVETI NIKOLA - 2013.

U petak 6. prosinca priredbom smo dočekali Sv. Nikolu ...

 

DAN OSOBA S INVALIDITETOM - 2013.

Naša je škola obilježila Dan osoba s invaliditetom.
3. i 4. prosinca održane su radionice Hrvatskog saveza udruga mladih
i studenata s invaliditetom SUMSI "Iskustvom i znanjem do jednakosti".
članovi udruge susreli su se s 6.a i 8.b razredom te razgovarali o ljudskoj raznolikosti,
ljudskim pravima, inkluziji u zajednicu te Konvenciji Ujedinjenih naroda o pravima
osoba s invaliditetom.


VECER MATEMATIKE 2013.

U četvrtak 5. prosinca 2013. godine Hrvatsko matematičko društvo organiziralo je
"Večer matematike" i uputilo poziv svim školama Republike Hrvatske da im se priključe.
Naša škola je, pod voditeljstvom prof. Suzane Barnaki, prihvatila ovu ideju
i taj dan pozvala učenike i roditelje da otkriju zabavnu stranu matematike.

  

Školska dvorana bila je skoro premala da primi sve zainteresirane, na što smo jako ponosni!

  

  

Svi sudionici na ulazu su od tročlanog povjerenstva dobili "putovnicu", a u posjetu nam je bio i Hrvatski radio! Emisiju Hrvatskog radija o ovome dogaðaju možete poslušati klikom na link:    Radio emisija

Događanja na kraju školske godine 2012./13.

Dragi učenici i poštovani roditelji,

14. lipnja bio je zadnji nastavni dan školske godine 2012./13. prije ljetnog odmora učenika.
Taj dan imali smo završnu priredbu na kojoj su dodijeljene nagrade učenicima i učiteljima
za postignute vrhunske rezultate na državnim natjecanjima u znanju, sportu i likovnom stvaralaštvu.

 

 

Takoðer, odabrali smo i naj-učenika generacije osmaša - Jan Težak 8.b!
Bravo Jan!27. svibnja svi razredni odjeli bili su na izletu, a 29. svibnja smo nakon nastave obilježili Svjetski dan sporta
na način da je veliki broj učenika i djelatnika škole sudjelovao na natjecanjima u organizaciji DSR Trnje.
Ostali važni datumi:
podjela svjedodžbi za 8. razrede - 19. lipnja u 11 sati,
popravak iz matematike, fizike i hrvatskog jezika - 26. i 27. lipnja u 8 sati,
podjela svjedodžbi za 1. do 7. razrede - 28. lipnja u 9 sati.

Želimo vam ugodne ljetne praznike!

5.a i 5.b - Plitvička jezera (Veliki slap), 27. svibnja 2013.

 

DAN SPORTA 2013.

Kao i prethodnih godina, u suradnji s DSR Trnje, kroz veliki broj natjecanja 29. svibnja proslavili smo Svjetski Dan sporta.
Iako je od rezultata bitnija brojnost natjecatelja, u cemu smo ponovno bili meðu najboljim u gradu Zagrebu,
ipak izdvajamo neke rezultate:

TENIS dječaci (u konkurenciji učenika svih prijavljenih škola): 1. mjesto - Devald (5.b), 3. mjesto - Lukić (5.b)
TENIS djevojčice (u konkurenciji učenica svih prijavljenih škola): 1. mjesto - Šantek (6.a)                                
STOLNI TENIS (u konkurenciji učenika naše škole): 5. razred - 1. Lukić (5.b), 2. Devald (5.b), 3. Smakići (5.a);
                                                                               6. razred - 1. Anić (6.a), 2. Selak (6.a), 3. Krivak (6.b);
                                                                                   7. razred - 1. Raunić (7.a), 2. Rajčić (7.a), 3. Hrastić (7.b);
                                                                                      8. razred - 1. Krivak (8.c), 2. Tonšić (8.b), 3. Prgomet (8.c);
NOGOMET: 8. razredi - 7. razredi 17:2, 6. razredi - 5. razredi 4:3;
ODBOJKA: ...

Pobjednici u tenisu i stolnom tenisu - Antonio Lukić i Borna Devald.

 

DAN ŠKOLE 2013.

Dan naše škole smo i ove godine proslavili kao Dan otvorenih vrata!
Podsjetimo se što ste sve mogli vidjeti u našoj školi u petak 26. travnja:

PROGRAM DANA OTVORENIH VRATA

Atmosfera je bila pozitivna i radna, a svi smo se mogli i dobro zabaviti.
Dio te atmosfere možete vidjeti i na fotografijama:

 
 
 
 
 

 

UČENIČKA ZADRUGA ”VIDRA” - 2013.

Učenička zadruga „Vidra“ osnovana je 2006. godine.
Danas u radu zadruge sudjeluje 48 učenika u tri sekcije:

• kreativni vez
• pletilje
• cvjećarsko-aranžerska.

  

Opširnije ...

 

MASKENBAL 2013.

  U utorak 19. veljače osmaši i sedmaši naše škole zabavili su se na večernjem maskenbalu.
Ozračje je bilo dobro, a maske odlične, tako da "stručnom žiriju" nije bilo lako pri odabiru najboljih maski.
Evo i poretka po razredima:

7. razredi

           
    

8. razredi

           

Za organizaciju i dobru atmosferu bila je zadužena voditeljica Karla i DJ Marko.

 

Sve se odvijalo pod budnim "okom" pet razrednika i sve je bilo za "čistu peticu".
Bravo - za sve sudionike!

 

SURADNJA S KNJIŽNICOM MARINA DRZIĆA - 2012.

Dana 23. 11. 2012. učenici 5.a, u pratnji školske knjižničarke Zrinke Josić te razrednice Paole Saganić,
sudjelovali su na Multikulti radionici, još jednom u nizu uspješnih ostvarenja suradnje OŠ Marina Držića i Dječje knjižnice Marina Držića.
U sadržajno bogatom i zabavnom susretu s obitelji Hong iz Južne Koreje, naša su djeca naucila ponešto o geopolitickim,
tradicijskim i suvremenim osobitostima te zemlje, iskušala se u gangam plesu, tradicionalnim igrama, jelu, pismu, sportu,
pravljenju buketa od papirnatih karanfila, odijevanju nošnje, izgovoru korejskih rijeci. Ujedno su stekla vrijedno prijateljstvo.
Više na stranici Djecje knjižnice Marina Držica.

 

ZAPAMTITE VUKOVAR - 2012.

Pod sloganom "I reći ću vam samo još jednu stvar - zapamtite Vukovar",
Klub veterana 148. brigade Hrvatske vojske u suradnji s drugim udrugama
i ove je godine organizirao tradicionalno paljenje lampaša 17. studenoga, dan uoči okupacije Vukovara 1991.U 18 sati organizirano je paljenje lampaša u Ulici grada Vukovara u Zagrebu u dužini od devet kilometara,
u čemu su sudjelovali učenici i djelatnici naše škole.
Središnji dogadaj bio je kod Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog
gdje su svi sudionici zapalili lampaše postavljene u obliku imena grada VUKOVAR
i križ s velikom svijećom, koje branitelji simbolično nazivaju "vukovarskim svjetlom mira".

 

DAN KRUHA I ZAHVALNOSTI BOGU - 2012.

U petak, 12. listopada u 10.15 h u našoj školi svečano smo obilježili Dan kruha i zahvalnosti Bogu.

Bio je to predivan dan za sve nas u školi.

Dio te blagdanske atmosfere prenosimo i Vama putem dva linka:

Dan zahvalnosti               Dan kruha

 

DODJELA NAGRADA NAJUSPJEŠNIJIM UčENICIMA I PROFESORIMA - 2012.

12. lipnja u 12.30 imali smo svečanu priredbu na kojoj su dodjeljene nagrade i priznanja
učenicima i profesorima koji su se istaknuli rezultatima na različitim natjecanjima.
Podsjetimo se, Joško Bilandžić je državni prvak u biologiji,
naši odbojkaši su se okitili srebrnim medaljama na državnom natjecanju,

Dominik Balog je osvojio 4. mjesto među najboljim informatičarima Republike Hrvatske,
Mia Martinis je osvojila 7. mjesto na državnom natjecanju iz biologije,
Ana Dudaš je osvojila prvu nagradu na "Nazorovim danima" ...

  


Obilježavanje Dana sigurnijeg interneta 2012.

U 70 zemalja svijeta, 7. veljace 2012., obilježen je Dan sigurnijeg interneta.
Inicijativa pokrenuta 2004. godine s ciljem podizanja razine osviještenosti o potrebi sigurnog i
odgovornog korištenja “mreže svih mreža”, osobito medu djecom i mladima.
U Hrvatskoj se inicijativi kao organizator pridružilo Ministarstvo uprave te niz udruga, organizacija, javnih tijela i tijela državne uprave te tvrtki.
Više o tome procitajte ovdje.

 

Upis u produženi boravak 2012.

Dragi učenici i poštovani roditelji,

Upis u produženi boravak vrši se temeljem kriterija za koje je obvezno priložiti
dokumentaciju koju treba predati učitelju do 25.svibnja 2011.
Sve informacije o sudjelovanju roditelja u programu produženog boravka
možete pročitati na službenim stranicama grada Zagreba.

 

DAN OTVORENIH VRATA 2012.

Naša škola je i ove godine organizirala Dan otvorenih vrata.
4. svibnja je bio radni nenastavni dan!

    

Imali smo bogati program za posjetitelje:

PROGRAM DANA OTVORENIH VRATA

 

MASKENBAL 2012.

  U četvrtak 16. veljače osmaši i sedmaši naše škole zabavili su se na večernjem maskenbalu.
Ozračje je bilo dobro, a maske odlične, tako da "stručnom žiriju" nije bilo lako pri odabiru najboljih maski.
Evo i poretka po razredima:

7. razredi

     

8. razredi

      

Zanimljivo je bilo i u natjecanju plesnih parova, koji su imali zadatak glavama držati balon tijekom plesa.
Među sedmašima pobjedu su odnijeli Petra i Domagoj ispred Mie i Tomislava.

 

Među osmašima najduži ples s balonom su "otplesali" Iva i Ivan za malo pobjedivši Michaelu i Stjepana.

 

Za organizaciju i dobru atmosferu bile su zadužene voditeljice Iva i Marija te DJ-duo Marko i Filip.

 

Sve se odvijalo pod budnim "okom" pet razrednika i g-đe pedagog i sve je bilo za "čistu peticu".
Bravo - za sve sudionike!

 

Priredba u čast svetom Nikoli - 2011.

Darak s mnogo, mnogo LJUBAVI!

U ovo lijepo i radosno vrijeme Došašća, dana 5. prosinca 2011. sv. Nikola na svom je putu stigao
i u našu školu Marina Držica. Raspoloženje je bilo veselo i razigrano.

Za Nikolin dolazak pripremili smo i prikladnu priredbu. Započeli smo s pjesmom Nikoli te nastavili sa
igrom, recitacijama, recitalima, igrokazom i adventskim pjesmama.
Djeca su sa vjeroučiteljicom s. Marom i svojim učiteljicama uložili dosta truda da ovaj dan bude svima nam na veliku radost.
U pripremama dočeka sv. Nikole, osim s. Mare i učiteljica, radosno nam se pridružila i
naša ravnateljica Marica Nemet, pedagoginja Snježana Vujadinović kao i ostali djelatnici škole.

    

Najveselije je bilo kada je sv. Nikola stigao medu nas. Pozorno je saslušao dječje recitacije.
Obratio im se lijepim rijecima: „Draga djeco, s dalekog puta stižem… Al' culo je svaku riječ moje uho staro.
A vi dobro upamtite: - Kad daruješ, dar ne mjeriš velicinom i ljepotom, najljepše je - darak s mnogo, mnogo ljubavi!“

Sv. Nikola je porazgovarao s djecom… a zatim im podijelio darove za lijepo ponašanje i rad tijekom cijele godine.
Nakon podijele darova uslijedile su zahvale Nikoli. Zatim smo se pozdravili s Nikolom i
obećali mu da ćemo i u narednoj godini biti još bolji i veselo ga dočekati i sljedeće godine!

Joško Bilandžić 8. b


SVIJEĆE ZA VUKOVAR - 2011.

Paljenjem lampaša uzduž Ulice grada Vukovara u Zagrebu te potom ispisivanje lampašima imena grada Vukovara
i križa u sredinu kojega je postavljena velika svijeća od dva metra Zagrepčani su 17. studenog obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara.

Pod sloganom "I reći ću vam samo još jednu stvar - Zapamtite Vukovar" Dane sjećanja na žrtvu Vukovara
vec tradicionalno organizira Klub veterana 148. brigade Hrvatske vojske Zagreb-Trnje.
Pridružile su im se sve braniteljske udruge i klubovi te djeca, mladi i drugi građani.

Uz Ullicu grada Vukovara (devet kilometara) s obiju strana zapaljeni su svijeće i lampaši u sjećanje
na sve poginule branitelje i civile koji su dali život za obranu grada Vukovara i slobodu Hrvatske.
Paljenje lampaša predvodila su djeca i mladi iz osnovnih i srednjih škola.
Među njima su i ove godine bili naši učenici 7. i 8. razreda
te ravnateljica škole i učitelji Lj. Višnić, M. Vlahek i V. Marić.

 

DAN KRUHA I ZAHVALNOSTI BOGU - 2011.

Kapljice svete vode darovale nam beskrajnu radost

U petak, 14. listopada u 10 h u našoj školi svecano smo obilježili Dan kruha i zahvalnosti Bogu.

Bio je to predivan dan za sve nas u školi. Dan zajedništva, prijateljstva i zahvalnosti Bogu.
Suncana svjetlost s neba, kroz duge prozore koja nas je obasjavala kao da nam je podjeljivala nebeski blagoslov.

Za ovu svecanost dugo smo se i radosno pripremali. Svatko je s veseljem radio svoj dio posla. Naša ravnateljica Marica Nemet, kao i uvijek, dala je svoj veliki doprinos da taj dan svima nama bude i blagdan. Takoder i ostali djelatnici škole su velikodušno svojim radom obogatili ovaj svecani dogadaj. Naše kuharice ucinile su to svojim posebnim kuharskim umijecem. A najvrjedniji su bili ucenici naše škole. Njihove mame i bake su velikom ljubavlju u svojim domovima napravile velika djela krušnih proizvoda. Umijece je izraditi simbole i tolika druga predivna umjetnicka djela, a da su kruh. Križ, leptir, list…

  Uz bogatu izložbu krušnih proizvoda naši vrijedni ucenici su s vjerouciteljicom s.Marom Matanovic i
svojim uciteljicama pripremili i svecanu priredbu. Kroz pjesme, recitale i igrokaze su govorili, zahvaljivali i
obracali se Bogu i jedni drugima. Svoj doprinos svecanosti dali su i naši marljivi osmaši, a osobito kroz pjesmu.

Na kraju nam se lijepim i iskrenim rijecima obratio naš župnik vlc. Ivica Zlodi. Potom smo se zajedno pomolili Bogu te je vlc. Ivica blagoslovio kruh i sve nas.
Kapljice svete vode darovale nam beskrajnu radost. Uslijedilo je zajednicko druženje i blagovanje za zajednickim stolom.

Marko Šapina 7. a

ČOVJEK SAMO SRCEM DOBRO VIDI… - 2011.
(iz Malog princa)

Krajem školske godine 2010./11. učenici 4.a razreda naše škole odlučili su
pomoci djeci u Africi svojim dobrovoljnim novčanim prilogom.
Njihovoj inicijativi radosno su se pridružili i ostali razredi te je svim srcem prihvatili.
Vrijedni učenici brzo su se organizirali po razredima i svoj naum realizirali. Ovom odlukom oduševili su i svoje roditelje!
Uz veliku iskrenu podršku i potporu, oko realizacije ove odluke, osim ravnateljice Marice Nemet, iskazali su se i ostali djelatnici škole.

Prikupljeni prilog: 2. 740, 00 kn uplacen je na žiro račun
udruge ''Gledati srcem'' kod Raiffeisen Bank Bethovena 1, Zagreb
RBA ŽR 2484008-1105624892,
u svrhu projekta - izgradnje osnovne škole u selu Magogo,
Tanzanija, pri Hrvatskoj katolickoj misiji Dakawa.

Posjetite link!
Veliko, iskreno
HVALA!
Svim učenicima i njihovim roditeljima, ravnateljici
i djelatnicima škole za podršku i doprinos ovom projektu.

s.Mara Matanovic

 

HUMANITARNA AKCIJA - 2011.

Vrijedne ruke naših učenica izradile su predmete
koje ćemo prodavati 11.6.2011. u Bogovićevoj ulici od 10 do 13 sati.
Dodite i podržite humanitarnu akciju naše škole za udrugu Krijesnica.

Naši radovi izloženi su u izlogu u Jurišićevoj.

  
Pozdrav, Marija Vlahek

 

DAN OTVORENIH VRATA - 2011.

Dragi učenici i poštovani roditelji,

6. svibnja (petak) organizirali smo u školi Dan otvorenih vrata.
Ujutro su odrađene sportske aktivnosti, a popodne u terminu od 17 do 19 sati radionice po učionicama.
Posjeta je bila dobra! Nadamo se da ste uživali kao i mi!

Sadržaj rada kratko smo opisali u OKVIRNOM PLANU RADA.

Dan prije, u četvrtak 5. svibnja 2011. u 19 sati bili smo u crkvi Svete Obitelji
na misi za učenike, roditelje, bake, djedove, djelatnike škole, ... povodom dana škole.

  

MASKENBAL - 2011.

  U ponedjeljak 7. ožujka sedmaši i osmaši naše škole zabavili su se na večernjem maskenbalu.
Ozračje je bilo dobro, a maske odlične, tako da "stručnom žiriju" nije bilo lako
pri odabiru najboljih maski. Evo i poretka po razredima:

7. razredi

          
   

8. razredi

         

 

PROMOCIJA MENTORA I SAVJETNIKA - 2011.

Svečana promocija mentora i savjetnika održana je 11.02.2011. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.
Naša djelatnica učiteljica razredne nastave Zrinka Budimir promovirana je u zvanje mentora!
Čestitamo!

U našoj školi trenutno imamo jednu savjetnicu - defektolog-logoped Željka Butorac i
tri mentorice - Vera Devčić, Nataša Pečeničić i Zrinka Budimir.

 

"U TEBE SE GOSPODINE UZDAM" - 2011.

 U četvrtak, 24. veljače naši sedmaši, u pratnji prof. Paole Saganić i s. Mare Matanović,
posjetili su Muzej Bl. Alojzija Stepinca. U multimedijalnoj dvorani na LCD-monitoru
pogledali smo dokumentarni film Moja je savjest čista koji nam približava Stepinčev
lik, život i djelo i iznova otkriva Stepinčevu nepokolebljivu vjernost Kristu. Potom smo
prošetali prostorom muzeja i doživjeli duhovno bogatstvo - svjedočanstvo vjere koje u
sebi ima danas ali i u budućnosti. Muzej je uistinu od posebne vrijednosti i mjesto iznimne
duhovne snage. Istinska učionica vjere i života.

                    

Krunica s kojom je kardinal Stepinac pokopan                      Nikad obučeno kardinalsko ruho Alojzija Stepinca

                                Svega nekoliko koraka udaljena je Katedrala u kojoj se nalazi Stepinčev grob te smo ga
pohodili u zahvalnosti i molitvi Bogu. Bili su to, za sve nas, trenuci tišine, mira, sabranosti,
osvježenja i nove snage.

 

STIGAO SVETI NIKOLA -2010.

  Boga treba ljubiti svim srcem i svima treba činiti ono što želiš da drugi tebi učini!

U vremenu radosne nade i iščekivanja – u Došašću, 6. prosinca 2010. naša škola bila je sva u blagdanskom ozračju.
Toplim, vedrim i blagdanskim duhom radovali smo se svi sv. Nikoli biskupu,
nestrpljivo čekali trenutak kad će doći te proslavili njegov spomen dan.

Proslavu smo obilježili svečanom priredbom koju su svojim predanim radom pripremili naši učenici sa s. Marom i svojim učiteljicama.
Započeli smo ju pjesmom Dođi o Nikola koju su ovogodišnji prvopričesnici od srca otpjevali.
Uputili smo svoju toplu riječ pozdrava našoj ravnateljici Marici Nemet, djelatnicima škole i djeci.
Potom je uslijedilo recitiranje drugog razreda sv. Nikoli i izražavanje radosti prisutne u dječjim srcima.
Kroz igru U noći svetoga Nikole šestaši su se veselili neobičnoj noći u prosincu.
Prvopričesnici su se posebno radovali jer znaju da će sv. Nikola posebno na njih sretan i ponosan biti.
Naši vrsni četvrtaši kroz igrokaz Izgubljeni anđeo sv. Nikole poručili su nam da i svatko od nas
može biti anđeo svom bližnjemu kada je u potrebi, opasnosti… Anđeo koji će pohititi te mu pomoći, spasiti ga.

Uslijedio je najradosniji, najsvečaniji i najljepši trenutak: stigao sv. Nikola kojega smo pozdravili kršćanskim pozdravom
Hvaljen Isus i Marija
i gromkim pljeskom. Sv. Nikola se od srca zahvalio svima na radosti pri susretu.
Uputio nam svoju riječ i sve nas obdario slatkim darovima.
Upozorio nas je kako ćemo trajno biti povezani i u vezi s njim i sa svima na Nebu.
Rekao je: Boga treba ljubiti svim srcem i svima treba činiti ono što želiš da drugi tebi učini!

Zatim su se učenici drugog razreda obratili sv. Nikoli u iskrenosti i plemenitosti.

Na kraju smo zahvalili sv. Nikoli za posjet i darove te ga pozvali da dođe i iduće godine što je sv. Nikola radosno prihvatio.
Zahvalni Bogu i sv. Nikoli nastavili smo naše blagdansko druženje u svojim učionicama.

Ana Dudaš 7.b i Marko Šapina 6.a

 

SVIJEĆE ZA VUKOVAR - 2010.

Paljenjem lampaša uzduž Ulice grada Vukovara u Zagrebu te potom ispisivanje lampašima imena grada Vukovara
i križa u sredinu kojega je postavljena velika svijeća od dva metra Zagrepčani su 17. studenog obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara.

Pod sloganom "I reći ću vam samo još jednu stvar - Zapamtite Vukovar" Dane sjećanja na žrtvu Vukovara
vec tradicionalno organizira Klub veterana 148. brigade Hrvatske vojske Zagreb-Trnje.
Pridružile su im se sve braniteljske udruge i klubovi te djeca, mladi i drugi građani.

Uz Ullicu grada Vukovara (devet kilometara) s obiju strana zapaljeni su svijeće i lampaši u sjećanje
na sve poginule branitelje i civile koji su dali život za obranu grada Vukovara i slobodu Hrvatske.
Paljenje lampaša predvodila su djeca i mladi iz osnovnih i srednjih škola.
Među njima su i ove godine bili naši učenici (iz razrednih odjela 7.a i 7.b).

 

DAN ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE I DAN KRUHA - 2010.

  Biti KRUH za DRUGE

Jedna od najljepših riječi koju čovjek može izreći jest riječ "HVALA".
Čitav je ljudski život prožet hvalom i zahvalnošću.

  Svjesni da svoju zahvalnost dugujemo Bogu za plodove i urod zemlje kao i za kruh i
životne uspjehe – u ponedjeljak, 18. listopada u 10 h u našoj školi svečano smo to obilježili.

  Svečanost je, svojim dolaskom, posebno uzvelicao vlč. Ivica Zlodi, župnik župe Sv. Obitelji.
U velikodušnosti, raspoloživosti i zauzetosti, ljepoti ovog dogadaja, svoj veliki iskreni doprinos
osim ravnateljice Marice Nemet, iskazali su i ostali djelatnici škole, a učenici su bili izvrsno vrijedni.
Svoju zahvalnost izrazili su izložbom kruhova i krušnim proizvodima. Veliki doprinos dale su i
vrijedne bake i mame učenika naše škole. Učinile su to, kao i uvijek, sa srcem i s ljubavlju.
Svoju zahvalnost Bogu za primljene darove i za sve ono što smo u našem životu postigli izrazili smo i
kroz priredbu: lijepom i toplom riječju, molitvom, recitalima, recitacijama, pjesmom, zvucima gitare i igrokazom.

    Kroz sav naš trud i rad, osobni i zajednički, željeli smo učiti i naučiti
BITI KRUH KOJI SE MOŽE LOMITI ZA DRUGE. Biti KRUH ZA DRUGE.
Biti kruh UTJEHE, kruh NADE, kruh OBITELJI, kruh NAŠIH STARIH, kruh VJERE i LJUBAVI.

Potreban nam je kruh za tijelo, ali potreban nam je kruh za duh, za duhovni život.
Isus nam govori: „JA SAM KRUH ŽIVOTA. TKO DOLAZI K MENI, SIGURNO NECE OGLADNJETI“ (Iv 6,35).
On je kruh koji se nebrojeno puta može lomiti.

     Na kraju našeg programa vlč. Ivica Zlodi nam se obratio srdačnim i poticajnim riječima,
pozvao nas na zajedničku molitvu Oče naš a potom blagoslovio naš kruh i sve krušne proizvode.
Nakon Božjeg blagoslova u radosti smo nastavili naše druženje za zajedničkim stolom uz lomljenje i dijeljenje kruha.

  Dijeljenje kruha istovjetno je dijeljenje života. Po lomljenju i umnožavanju, kruh je simbol susreta.

Vlč. Ivica Zlodi, župnik župe Sv. Obitelji u Zagrebu, BLAGOSLIVLJA KRUH u našoj školi

 

TERMINI DRŽAVNIH I REGIONALNIH NATJECANJA - 2010.

Nakon održanih školskih, međuopćinskih i županijskih natjecanja
učenici s najboljim rezultatima ostvarili su plasman na natjecanja najviše razine:

DRŽAVNA I REGIONALNA NATJECANJA 2010. UČENICI Datum Mjesec Osvrt
Informatika (kategorija LOGO) Manuela Lukić 6.b
13. - 16. svibnja Manuela je ostvarila odličan rezultat - 5. mjesto među svim šestašima u Republici Hrvatskoj. Čestitamo Manueli!
Matematika Manuela Lukić 6.b
21. svibnja Manuela je ostvarila još jedan plasman među najbolje. Na regionalnom natjecanju iz matematike nastupili su najbolji matematičari iz 9 županija sjeverne Hrvatske. Bravo za Manuelu!
LIK - natjecanje-izložba iz likovne kulture Vid Vrbanek 1.a 27. i 28. svibnja Kada se učenik u prvom razredu uspije plasirati na državno natjecanje iz nekog predmeta onda je to doista veliki uspjeh. Čestitamo Vidu koji nas je predstavljao na natjecanju najboljih "likovnjaka-osnovaca" Republike Hrvatske.

Rezultate svih natjecanja možete pogledati ovdje ...

 

NOVIGRADSKO PROLJEĆE I FESTIVAL MATEMATIKE

Škola stvaralaštva Novigradsko proljeće novi je program u Katalogu natjecanja i smotri za 2010. godinu Agencije za odgoj i obrazovanje.
To je smotra stvaralaštva darovitih učenika osnovne škole koji se u sklopu izvannastavnih aktivnosti bave stvaralaštvom
u jezično-umjetničkom području i učitelja koji su se istakli radom u jezično-umjetničkom području.
Ove godine na smotru su se prijavili (i bili pozvani) naš učenik Fran Zanoški i njegova mentorica Vera Devčić.
Škola je održana od 17. do 24. travnja 2010. godine u OŠ "Rivarela" u Novigradu, a tema škole je bila - Cirkus.

   Hrvatsko matematičko društvo - podružnica Istra organizira Festival matematike, otvoreno ekipno natjecanje iz matematike
za učenike osnovnih i srednjih škola, koje se održalo 22. i 23.travnja 2010. u Puli, u hotelu Histria. Ove godine u popodnevnom djelu,
osim popularnih predavanja, održana je i smotra učeničkih istraživačkih radova – projekt matematika+. Na tu smotru prijavili su se
(i bili pozvani) učenici odjela 5.a Marko Šapina, Bruno Huljić, Ante Perić, Borna Ribić, Dominik Kirin i njihova mentorica Ljubica Višnić.

TERMINI ŽUPANIJSKIH NATJECANJA - 2010.

Nakon održanih školskih i međuopćinskih natjecanja
učenici s najboljim rezultatima ostvarili su plasman na županijska natjecanja:

ŽUPANIJSKA NATJECANJA 2010. UČENICI Datum Mjesec Osvrt
LiDraNo Fran Zanoški 7.b
Nina Šantek 6.b (2 rada)
Ana Martinis 4.a
5. - 11. veljače S čak 4 rada bili smo među najuspješnijim školama. Fran je bio vrlo blizu plasmana na državnu smotru!
Vjeronauk (međužupanijsko natjecanje) Ana Dudaš 6.b
Manuela Lukić 6.b
Marija Semren 6.b
Filip Jurković 6.a
24. veljače Odličan rezultat (6. mjesto) naše ekipe među najboljima u Zagrebačkoj nadbiskupiji!
Hrvatski jezik Tara Vuletić 7.c
Karmen Barnaki Brkić 7.a
25. veljače Obje učenice ostvarile su izvrstan rezultat (79 % i 68 %). Tara je bila vrlo blizu plasmana na državno natjecanje!
Engleski jezik Dora Kardum 8.b
Ivan Porupski 8.a
2. ožujka  
Geografija Mate Buljan 7.c
Joško Bilandžić 6.b
8. ožujka  
Fizika Alda Sabalić 8.a 10. ožujka  
Matematika Manuela Lukić 6.b
Bruno Zanoški 4.b
15. ožujka Manuela se plasirala na regionalno natjecanje, što je najveći uspjeh naših matematičara u zadnjih nekoliko godina!
LIK - natjecanje-izložba iz likovne kulture Luka Jovović 1.a
Vid Vrbanek 1.a
Tena Rajzer 1.a
23. ožujka Učenik Vid Vrbanek pozvan je na državno natjecanje, a nagrađen je rad učenice Tene Rajzer.
Informatika (kategorija LOGO) Filip Novkoski 7.c
Manuela Lukić 6.b
Joško Bilandžić 6.b
Luka Tomić 5.b
Luka Ivan Mišetić 4.a
Dominik Balog 3.b
25. ožujka Odlični rezultati svih učenika: jedno 2. mjesto, jedno 3., jedno 5. i tri sedma mjesta. Uz to, Manuela se plasirala na državno natjecanje, a Joško je "prvi ispod crte".
Informatika (kategorija PASCAL/C++) Adrian Čajić 8.a
Tara Vuletić 7.c
Karmen Barnaki Brkić 7.a
Manuela Lukić 6.b
Joško Bilandžić 6.b
Marina Deljac 6.a
Luka Tomić 5.b
25. ožujka Malo lošiji rezultati u odnosu na kategoriju LOGO. Treba izdvojiti dva 3. mjesta.

 

ODABRANI UDŽBENIČKI KOMPLETI 2009./2010.

Dragi učenici i poštovani roditelji,
odlukom Vlade Republike Hrvatske učenici neće dobiti besplatne udžbenike za školsku godinu 2009./10.
Stoga smo dužni obavijestiti vas o odabranim udžbeničkim kompletima:

KNJIGE  2009/10

Prema naputku Agencije za odgoj i obrazovanje, uputili smo već ranije poziv svim
učenicima i roditeljima da uščuvane i uporabljive udžbenike međusobno razmijene!
Također, organizirali smo razmjenu tih udžbenika u prostorima škole 26. i 27. kolovoza 2009.

 

Proslava dana škole 2009.

Posljednji tjedan u travnju bio je posvećen proslavi 50. obljetnice Dana škole.

28. travnja (utorak) nastava je bila skraćena: prva smjena od 8.15 do 11.45, a druga od 13.30 do 17.00.
Učenici 1., 2. i 3. razreda radili su po redovitom rasporedu.
U 12.00 u školskoj dvorani organizirana je priredba za učenike.
U 19.00 održana je sv. misa u crkvi Svete obitelji (Držićeva 31) povodom naše obljetnice.

  

29. travnja (srijeda) svi učenici od 4. do 8. razreda bili su u jutarnjoj smjeni, a nastava se odvijala od 8.15 do 11.45.
Učenici 1., 2. i 3. razreda bili su u školi do 13.00 sati.
Nakon završetka nastave učenici 7. i 8. razreda pomogli su u postavljanju stolica i stolova u školskoj dvorani.
Svečana proslava 50. obljetnice Dana škole održana je u kazalištu Trešnja (Mošćenićka 1) u 18.00.

             


REZULTATI DRŽAVNIH, ŽUPANIJSKIH, MEĐUOPĆINSKIH I ŠKOLSKIH NATJECANJA 2009.

Rezultati naših učenika na natjecanjima u 2009. godini:

REZULTATI

 

POBJEDA NAŠIH UČENIKA NA INTERLIBERU - 2008.

31. medunarodni sajam knjiga i ucila INTERLIBER 2008 održan je u Zagrebu od 12.do16. studenog 2008.

Taj medunarodni sajam knjiga i ucila predstavlja poslovni svijet izdavackog i edukativnog stvaralaštva
s najvecom ponudom knjiga i ucila na jednom mjestu.
Sajam se održava pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske .

Učenici naše škole, predvođeni prof. Bučevićem osvojili su prvo mjesto
na natjecanju u poznavanju glagoljice!

 

"DOBRO JUTRO HRVATSKA" U NAŠOJ ŠKOLI - 2008.

11. studenog 2008. u našoj školi tim emisije HTV-a "Dobro jutro Hrvatska"
snimio je prilog u povodu godine Marina Držića.
Prilog je emitiran 12. studenog.

 

MARIN ČETVRTI PUT UZASTOPNO PRVAK DRŽAVE! - 2008.

Učenik Marin Tomić (7.b) s mentorom prof. Marićem sudjelovao je na državnom natjecanju iz informatike u Primoštenu od 15. do 19.
travnja 2008. godine. I naravno, u kategoriji Basic/Pascal Marin je najbolji u Hrvatskoj! Nije ni čudo - sjetite se: bio je prvak države
u 4. razredu, u 5. razredu, u 6. razredu. U povijesti svih državnih natjecanja iz informatike u Republici Hrvatskoj samo je jedan učenik
(Veliki Kićo) uspio biti državni prvak pet godina uzastopno, od 4. do 8. razreda. Hoće li će Marin biti drugi u povijesti?
ČESTITKE PRVAKU REPUBLIKE HRVATSKE.

 

NIVES OSVOJILA PRVU NAGRADU ZA ESEJ NA DRŽAVNOM NATJECANJU! - 2008.

Učenica Nives Bunić (8.b) s mentoricom prof. Zajec sudjelovala je na državnom natjecanju iz engleskog jezika u Čakovcu 4. - 7.
svibnja 2008. godine. U konkurenciji 127 učenika (najboljih "Engleza") iz Republike Hrvatske Nives je zauzela odlično 13. mjesto.
Uz to, postigla je veliki uspjeh jer je osvojila prvu nagradu za esej.
BRAVO NIVES!

 

Svjetski dan sporta 2008.

I ove godine u našoj školi je obilježen Svjetski dan sporta. Mnogi naši učenici su u srijedu 28. svibnja
sudjelovali na raznim natjecanjima: nogomet, odbojka, stolni tenis, ... Sva natjecanja su održana na ŠC Trnje,
a najbolji natjecatelji su dobili diplome. Od 10 do 13 sati novinari televizije Z1 su pratili
natjecanja i napravili reportažu o našoj školi. U nedjelju 1. lipnja reportaža je prikazana na TV Z1.

Nacionalni ispiti 2008.

Nacionalni ispiti su standardizirani postupci kojima se provjerava u kojoj su mjeri ucenici
sposobni koristiti kljucna znanja i vještine iz pojedinih nastavnih predmeta,
a u cilju pracenja i unaprjedivanja ucinkovitosti rada u školama.
Ispite provodi Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja u suradnji sa školama.

Vanjsko vrednovanje je provodeno u našoj školi u utorak 6. svibnja i četvrtak 8. svibnja za učenike 8. razreda:

              6. svibnja od 9.00 sati do 11.00 sati - fizika, kemija, biologija
                                                                                                                        - geografija, povijest                                                       
8. svibnja od 9.00 sati do 11.00 sati - hrvatski jezik
                                                                          - engleski ili njemački jezik

Ta dva dana produženi boravak je radio po redovnoj satnici. 8. razredi nisu imali nastavu.
Za ostale učenike nastava je počela u 11.00 sati i bila je skraćena - nastavni sat trajao je 30 minuta.

 

 

Povratak na početnu stranicu